Co zmieni się w 9 edycji? (Podsumowanie link w 1 poscie)

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Re: Co zmieni się w 9 edycji?

Post autor: Azgaroth »

Warhammer Age of Sigmar Starter Set
The most awesome Starter Set Games Workshop has ever produced!
Recreate the first battle in the Age of Sigmar as the Stormcast Eternals battle the Khorne Goretide to open a Realmgate!
47 incredibly detailed plastic miniatures; 18 Stormcast Eternals and 29 Warriors of Khorne.
96 page Warhammer Age of Sigmar book and 4 page rules sheet.
12 dice, 2 range rulers and 2 Transfer Sheets.
Totally new beginning for Warhammer miniatures.
The new miniatures in the starter box are some of the best we have ever done, some will slot straight into existing collections, while the new Stormcast Eternals are going to inspire customers to start new armies.

heimdall89
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: heimdall89 »

"Totally new beginning for Warhammer miniatures"

- Czyli to koniec WFB i nie będzie 9 edycji, czy to tylko taki starter?

Jędrul
Chuck Norris

Post autor: Jędrul »

"4 page rules sheet."
MARK OF MARKI MARK

Kerwantes
Mudżahedin

Post autor: Kerwantes »

Czyli Ci goście od Sigmara to nie jest Imperium tylko kompletnie nowa armia. Natomiast tych Maruderów chyba będzie można zmieścić na podstawki 25x25, gorzej będzie z Warriorami.

tomk81
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: tomk81 »

Raczej koniec, wcześniej, w tym zalewie spamu ktoś napisał, że te nowe figurki są większe od starych warhammerowych. Jeżeli to się potwierdzi
to WFB jaki znamy wcześniej czy później umrze, a nam zostanie AOS.

OGŁOSZENIE

Skupie Wasze armie po cenie złomu :)

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

guzik prawda

jesli cokolwiek z tego ktos tu wrzucil to prawda a wg mnie w kazdej plotce to tylko % jest prawda to macie ostatniego niusa:

The new miniatures in the starter box are some of the best we have ever done, some will slot straight into existing collections, while the new Stormcast Eternals are going to inspire customers to start new armies.

czyli obecne armie będą grywalne nie gorzej wg mnie jak Bretonia TK WE czy Bestie w 8 edycji tzn klimaciarze zostana przy armiach ktore lubia a cisnieniowcy beda podstawiac kukułki miast feniksów na turniejach

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

jeśli wierzyć w to to słabo widzę te nowe figsy w starych armiach
http://www.warseer.com/forums/attachmen ... tid=216080

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

widzisz ze to wklejona figurka do zdjęcia cholera wie w jakiej skali itd. ja bym poczekał aż wydadzą

Kerwantes
Mudżahedin

Post autor: Kerwantes »

Np Putrid Blightkings są tej samej wysokości co Choseni ale więksi objętościowo. Pewnie podobnie będzie z tymi Wojownikami z AoS, tylko ten Lord się wyłamuje i jest... sporawy. Mówię o Chaosie oczywiście, chociaż Sigmaryci chyba też są wielkości Putridów/Skullreaperów.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2015, o 09:51 przez Kerwantes, łącznie zmieniany 1 raz.

tomk81
Powergamer Rozpiskowy

Podstawki tych dwóch ostatnich są identycznej wielkości, więc może Ci Sygmaryci będą na podstawkach 40 mm

Jeszcze uzupełnię cenę do ogłoszenia

25 zł za kilogram malowanych figurek i 18 zł za kilogram niemalowanych :)

Durant
Falubaz

Wiem że to wklejenie, stąd "jeśli wierzyć" jednak podstawka jest taka sama więc jest skala porównawcza.
Nawet jeśli są ciut mniejsi to nadal różnica między nimi a zwykłym człekiem jest duża.

Ale pożyjemy zobaczymy

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Gdzieś mi sie rzuciło w oczy, że te okrągłe podstawki to 32mm, nie 40mm, wiec ta symulacja skali jest pewnie daleka od dokładnosci.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

tomk81
Powergamer Rozpiskowy

Myślałem o kwadratach( gdyby przerzucić go na podstawkę kwadratową to byłaby to 40)

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Wygląda na to że zrobią nas wszystkich w balona. Wydadzą nowy system, gdzie modele będą tak przerośnięte, że stare będą do nich pasowały jak pięść do oka i posiadane przez nas figurki będzie można odłożyć do szafy.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Nie ma się co napinać bo w dotychczasowym warhammerze podstawka miała duże znaczenie . Jak mamy skirmish to kwadrat czy koło wszystko jedno a nie znamy też silnika walki więc też nie wiadomo w przypadku formacji klockowych jak to będzie działało i czy w ogóle będzie miało znaczenie czy modele się stykają czy nie.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Durant
Falubaz

Akurat większa podstawka to plus, bo można np. zrobić 2 w 1. Model na kwadracie z możliwością wystawienia go na okrągłej z slotem.

Ale jak na razie nic nie wiadomo, osobiście wierzę w opcję powiększenie, bo jak już wspomniane było wyżej wymusi to wymianę modeli, przy jednoczesnym "hej możesz grać sobie swoimi starociami". Znów mieć ciastko i zjeść ciastko, nie podoba mi się to ale [-o< GW smart one

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Loremaster pisze: ale nie będą one w ogóle supportowane kosztem innych armii, to może czegoś takiego jak comp ETC nie być jeżeli np. balans wewnętrzny będzie na poziomie Wh40k.
czyli jesli balans w 40k bedzie mniejszy niz w batlu to nie bedzie kompa? przeciez to jest tak nierowny system jak zaden inny.
Tam w zasadzie nie pojawia sie polowa armii, bo nie jest wystarczajaco mocna aby nawet nawiazac walke z innymi

jako ciekawostke powiem wam, ze w 40k g tez zmienia podsawki powoli z 25mm na 32mm

tomk81
Powergamer Rozpiskowy

Dodatkowo jak zrobią większe figurki, to od kopa modele konkurencyjnych firm tworzących modele także wypadną z obiegu

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Post autor: Bobson »

Panowie, spokojnie. Ta gra to tylko nowy skirmish, a nie 9 ed. Kto wie, moze nawet bedzie fajny :)

iskra76
Warzywo

Post autor: iskra76 »

Raczej nowa edycja, a nie skirmish - wszystkie stare modele mają dostać nowe zasady, dostępne przez stronę GW.

Zablokowany