MOżliwe że GW dąży do wersji planszówkowej. Większość z nich ma zasady na paru stronach, jeśli to możliwe do erratowane z dostępem w pdf na stronie producenta lub dystrybutora (patrz galakta, rebel, bard?).Kołata pisze:Wielki plus jest taki, że darmowe zasady online, zwłaszcza dotyczące jednostek, można łatwo edytować jeśli będą niezbalansowane. Z tradycyjnymi książkami tak się nie dało. Oczywiście musi być też wola ze strony gw żeby na bieżąco poprawiać to co nie udane.
No i zajebiste na maxa jest to, że od razu wszystkie armie dostaną nowe zasady.
A te główne zasady co wyciekają wyglądają na bardzo proste. Mam spore obawy, ale poczekajmy na scrolle.
Wydaje mi się - na podstawie plotek rzecz jasna- że GW dąży to pewnego usystematyzowania gry. Ciekawi mnie czy te Warcscrole to będzie tak naprawdę "karta jednostki", czy formacja jak w wh40k? (nie widzę tych obrazków które wklejacie, więc może moje rozważania są bezsensu).
Nie rozumiem tej kwestii rzucania kostką przed rozpoczęciem tury kto ją zaczyna. Rozumiałbym gdyby było zależne to od inicjatywy i ruch jednostek byłby zgodny z nią (tak jak w heros of might and magic), a rzut kością rozstrzygał by remis (plus ewentualne +/- z zasad).