Co zmieni się w 9 edycji? (Podsumowanie link w 1 poscie)
Re: Co zmieni się w 9 edycji?
"imperium" mi się podoba jako figsy, ale w batlu to ciężko mi tu umiejscowić, widocznie słaba wyobraźnia
Może trzeba będzie zacząć zbierać Lotra, Wotra czy coś w ten deseń, no kurcze ja chce 100% fantasy a nie jakieś 70% fantasy i 30 czegoś...
Może trzeba będzie zacząć zbierać Lotra, Wotra czy coś w ten deseń, no kurcze ja chce 100% fantasy a nie jakieś 70% fantasy i 30 czegoś...
ach, to jest fantasy 150%ślivek pisze:Kosa - to jest 100% fantasy (przynajmniej ze zdjęcia tego) tylko po prostu high fantasy raczej
Jako Space Marines - całkiem ładni. Jako Warhammer Fantasy Battle (a przynajmniej jako następstwo) - beznadziejna kupa. Ogólnie modele są kwintesencją trendu wydawniczego GW w ostatnim czasie. Ilość odpustowego badziewia na modelach jest powalająca, tani przepych do potęgi entej - brakuje tylko murzyna ze złotymi zębami i krowim łańcuchem na szyi. Ilość czaszek na modelach chaosu jest wręcz absurdalna.
Powiem tak, modele same w sobie są bardzo dobre, szczególnie space marines. Trochę w uniwersum 40k przeszkadza mi ten wilk/demigryf, no ale najważniejsze że jest pancerz po zęby i wielkie bronie. Dzieci będą zadowolone.
A tak poważnie to jeśli taki ma być klimat nowego WarhammeRa, to muszę zmienić grę chyba ze 8ed zostanie i nadal będziemy grywac na nią mastery itp.
Jak będę chciał zacząć 40k to kupię sobie dark angels, no cholerę GW jeszcze robi mi inny zakon niby do fantasy:p
A tak poważnie to jeśli taki ma być klimat nowego WarhammeRa, to muszę zmienić grę chyba ze 8ed zostanie i nadal będziemy grywac na nią mastery itp.
Jak będę chciał zacząć 40k to kupię sobie dark angels, no cholerę GW jeszcze robi mi inny zakon niby do fantasy:p
+milionMilutki pisze:Jako Space Marines - całkiem ładni. Jako Warhammer Fantasy Battle (a przynajmniej jako następstwo) - beznadziejna kupa. Ogólnie modele są kwintesencją trendu wydawniczego GW w ostatnim czasie. Ilość odpustowego badziewia na modelach jest powalająca, tani przepych do potęgi entej - brakuje tylko murzyna ze złotymi zębami i krowim łańcuchem na szyi. Ilość czaszek na modelach chaosu jest wręcz absurdalna.
Ja mam nadzieję że osobno wydzadzą 9ed bo to jako WFB to jest tragedia
Powiedzcie mi, że ci SigMarianie to żart ...
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
GW przez 'Czas Sigmara' rozumie raczej nową erę, kiedy Sigmar powrócił do świata śmiertelników, a nie cofnięcie się do roku 0 Kalendarza Imperium.Kopyt pisze:Nie tak sobie wyobrażałem nowy początek i walkę na dzidy. Kozacko pojechali z technologią.
Zastanawia mnie coś innego, GW zrobi z Sigmara jednego z Prymarchów czy może samego Imperatora ludzkości?
Przebrnąlem przez ten cały płacz i dokolapalem się w końcu do zdjęć. Rozumiem czemu większości te modele sie nie podobają, ale no litości. GW porzucilo wfb, teraz jest to Age of Sigmar. Nowy system, nowe zasady, trochę powiązany fluffem z wfb (kontynuacja end of times) I logicznym jest ze będą nowe modele /frakcje. Klimat SM może być tu z racji bytu, iż kosmiczni marines stali się swego rodzaju ikoną, ich zbroja jest rozpoznawalna i tacy giganci jak Blizzard czy Riot czerpali inspiracje. Może GW znów stara się powielić sukces SM, jednak nie mnie oceniać czy im się to uda. W mojej opinii modele ciekawe, poczekam aż będę miał je w rękach. A wszystkim, którzy płaczą co to GW robi z wfb to przypomnę, że.. Je zamknelo. Teraz trzeba czekać na zasady i zaakceptować fakt, że obok zakładki 40k na ich stronie pojawi się AoS, nie warhammer.