Hearthstone
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Hearthstone
Tylko, że to tylko skórki, nie mają nowych zdolności.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Mega trudno sie gra bez legend smutno - jak je szybko wygenereowac bo wylosowac to jeszczenie nigdy nie mialem wiecej niz cos niebieskiego (to co wydropie zalezy od rankingu? a paczce i arenie)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
nie zalezy od ranki. po prostu szczescie.
szczerze mowiąc jakbym teraz zacząl grac to chyba bym przestal. bardzo ciezko teraz cos uzbierać. za duzo kart juz sie robi.
nie mowiąc o naxx i gorze.
szczerze mowiąc jakbym teraz zacząl grac to chyba bym przestal. bardzo ciezko teraz cos uzbierać. za duzo kart juz sie robi.
nie mowiąc o naxx i gorze.
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
E tam, naprawde sa decki, ktore dzialajac na dobrym tempie sa skuteczne.
Niekoniecznie inteligetne do grania
1. Face Hunter
2. Mech mage (bez atnonidasa i booma tez mozna grac)
2 bardzo tanie decki ktorymi do rank 10 spokojnie mozna dojsc.
1. Face Hunter
potwierdzam ;] plus oil rogue, potrzebne tylko 2 epiki tak naprawde ;]Ziemko pisze:E tam, naprawde sa decki, ktore dzialajac na dobrym tempie sa skuteczne.
1. Face Hunter
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Na dodatek doszedł tryb Karczemnej Bójki, gdzie można wygrać złotko otrzymaną z góry talią - imho właśnie teraz, jak ten tryb doszedł,łatwiej jest zdobywać golda, niż wcześniej. Jak zaczynałem (też dopiero prawie rok po premierze i zapóźnienie było wielkie) to robiłem talię kapłana z podstawkowych kart i próbowałem. Coś tam ugrałem, potem odblokowałem Naxxramasa i jakoś poszło. Naprawdę można bez legend ciągnąć, choć kiedyś wydawało mi się, że są one niezbędne... Tak jak pisze Ziemko - niekoniecznie talie mózgożerne, ale tanie i proste w działaniu. Poza tym liczy się szybkość działania - wszelkie kontrolne talie powodują spadek przyrostu golda z uwagi na długość trwania pojedynczej gry...
Ja sie mecze na 18 rankingu na razie, ale czasem trafiam na kogos kto chyba wedruje p oresecie bo dostaje z 4-5 legend
Ale to powoli rzadkosc
Wlasnie sporo trzeba bedzie wsadzic, 700 golda na skrzydlo w przygodach, hmmm
Ale to powoli rzadkosc
Wlasnie sporo trzeba bedzie wsadzic, 700 golda na skrzydlo w przygodach, hmmm
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie zawsze przeciwnik ma te legendy w talii - niektóre karty w grze powodują przywołanie legendarnego lub losowego stronnika. Stąd czasem nieoczekiwane pojawienie się legend ma miejsce...-Qc- pisze:... czasem trafiam na kogos kto chyba wedruje p oresecie bo dostaje z 4-5 legend
A co do Naxxa- imho warto przejśc. Dostaje się kilka naprawdę silnych i fajnych kart (w tym legendy). A i zabawa przednia ...
ja gram praktycznie 2 taliami. freeze magem i oil rogue, 2 legendy w rogalu i 3 we freeze.
z czego jedna legenda z naxxa a druga z góry.
edit,
jakis czas temu dostalem malygosa, takze teraz otwieram góre do konca, (3 brak) i skladam malylocka. fajna i kombinacyjna talia, a ja takie lubie:P
edit,
jakis czas temu dostalem malygosa, takze teraz otwieram góre do konca, (3 brak) i skladam malylocka. fajna i kombinacyjna talia, a ja takie lubie:P
Aldean pisze:ja gram praktycznie 2 taliami. freeze magem i oil rogue, 2 legendy w rogalu i 3 we freeze.
edit,
to jeszcze powiedz ile masz fioletowych i niebieskich w tych taliach, tak jakby te karty nic nie kosztowaly.
2 fioletowe w oil rogue (2x premeditation), 2 legendy - thalnos, loatheb, 6 niebieskichXet pisze:Aldean pisze:ja gram praktycznie 2 taliami. freeze magem i oil rogue, 2 legendy w rogalu i 3 we freeze.
edit,
to jeszcze powiedz ile masz fioletowych i niebieskich w tych taliach, tak jakby te karty nic nie kosztowaly.
5 fioletowych we freeze mage (pyroblast, 2xiceblock, 2xdoomsayer) - 3 legendy - alex, arcymag, emperor, 2 niebieskie
ale oil rogue jest naprawde tani. i mozna nią legende pyknac.Xet pisze:to było pytanie retoryczne
chodzi o to, że koszt 2 pomarańczki nie czynia freeza, ani 3 oila więc nie ma co mu głowy tym zawracać
Mech szaman wrzucony stronę temu. Polecam. Przeciwnik nawet jak ma legendy, to nie zdąży ich wrzucić na stół
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Ludzie - nie przesadzajmy - każdy z nas może spokojnie stworzyć 1 - 2 talie takie, jakie mu pasuje (tzn. niezbyt drogie, w miarę skuteczne), aby walczyć o złoto potrzebne na zakupy/arenę. Jak ktoś się uprze, to można wszystkie niepotrzebne karty spalać na pył. Wtedy szybko w miarę można potrzebne do tych dwu talii karty stworzyć z pyłu. Zbudować tę jedną - dwie talie i grać... Wtedy przyjdzie czas na kolekcjonowanie innych kart. Ja gram gdzieś tak od listopada zeszłego roku, tak że też miałem spore spóźnienie . Obecnie mam wszystkiego 19 legend (wylosowanych, z dodatków, zrobionych), dużo fioletowych kart, duuużo niebieskich i prawie wszystkie zwykłe. Można już naprawdę sporo z tego zmontować, choć duuużo mi jeszcze brakuje, żeby swobodnie składać dowolne talie. Ale jakby wszystko było dostępne, to spora część radości z gry by wyparowała po prostu ... A tak 3 dni temu miałem frajdę, jak w packu ze sklepu dostałem Kruszora. Może to i nie jest jakaś wielka legenda, ale frajda jest ... Palę tylko nadmiarowe karty, pomalutku zbiór się powiększa...
Gram tak (ale troche inaczej) i duzo zalezy od tego jak karty dojdaMatis pisze:Mech szaman wrzucony stronę temu. Polecam. Przeciwnik nawet jak ma legendy, to nie zdąży ich wrzucić na stół
pamiętaj, że najlepsza karta w mechu to mechwraper wymieniaj wszystko, żeby dostać kilka kart za 2 do niego i lecisz. Jeżeli karty źle dochodzą to więcej kart o mniejszej wartości do talii i bijesz po nim cały czas. Dodaj kilka kart tupu lighting i jakieś bronie. Generalnie tymi mechami i tak wiele się nie ugra, ja dobiłem do 6 ranku max ale z belcherami i antonidasem i boomem.
belcher = ponury klient? uwzam ze chlop jest na propsach ?
Ja lubie shamana a mech to na neigo najlepszy build chyba. No i ja ranking 18 wbilem ostatnio i to mu live wynik
Ja lubie shamana a mech to na neigo najlepszy build chyba. No i ja ranking 18 wbilem ostatnio i to mu live wynik