[Radom] 27-06-2015 - FINAŁ 4CT

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
klon pl
Wałkarz

Re: [Radom] 27-06-2015 - FINAŁ 4CT

Post autor: klon pl »

Dołączam się do pochwał turniej mega przyjemny bitwy rozegrane na luzie mimo, że z chudeuszem na minutę zapanował warzywniak ;). Ogólnie gwiazda wieczoru- pojedynek z bojem mega ruchawka z tęczowymi demonami bardzo przyjemna gra oby takich więcej ...

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Zdjęcia będą, mój brat je ma, dajmy mu chwilę w sobotę się pakował a w niedzielę pomagałem mu w przeprowadzce do innego mieszkania, coś koło czwartku mamy się spotkać i jak nie zapomni to zdjęcia mu przyniesie :).

Zastanawiałem się odnośnie 9 ed, jeśli się okaże tak mega nie grywalna to zawsze można przejść na mantica, który ogłosił że rozszerzy swoją ofertę o 10 armii, właśnie te co GW wycofało. Mantic ma te same modele, więc Figsy mamy, zasady można sobie pobrać więc bez dodatkowych wydatków możemy nadal się spotykać w dobrym gronie. Ale dał bym WFB jeszcze szanse, po czym można pół na pół robić turnieje, i sumować punkty tak ale ETC czyli najlepsi z battla i kingsów dodają punkty, aż jeden z systemów sam odpadnie z braku chętnych. Ale tylko jak w battla się nie da w ogóle grać. Ponieważ pamiętam początki 8 ed, gracze 7 ed, twierdzili że turniejowo 8 ed się nie da grać.

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

Poproszę plik z wynikami na maila to zaktualizuję plik z 4CT i wkleję pełne wyniki.
Dodatkowo każdemu chętnemu prześlę plik żeby sobie poczytał jak to w tym roku było.

@Kanadian z WoCH
Bardzo przyjemna i mocno strategiczna partia szachów.
Kluczowa była ta jedna wbita rana na Princie bo przez to nie wytrzymał Wildów.
Ale jak na koniec wyjaśniłeś mi swój zawiły plan 4tej i 5tej tury to byłem pod wrażeniem.
Trochę farta i byś mnie miał na tacy :)

@kolega z Warszawy - Ryszard ? z HE
Moja poprzednia bitwa z HE była na DMP w 2014 i skończyła się 10:10
Teraz poszło lepiej dzięki sprzyjającym kostkom na poisonach oraz pociskach z Metalu w Lorda na Smoku.
W rewanżu pokazałeś jak 5+/5+ oraz leczenie na Feniksie może oznaczać jego nieśmiertelność przez całą grę :)
Bardzo miła i przyjemna gra.

@Jacek z VC
Tutaj mocno się bałem że rzucisz wszystko ostro do przodu i po pierwsze zanim rozstrzelam TG to mi zakrzyczy ze dwa oddziały, po drugie nie dam rady wyminąć całej masy piechoty, a po trzecie dwóch klepaczy i king wypuszczeni samopas też mnie zaszachują.
Na szczęście dla mnie zagrałeś mocno zachowawczo co pozwoliło mi rozwinąć pełne możliwości mojej rozpiski.
No i niezdane frenzy na Wildach mimo wszystko mi się opłaciło bo wytłukłem chyba ze 40ci zombiech zostawiając Lorda i Banshetkę w osłonie 4zombiech jako łatwy cel dla zmasowanego ostrzału w kolejnej turze.
Dzięki za dobrą grę.

@Dudi
Niestety ale mam strachliwą duszę i słysząc już zbliżający się tętent Twojej skrzydlatej husarii, widząc blask mocy światła oraz słysząc radosne pomrukiwania gąsienic "Rudego" mój lord z metalem zaprotestował i wymusił na mnie "ratunkowego" chalenge. Niestety mój przeciwnik wolał zagrać z dwarfami niż ze mną ale na moje szczęście Kanadian przyjął wyzwanie :)

@Kanadian
Age of Sigmar nie musi być takie złe.
Jak się będzie dało grać na dużą ilość "scrolls" oraz jeśli dotychczasowe jednostki będą grywalne to czemu nie.
Na początku 8ej szarża +2k6 i turbo słońce też wydawało się niegrywalne.
Teraz szarża +k6 (chyba bo nie napisali jakich kostek się używa) oraz śmiesznie słaba magia (k3 rany ?) też jakoś się przełknie.
Tak jak napisał Dudi. Ważne żeby w fajnym gronie sobie pograć.
Za rok też mam nadzieję że turniej 4CT będzie miał 5 turniejów !

Za wcześnie jeszcze żeby zwijać sztandary i rozpalać stosy pogrzebowe :)
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
Insejn
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Insejn »

Dzięki wielkie za bardzo fajnego tura! Osobne podziękowania dla moich przeciwników:
Dudi, dobry generał wiedziałby że 2 działa i czołg to lepiej niż jedno działo i czołg :D
Nina, jak grałeś Darkami było jakoś... inaczej ;)
Bojo, czokoloko baniszment w oko, masz teraz :*.

Po wstępnych rozmówkach w przyszłej edycji będziemy organizowali jeden z turniejów. Składamy wniosek o zmianę tytułu cyklu na 5CT ;)

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki :)

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

Insejn pisze:
Po wstępnych rozmówkach w przyszłej edycji będziemy organizowali jeden z turniejów. Składamy wniosek o zmianę tytułu cyklu na 5CT ;)

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki :)

:mrgreen: rodzina się powiększa!

Insejn...eh teraz już mam heraldy z metalem i tyle samo flamerów, oj rewanż zapiecze Cebie, albo mnie jak dobry kebab(drugi raz) ;)

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

To może skrócę dywagacje, 5ct nie będzie. Już w pierwszej edycji tak było ustalone, inne miasta chciały od dawna dołączyć i zawsze odpowiedź była taka sama, zmiana miasta może tylko nastąpić jak jedno z obecnych odpadnie. Inne kluby zapraszamy do walki o puchar, ale 4ct zostaje 4ct, w innym przypadku trudno ustalić granice ile miast do cyklu możemy dołączyć zanim wyjdzie nam alternatywna liga?

Poza tym właśnie przeczytałem że 9ed nie będzie. Tylko będzie ten niby skirmish, gdzie zasady brzmią miej więcej tak,
tura bohaterów,
ruch,
magia,
strzelanie,
combat
liderki.
Resztę grajcie jak chcecie, byle byście figsy kupowali.

Awatar użytkownika
medzik
Chuck Norris

Post autor: medzik »

Kanadian ustalałeś to z kimś, czy też sam z siebie za wszystkich zadecydowałeś? Ja np. optowałbym za turniejem w Rzeszowie, może trochę więcej zrozumienia proponuję.

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Tak sam z siebie, przecież o wszystkim sam decyduje, pytać musisz?

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

:shock:

Jaki jest problem zmienić formę turnieju? Kwestia dogadania się i podjęcia decyzji. Pozostawienie 4 CT w tej samej dokładnie formie jak jest teraz to jak dla mnie wypaczenie idei (z kilku powodów).

Zobaczymy co przyniosą zmiany z AoS. Batlle scrolle mogą jeszcze umożliwić granie w ten system.

Awatar użytkownika
medzik
Chuck Norris

Kanadian pisze:Tak sam z siebie, przecież o wszystkim sam decyduje, pytać musisz?
Tak myślałem i chyba jednak przemyślimy sprawę Rzeszowa, pomimo tak jak napisałeś Twojej decyzji. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

ja myślę że lepiej będzie jak organizatorzy omówią to w swoim gronie zamiast publicznie.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Medźik, Dudi i inni, macie przedstawicieli w zarządzie 4ct, na przyszłość proponuje zwrócić się do nich, wszystkie decyzje odnoście 4ct podlegają głosowaniu (jawnemu). Na forum w odpowiednim temacie, czasami dzwonię do wszystkich z konsultacją jak jest szybka decyzja potrzebna. Każde miasto ma jednego przedstawiciela, waszych klubów, sposób wyboru należy do was, przypomnę kto był ostatnio:
Radom - Kanadian
Mielec - Kuba,
Kielce - White Lion,
Lublin - Czopek
Każdy z przedstawicieli ma jeden głos, w przypadku remisu mój głos przeważa.
Na forum jak rozważamy różne możliwości każdy ma prawo wyrażenie opinii. Nie wiem czy wasi przedstawiciele z wami konsultują wszystko czy nie. Nie moja sprawa, jak w waszym gronie sprawy są załatwiane. Nie zamierzam do tego się mieszać. Wymagam jedynie by był jeden przedstawiciel upoważniony do głosowania.

Więc proszę nie insynuować że, ja nie chcę czegoś lub ja coś ustaliłem. Owszem najczęściej zabieram głos w imieniu 4ct, ale tylko jeśli zarząd już wcześniej wyraził opinię na dany temat. Jak się nie orientujecie to proszę się zorientować by nie potrzebnie idiotyzmów nie wypisywać. Jeśli się nie podoba jak sprawę załatwiam, można zawsze PW napisać, zadzwonić, lub osobiści mi zwrócić uwagę, jeśli to nie pomoże zawsze możecie, zaoferować swoją kandydaturę do pomocy, jeśli lepiej wszystko ogarniecie, lub przekonać zarząd 4ct o wymienienie mnie na kogoś lepszego.

Medzik fajnie że ty optujesz, tylko nie ty musisz sprawę ogarnąć i to nie ty masz głos. Przekonaj do tego swojego przedstawiciela, i znajdź sposób na realizację, zapewniam ci że z mojej strony entuzjastycznie przyjmę gotowe rozwiązanie.

Dudi, próbowałem kilka razy, były zastrzeżenia, oraz przeszkody których nie udało się rozsądnie rozwiązać, lub spiąć w budżecie. Może proponuje bardziej zaangażować się w "administrację" wtedy będzie sytuacja bardziej jasna.

Czuje się odpowiedzialny za cykl, i to na mnie spada mało przyjemne zadane odmowy klubom którzy chcą powiększenia cyklu o ich miasto. A sytuacja powtarza się co rok, i co rok tą rozmowę przeprowadzam, i będę to robił aż zarząd 4ct nie uchwali zmiany.

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

ponawiam prośbę do Murmiego albo kogoś od Was Kanadian o plik z wynikami turnieju :)
chciałbym mieć pełne wyniki z małymi punktami i je opublikować oraz przesłać plik zainteresowanym.
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

Kanadian. To trzeba zrobić inaczej ;)

zrobić tura gdzieś u kogoś z nas. Takie sobie, małe/duże/parówki/drużynówki cokolwiek i pogadać przy piwku w realu, w 5miast(tak Rzeszów traktuję jako członka 4CT i nic mi tego nie wyplewi)

zebrać się we 5chłopa(ja chętnie posłucham co i jak na tym 4CT, jak się spina budżet i inne cuda ;) ) Nie będę pisać dlaczego i co uważam o poszerzaniu. To trzeba zrobić w realu.

zatem ktoś robi tura w wakacje? :)

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

można też to obgadać na DMP bo z tego co wiem to i my i Radom i Mielec się wybieramy.
Mam nadzieję że Lublin też da radę :)
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Nina_love
Chuck Norris

Post autor: Nina_love »

Bojo pięknie to ujął z Rzeszowem :)

Wiadoma sprawa, że intencje są ale decyzji nie ma i do momentu jej podjęcia możemy jedynie kontynuowac flame ;)

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Jak dla mnie sprawa zamknięta. Zobaczymy co tam GW wymyśliło, i czy da się coś z tym zrobić. Temat kolejnego 4ct będziemy pewnie omawiać kilka miesięcy po wypuszczeniu AoS, i zadecydujemy jak się spotykać.

Forma 4ct, gdzie Rzeszów uczestniczy jako stały uczestnik jest jak najbardziej, próba moim zdaniem udana. Puszka pandory zaczyna się jak chcemy zrobić Xct, jak określić X, i jak być w porządku wobec innych klubów którym odmówiliśmy w przeszłości? Czy uwalniamy stałe miasta i robimy konkurs na najlepszego organizatora? ile klubów możemy przyjąć? czy robimy całkiem osobną ligę? turniej jedno czy dwu dniowy? format jednolity czy różny? jeśli tak kto się tym zajmie? ma być singiel, parówka, drużynówka? jaki limit graczy przyjmować, w jaki sposób przyjmować zapisy? itp. Już wszyscy który chcą się nie łapią, jak zwiększymy liczbę miast może się pojawić problem że nie wszystkie miasta mogą skład wysłać ponieważ brakuje miejsc, logistyka nagle staja się problemem, zapewnić liczbę stołów makiet, toalety, miejsce, sędziów i pomocy "technicznej". Mały turniej łatwo samemu ogarnąć duży gorzej, może się okazać że potrzebna są 4-5 osób nie grających, co powoduje że miasto organizujące odpada z uczestnictwa. Ale przede wszystkim najtrudniejsze -> pozostali się muszą na to wszystko zgodzić.
Jak dla mnie najlepszą opcją to zrobić drugi event na całkiem innych zasadach, o zasięgu ogólnopolskim, i nie tylko, w którym mogą uczestniczyć wszyscy, mam zarys przygotowany już od paru lat, i nawet chętnych z poza naszego regionu. Tylko jeszcze nie ogarnęliśmy kształtu 4ct, więc z nowym tematem nie ma co ruszać.

Wszystko co było uzgodnione na forum było w odpowiednim temacie na http://www.progresor.radom.pl, musicie poszukać w archiwach.
Ostatnio zmieniony 1 lip 2015, o 12:41 przez Kanadian, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
medzik
Chuck Norris

Paweł nie chodzi o flame, tylko jak chłopaki z Rzeszowa chcą grać, to trzeba taką inicjatywę wspierać, a nie się na nią zamykać. Nie wiem jakie były wcześniejsze ustalenia, ale wiadomo kto zgodnie z przysłowiem nigdy nie zmienia zdania. Wobec tego faktycznie należy się spotkać i sprawę przegłosować, jak widać wszyscy są za, może poza Kanadianem, który nie wiem dlaczego w tak negatywny sposób podszedł do tematu.
Dodam jeszcze od siebie, iż jak się będziemy zamykać to do niczego dobrego to w środowisku nie doprowadzi.

Nina_love
Chuck Norris

Post autor: Nina_love »

po prostu trzeba to przegłosowa i będzie wiadomo ;)

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Sorry, Medzik, ale naucz się czytać z zrozumieniem, a jak czegoś nie rozumiesz to zapytaj.

Mam miejscówkę gdzie na upartego pomieścimy spokojnie 500-600 osób, z motelem na miejscu, na 300 osób i hotelem na przeciwko ulicy gdzieś na 500. No i co z tego, jak na razie nie jesteśmy gotowi na tak duże imprezy. I zajebistym wyżywieniem, i dodatkami napojowymi.
Ostatnio zmieniony 1 lip 2015, o 12:57 przez Kanadian, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ