Co zmieni się w 9 edycji? (Podsumowanie link w 1 poscie)
Re: Co zmieni się w 9 edycji? (Podsumowanie link w 1 poscie)
Ale serio panowie. Mamy do wyboru osiem edycji zasad do warhammera. Może wybierzemy najlepszą i będziemy grać w nią? Tak jak jest do wyboru siedem HoMMów ale i tak wszyscy wiedzą, ze tylko trójka się liczy.
Jeszcze przed premierą 7Klafuti pisze:Ale serio panowie. Mamy do wyboru osiem edycji zasad do warhammera. Może wybierzemy najlepszą i będziemy grać w nią? Tak jak jest do wyboru siedem HoMMów ale i tak wszyscy wiedzą, ze tylko trójka się liczy.
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN
Trudno to wdrożyć. Trzeba byłoby odgrzebać i przypominać sobie zasady, nie wszyscy mają booki, możliwość zrobienia rozpiski, itd. Ze względu na te trudności pewnie siłą rozpędu będzie grywana 8, (jeżeli o mnie chodzi nie jest to najlepsza edycja).
Ale, jak pisałem - chętnie przyszedłbym na turniej 6 ed z 6 ed bookiem Może ktoś się pokusi o organizację?
Ale, jak pisałem - chętnie przyszedłbym na turniej 6 ed z 6 ed bookiem Może ktoś się pokusi o organizację?
Wychodzi na to że darmowe zapowiadane pdf w tym podręcznik na 4 stronach to jest po prostu Ravening Hordes 2015In any case, regarding the rules...
I can confirm that late july early august the complete rulebook, and no, it won't be free. The "ravening hordes" is what will be free (they are calling this reboot ravening hordes because of the simil it has invalidating all the previous stuff, etc) shabby cards to download.
The rulebook, with the magic, objects (magic), and so on, they are calling it expansion and will come in a box sort of like Treason and Treachery (more cards too)
There's a fat (big) rulebook for certain... but certain certain...
I can confirm that now. Another thing is that they don't call it rulebook but "expansion" for mass battles. Remember the AoS box is there as an introduction to the game, sort of like IoB (by the way the cover illustration is awesome).
The heart of the issue, for veteran players comes late this month early august, with the "new magic", "new magic objects", rules, extended fluff, explained and separated factions (the shabby extended).
They say it's for mass battles or semi-mass battles not skirmish so... keep calm.
And then will arrive factions manuals... which are the current codex... on launchs resembling 40k... with their points, fluff, etc..
In the end free, free... and few rules.. well yes, if you buy a box you'll get a card on it but in reality if you want to play something complex... you'll have to pay actual money
Po wydaniu podstawki będzie po paru miesiącach duży podręcznik z pełniejszymi zasadami do jednostek (i może punktami?).
Jest też możliwość, że ten podręcznik będzie zapowiadanym Age of Steel i dlatego nie stoi w sprzeczności z plotkami że WAoS będzie miał tylko Warscrolle.
Jakiekolwiek tajemnice na ten temat są zrozumiałe, bo mogłyby wpłynąć na spadek sprzedaży WAoS.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Nope dodam że nie wszyscy mają rulebooki i na pewno nie wszyscy mają army booki z poprzednich edycji. Niektórzy mają ale z kolei im mogą się rąbać zasady międzyedycyjne. Do dzisiaj w mojej małej grupce zdarzają sie sytuacje gdy ktoś chce zastosować coś z 7 czy 6 ed a raz nawet z 5 ed więc myślę że tylko 8ed (moim zdaniem najlepsza) wchodzi w grę. Co więcej może jednak Kings of War ale trzeba by stworzyć osobne forum do KOW
Klafuti pisze:Ale serio panowie. Mamy do wyboru osiem edycji zasad do warhammera. Może wybierzemy najlepszą i będziemy grać w nią? Tak jak jest do wyboru siedem HoMMów ale i tak wszyscy wiedzą, ze tylko trójka się liczy.
Sry, ale HV jest bardzo udaną i dobrą serią
Tylko znowu widać jak bardzo GW utraciło jakikolwiek kontakt ze środowiskiem - wszystko strzeżone jak największa tajemnica państwowa, zero kontaktu z bazą klientów, nic.Meekee pisze:Wychodzi na to że darmowe zapowiadane pdf w tym podręcznik na 4 stronach to jest po prostu Ravening Hordes 2015In any case, regarding the rules...
I can confirm that late july early august the complete rulebook, and no, it won't be free. The "ravening hordes" is what will be free (they are calling this reboot ravening hordes because of the simil it has invalidating all the previous stuff, etc) shabby cards to download.
The rulebook, with the magic, objects (magic), and so on, they are calling it expansion and will come in a box sort of like Treason and Treachery (more cards too)
There's a fat (big) rulebook for certain... but certain certain...
I can confirm that now. Another thing is that they don't call it rulebook but "expansion" for mass battles. Remember the AoS box is there as an introduction to the game, sort of like IoB (by the way the cover illustration is awesome).
The heart of the issue, for veteran players comes late this month early august, with the "new magic", "new magic objects", rules, extended fluff, explained and separated factions (the shabby extended).
They say it's for mass battles or semi-mass battles not skirmish so... keep calm.
And then will arrive factions manuals... which are the current codex... on launchs resembling 40k... with their points, fluff, etc..
In the end free, free... and few rules.. well yes, if you buy a box you'll get a card on it but in reality if you want to play something complex... you'll have to pay actual money
Po wydaniu podstawki będzie po paru miesiącach duży podręcznik z pełniejszymi zasadami do jednostek (i może punktami?).
Jest też możliwość, że ten podręcznik będzie zapowiadanym Age of Steel i dlatego nie stoi w sprzeczności z plotkami że WAoS będzie miał tylko Warscrolle.
Jakiekolwiek tajemnice na ten temat są zrozumiałe, bo mogłyby wpłynąć na spadek sprzedaży WAoS.
Poza tym skąd ta pewność, że wyjdzie dodatkowy podręcznik? Czy autor tej plotki jest wiarygodny?
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
Ale nie w porównaniu z 3-jką.Jarlaxle pisze:Klafuti pisze:Ale serio panowie. Mamy do wyboru osiem edycji zasad do warhammera. Może wybierzemy najlepszą i będziemy grać w nią? Tak jak jest do wyboru siedem HoMMów ale i tak wszyscy wiedzą, ze tylko trójka się liczy.
Sry, ale HV jest bardzo udaną i dobrą serią
http://manticblog.com/
Fakty sa takie, ze poza paroma plotkarzami-wiarusami wiarygodny nie jest nikt, a i oni coraz mniej i wylacznie w ogolnikach. GW tak zakrecilo zawory, ze nawet kropelka nie wyplynie. Jedyne pewne zrodlo to WD na kilka dni przed premiera i ogloszeniem przedsprzedazy, reszta to lipa. A juz gdy w plotach przewija sie to, co gracze chcieliby uslyszec, to wtedy mamy na bank do czynienia z podpucha.
W klimacie tajnego przez poufne trolerka panoszy sie, jak chce.
W klimacie tajnego przez poufne trolerka panoszy sie, jak chce.
- SaperHeart
- Piłkarz
Tak ze spokojem i ciekawością patrzyłem na to co się dzieje i dochodzę do wniosku, że GW zje**ło jeden z fajniejszych i klimatycznych światów jaki miałem okazję poznać w Fantasy. Ogólnie nie podoba mi się ta cała nowa szmira AoS i wypuszczone modele do niej. Na tym kończę etap gry w Warhammer I mam nadzieje, ze GW upadnie za zniszczenie tego pięknego systemu. Teraz z kumplem przerobiony zasady i sobie programy w starego dobrego Warha...
Jak rozumiem mówimy o systemie, w który grę zarzuciłeś tak około 2-3 lata temu ?Barbarossa pisze:
Już wiemy, że nie będzie klocków ani w zasadzie niczego, co sprawiało, że WFB był unikalnym systemem.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Chronopia...
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Łał, czyli jednak te nazwy typu steamhead sratatam na dwarfy to jest prawda?
O ja pierdziu, byłem przekonany, że ta plota jest fałszywa. Kogo oni tam zatrudniają, jakiś zakład pracy chronionej chyba im pisze nowy fluff. No nic, przynajmniej ogry to już oficjalnie ogóry. I tacy dyletanci skasowali istniejący fluff. Krew człowieka normalnie zalewa.
W szczególności "red slayers" wydają się być wymyśleni na ciężkim kacu.
W warmachine prawie wszystkie nazwy dobrze brzmią, są wyraziste, wpadają jakoś w ucho. A tutaj kuźwa red slayers w sojuszu ze steamheadami będą się bić z ogorami czy innymi orrukami.
O ja pierdziu, byłem przekonany, że ta plota jest fałszywa. Kogo oni tam zatrudniają, jakiś zakład pracy chronionej chyba im pisze nowy fluff. No nic, przynajmniej ogry to już oficjalnie ogóry. I tacy dyletanci skasowali istniejący fluff. Krew człowieka normalnie zalewa.
W szczególności "red slayers" wydają się być wymyśleni na ciężkim kacu.
W warmachine prawie wszystkie nazwy dobrze brzmią, są wyraziste, wpadają jakoś w ucho. A tutaj kuźwa red slayers w sojuszu ze steamheadami będą się bić z ogorami czy innymi orrukami.
Ostatnio zmieniony 1 lip 2015, o 18:54 przez Barbarossa, łącznie zmieniany 1 raz.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
A to nie są lizaki?
Obstawiam, że wszystkie te "nowe" armie będą miały estetykę kompletnie odmienną od starych.
Obstawiam, że wszystkie te "nowe" armie będą miały estetykę kompletnie odmienną od starych.
Barb, nie szkoda Ci czasu?
To już kolejna edycja, gdy Cię krew zalewa. Może już warto się oderwać od cyca i zapewnić sobie spokój ducha?
To samo Embir, Kal_Torak i inny coedycyjni aktorzy dramatu?
Wszystkim Wam życzę cierpliwości. Naprawdę - nie zaszkodzi odrobinę poczekać, aż się wszystko wyjaśni, zamiast wieszczyć koniec świata.
Przecież można grać dalej w co się tam chce. Rodzice Was nie wydziedziczają, żona nie rzuca. Tylko gierka się zmienia.
To już kolejna edycja, gdy Cię krew zalewa. Może już warto się oderwać od cyca i zapewnić sobie spokój ducha?
To samo Embir, Kal_Torak i inny coedycyjni aktorzy dramatu?
Wszystkim Wam życzę cierpliwości. Naprawdę - nie zaszkodzi odrobinę poczekać, aż się wszystko wyjaśni, zamiast wieszczyć koniec świata.
Przecież można grać dalej w co się tam chce. Rodzice Was nie wydziedziczają, żona nie rzuca. Tylko gierka się zmienia.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
A po co ten protekcjonalny ton? Dupa cie boli, ze komus nie podoba sie to, co tobie?
Wkurza juz mnie to uciszanie ludzi o odmiennych pogladach na gre. To nie rezim Kima, a jak ktos chce cenzury, to niech sobie zalozy wlasne forum, sciagnie ludzi i sobie pisza wedle schematu narzuconego przez pana prezesa.
Wkurza juz mnie to uciszanie ludzi o odmiennych pogladach na gre. To nie rezim Kima, a jak ktos chce cenzury, to niech sobie zalozy wlasne forum, sciagnie ludzi i sobie pisza wedle schematu narzuconego przez pana prezesa.
podbijam, czytam forum aby poznac wszystkie mozliwe opinie, po to ono jest.-DE- pisze:A po co ten protekcjonalny ton? Dupa cie boli, ze komus nie podoba sie to, co tobie?
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
Nie wiem co to ale takie coś znalazłem:
Suggestion from GW staff for creating basic army construction that is balanced.
Quick way to organize a balanced battle in Age of Sigmar for your customers who feel that they need something like this to be successful.
Warscrolls can't be duplicated more than once
1-12 Warscrolls
1-2 Hero Warscrolls
0-2 monster warscrolls
No single warscroll may contain more than X wounds (ie 24)no duplicate Heroes