Co tam słuchacie obecnie? czy też ogólnie?

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

TomCio pisze:
Katylina pisze:Spoko. Przed przyjazdem zapiszę się do MW i sproszę kumpli, to pogadamy :twisted: :lol2:
pffff
Widziałeś dzisiejszą MW? Sami milusi chłoptasie. Lepiej do NOPu :wink: .
Widziałem niedawno na jakimś wiecu. Łysy kibole. Bardzo sie nie zmienili. A to to nie samo, NOP i MW?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Tomash pisze:
Kosa pisze:frontsajdzi to rzeżnia dla mnie, owszem byłem na jednym koncercie i to był mój początek i koniec z tą grupą :P
Po pewnym czasie ekspozycji może zacząć się podobać.
Tylko to tragiczne brzmienie gitar...

pewnie przyznam Ci racje z autopsji, chodzi mi o St.Anger Metallici, cholera jak ja nie mogłem tego znieśc, ale w koncu po cięzkim słuchaniu i w zasadzie na siłe pare razy uważam ten album za bardzo udany, oczywiscie to nie jest majstersztyk ale udany i w porządku, być moze tak samo jest z frontsidem, ale przez najblizszy czas nie posłucham bo ktoś to słuchał, a tą ktosią to ja mam juz gdzieś :P :P
Tomash pisze:
Kosa pisze:a obecnie słucham nowego ozzego, black rain, świetna płytka, taka w stylu no more tears, która była chyba jego najlepszą i bardzo mocno czuć Zakka i jego pomysły...
Wiesz, mi się Black Rain podoba, ale prośba - nawet nie próbuj porównywać do NMT, która była płytką fenomenalną i chyba najlepszą w karierze Ozza ever :)
Chociaż słuchać wolę No Rest For The Wicked - to, jak Zakk tam napierdziela gitarą to poezja.

true, true NMT to jest kurcze wyczesane w kosmos...
potem dobry ozzymoisis, który nie powalał ale bardzo przyzwoity, zaś black rain jest zdecydwoanie lepszy od ozzymoisis no ale jasne, że do NMT nie dorasta hmmm, do kolan ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Katylina pisze:
TomCio pisze:
Katylina pisze:Spoko. Przed przyjazdem zapiszę się do MW i sproszę kumpli, to pogadamy :twisted: :lol2:
pffff
Widziałem niedawno na jakimś wiecu. Łysy kibole. Bardzo sie nie zmienili. A to to nie samo, NOP i MW?
Niezbyt ;)

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

mnie sie tam brzmienie Frontside podoba - choc moim ulubionym producentem jest Collin Richardson. to co zrobil z brzmieniem Dearly Beheaded... mniam.
Dearly Beheaded (niestety z koncertu, gdzie brzmienie jest troche inne):
http://pl.youtube.com/watch?v=LJuYP0iikeo
a tu juz teledysk - te gitary :!:
http://pl.youtube.com/watch?v=j3N513Eb1ko
Ostatnio zmieniony 17 lis 2007, o 23:08 przez Szaman, łącznie zmieniany 1 raz.

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Ja obecnie przesłuchuje Anthrax. Musze przyznać że ciekawe ale często sie kawałki w dyskografii powtarzają ;/ I na tytubie nie ma nawet mp3ki albo teledysku "Keep it in thefamily" ! A to najlepszy kawałek...

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Sykstus pisze:Ja obecnie przesłuchuje Anthrax. Musze przyznać że ciekawe ale często sie kawałki w dyskografii powtarzają ;/
na LP? raczysz zartowac... wydali pare skladanek i EPek i moze stad ten wniosek...
do samochodu polecam kawalek "Fueled" :twisted:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Sykstus
Masakrator

Biorę pod uwagę wszystkie ich płyty koncertówki i Ep'ki :P Jak to jest możliwe że na necie nie ma "Keep it in the family" ?
PS i gaz do dechy na złamanie karku :lol:

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Sykstus pisze:Biorę pod uwagę wszystkie ich płyty koncertówki i Ep'ki :P
no to co sie dziwisz, ze sie kawalki powtarzaja? [-X :wink:

Sykstus
Masakrator

Szaman pisze:
Sykstus pisze:Biorę pod uwagę wszystkie ich płyty koncertówki i Ep'ki :P
no to co sie dziwisz, ze sie kawalki powtarzaja? [-X :wink:
Ale jak dla mnie to aż za często :P Ileż można nagrywać koncertówek tego samego kawałka :P Z resztą jak wpuszczę to do całej playlisty to nie będzie tego w ogóle widać :P Tylko o setny procent zwiększy się prawdopodobieństwo wylosowania takiego powtarzającego się kawałka :P

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Sykstus pisze:Ileż można nagrywać koncertówek tego samego kawałka :P
jak kawalek jest kultowy, to gra sie go na kazdym koncercie...
Sykstus pisze:Z resztą jak wpuszczę to do całej playlisty to nie będzie tego w ogóle widać :P Tylko o setny procent zwiększy się prawdopodobieństwo wylosowania takiego powtarzającego się kawałka :P
a kto Ci kaze wrzucac wszystkie kawalki do playlisty? :shock:

Sykstus
Masakrator

No a po co mam segregować jakoś playliste. Mam na niej 5k kawałków i jak na jakiś będę miał chęć to szybko sobie go wyszukam :P
Nawet Metallice coverowali :P Np Metal Militia ;p

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Szaman pisze:mnie sie tam brzmienie Frontside podoba
A mi się kojarzy z totalnie sztucznym pierdzeniem. Brzmi jak moje pierwsze eksperymenty z moim pierwszym multiefektem Digitecha. :P

Dearly Beheaded - good stuff! Masz tego więcej? Może jakiś barter? To piratów wreszcie nagram :mrgreen:
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

a słuchał już ktoś nowej płytki Witchkinga. Znaczy się jedynej jak narazie wydanej :wink: Słuchałem sampli na necie, ale chciałem się dowiedzieć jak to brzmi w całości :)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Mniej znane oblicze Slipknota :D
http://youtube.com/watch?v=n_w0iN_xG0U
http://youtube.com/watch?v=ykpRruJzClg
http://youtube.com/watch?v=txalsgU_5sk&feature=related
Zwłaszcza drugi z tych teledysków niszczy najbardziej :D
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Sykstus
Masakrator

Nie no ostatnie to już przesada żeby tak obrażać :P Pierwsze świetnie pasuje :)

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Tomash pisze:Dearly Beheaded - good stuff! Masz tego więcej?
oczywiscie! mam wszystko, co wydali - jedna EPke i dwie plyty (jedna specjalnie z USA sciagana \:D/ ).
podrzuce Ci dzisiaj plytke z MP3 do SŚ. DB uzupelni jeszcze czyms fajnym :wink: *
Tomash pisze:Może jakiś barter? To piratów wreszcie nagram :mrgreen:
nagrywaj, nagrywaj :mrgreen:

* muzyka, muzyka [-X :wink:

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Katylina pisze:
TomCio pisze:
pffff
Nie fanatyku, nawet kiedyś dostałem kawałek jakiegoś artykuł, to nawet tam pisali, że dzisiejsza MW to w większości chłopcy po studiach :lol: . Zresztą masz tutaj:
Młodzież Wszechpolska to ciepłe kluchy. Naprawdę twardzi są goście z Narodowego Odrodzenia Polski.
Polityczny awans Ligi Polskich Rodzin sprawił, że byczki maszerujące dotychczas jako Młodzież Wszechpolska ustąpiły miejsca wykształconym, nienagannie odzianym, choć nadal strzygącym się na zapałkę studentom historii, politologii, prawa i ekonomii.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Ostatnio non stop słucham solowej płyty Serja Tankiana (wokalisty System of a Down) "Elect the Dead"
http://pl.youtube.com/watch?v=knZoQrkK0iM
http://pl.youtube.com/watch?v=BZSKvSz1r ... re=related
Płyta świetna, polecam wszystkim ;)
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Sasza
Oszukista

Post autor: Sasza »

@Fingor: Hm musze powiedzieć, że daje rade, bo ostatnie poczynania SoAD, IMO bardzo słabo dawały rade... a solo Serj wypada ostro :>

@ALL: Zastanawia mnie czy wszyscy lookaja innych muzyka, czy aby niejest tak... aha to np. dance/rap/metal (niepotrzebne skreślić) to niesłucham... ja naprzykład sprawdzam co idzie :], mam szerokie spektrum tolerancji poki coś jest dobre w swoim gatunku :D

Ja od siebie zapodaje:
http://www.youtube.com/watch?v=nm-kn-XG01k

Rob Dougan. znany z kawałka Furious Angels, ale jego cały album godny jest uwagi ;]

Zablokowany