Pogłoski
Re: Pogłoski
Z nowym bookiem do bretki jest jak z zima w grze o tron, wszyscy ciagle mowia ze nadchodzi
- PAWEL.KAROLAK
- "Nie jestem powergamerem"
Nie ma i nie będzie! Warhammer umarł jest AoS i warscrolle mają wyjść do wszystkich aktualnych jednostek. Patrząc na dostępne zasady do AoS to nie ma sensu w to grać
High Elves
Wojna o Brodę!
Wojna o Brodę!
Przepraszam faktycznie niepotrzebnie sie zirytowałem.
Prowadziłem dzisiaj warsztaty battlowe i ludzie z innych systemów próbowali mnie zdenerwować tekstami, że jestem jak skrzypek na Titanicu - statek tonie a ja wciąż stoję i nauczam czy kupiłem już okrągłe podstawki itp itd Wchodzę tutaj a tu znowu to samo. AoS to 9 ed - świat sie kończy ! ehh
Prowadziłem dzisiaj warsztaty battlowe i ludzie z innych systemów próbowali mnie zdenerwować tekstami, że jestem jak skrzypek na Titanicu - statek tonie a ja wciąż stoję i nauczam czy kupiłem już okrągłe podstawki itp itd Wchodzę tutaj a tu znowu to samo. AoS to 9 ed - świat sie kończy ! ehh
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
- Lord_Michaelos
- Wałkarz
Wybacz, że tak trochę wejdę w temat, ale ciekawość mnie zabije. Od dawna zastanawia mnie jedna rzecz - co ma ilość postów na forum do wieku? Nie żebym stawał za kimś, po prostu pytanie z ciekawości.rafixator pisze:spoko kolega ma 66 postow jak zaczynales grac Dibo to jego pewnie jeszcze na swiecie nie bylo :p
Przybyłem, zobaczyłem, wzruszyłem ramionami
Jestem niski, lubię dobrze zjeść, a także zapalić fajkę - jestem hobbitem?
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
na forum jak w życiu wiek to prestiż i poważanie, słowo starszego zazwyczaj więcej znaczy od młokosa.
- Lord_Michaelos
- Wałkarz
tl;dr - od cytatu Dibo wypowiedź nt. battla.
Murmandamus, widzę, że nie do końca zrozumiałeś o co pytałem. Można być pokrytym pryszczami jak GUO bąblami gimnazjalistą, który pisze tony postów, a można też być wychowującym już swoje dzieci człowiekiem, który zapisał postów, dajmy na to 20 Tłumacząc prościej - w jaki sposób ilość postów jest wyznacznikiem ile użytkownik ma lat i w jaki sposób daje pewność, że osoba z małą ilością postów jest w wieku... no, tu odsyłam do wypowiedzi rafixatora jako źródła, które podobnie jak niektóre inne wypowiedzi, które czytałem przyczyniły się do powstania mego pytania. Nie jest to temat odpowiedni na takie dyskusje, zatem żeby go nie zaśmiecać jeśli kto zechce, bardzo proszę o odpowiedź na priv
PS. Nie, nie jestem trollem, nie są to wycieczki osobiste skierowane do konkretnych użytkowników. Po prostu jako uczeń podstawówki/gimnazjalista (stosując najprawdopodobniej ogólnie przyjętą wykładnię), jestem zwyczajnie ciekaw
Murmandamus, widzę, że nie do końca zrozumiałeś o co pytałem. Można być pokrytym pryszczami jak GUO bąblami gimnazjalistą, który pisze tony postów, a można też być wychowującym już swoje dzieci człowiekiem, który zapisał postów, dajmy na to 20 Tłumacząc prościej - w jaki sposób ilość postów jest wyznacznikiem ile użytkownik ma lat i w jaki sposób daje pewność, że osoba z małą ilością postów jest w wieku... no, tu odsyłam do wypowiedzi rafixatora jako źródła, które podobnie jak niektóre inne wypowiedzi, które czytałem przyczyniły się do powstania mego pytania. Nie jest to temat odpowiedni na takie dyskusje, zatem żeby go nie zaśmiecać jeśli kto zechce, bardzo proszę o odpowiedź na priv
PS. Nie, nie jestem trollem, nie są to wycieczki osobiste skierowane do konkretnych użytkowników. Po prostu jako uczeń podstawówki/gimnazjalista (stosując najprawdopodobniej ogólnie przyjętą wykładnię), jestem zwyczajnie ciekaw
Bo ludzie tak już mają. Jak barany idą za stadem i to najwyraźniej wyłącza im automatycznie zdolność rozumowania. Podręcznik do 8ed jest? Jest. Figurki są? Są. Ktoś na razie mówi coś o natychmiastowym wycofaniu ze sprzedaży wszystkich boxów? Chyba nie. Zatem czemu ma się przestać grać? "Ojejku, GW przestało wspierać moje pacynki" - co z tego? Przyjdą smutni panowie i zabiorą figurki, a potem zaświecą czerwonym światełkiem i zapomni się tego co się widziało? Nie... to już było w jakimś filmie. Poza tym ja łudzę się jeszcze nadzieją, że AoS jest swego rodzaju eksperymentem połączonym z wydaniem systemu, który wciągnąłby dzieciaki do bitewniakowego hobby, a wfb po sprawdzeniu wyników tegoż eksperymentu będzie dalej rozwijany bądź zarzucony. IMO znajduje się on obecnie, cytując wyjątkowo słaby film, "in the space between spaces".Dibo pisze:Przepraszam faktycznie niepotrzebnie sie zirytowałem.
Przybyłem, zobaczyłem, wzruszyłem ramionami
Wywołany do tablicy śpieszę Ci z odpowiedzią. Oczywiście po pierwsze nie spodziewałem się hiszpańskiej inkwizycji i pozwoliłem sobie na pewne stereotypowe uproszczenie, polegające na przyjęciu założenia że kolega dopiero zaczyna przygodę z grami bitewnymi a wraz z nim swój forumowy byt. Nie chodziło wyłącznie o ilość postów ale również o datę dołączenia do forum. Przeważnie ludzie zaczynają interesować się tego typu rozrywką w młodym wieku a później już im tak zostaje. Żeby nie odchodzić za bardzo od tematu dodam tylko że ja zacząłem grać parę edycji temu i pamiętam ze każdej zmianie towarzyszyła mniejsza bądź większa histeria. Jeżeli chodzi o ploteczki to wystarczy prześledzić ten temat aby zobaczyć w jakim procencie się spełniają . Jeżeli to faktycznie koniec wfb no to trudno, jasne ze wolał bym żeby co jakiś czas się coś zmieniało ale z drugiej strony mamy zamkniętą grę figurki, zasady i nikt nam nie zabroni grac aż nam się nie znudzi. AoS jeśli ma być łatwy prosty i przyjemny z niskim progiem wejścia to czemu nie...
- Szczwaniak
- Chuck Norris
Mamy (pseudo)podręcznik hurrey!! czekałem na to całe życie(18) i to dostałem, dzięki GW
Kiedyś cierpieliśmy z powodu plag społecznych, dziś cierpimy z powodu lekarstw na nie. - Friedrich August von Hayek
- Szczwaniak
- Chuck Norris
Warscrolle do jednostek bretoni. Wszystkich które sa obecnie.
Kiedyś cierpieliśmy z powodu plag społecznych, dziś cierpimy z powodu lekarstw na nie. - Friedrich August von Hayek
http://www.games-workshop.com/resources ... nia-en.pdf
Dla tych co nie widzieli, a chcieli
Pzdr!
Jagal
Dla tych co nie widzieli, a chcieli
Pzdr!
Jagal
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Na oko wychodzi, że mam za mało kawalerii i za mało chłopów, żeby móc skutecznie wykorzystać potencjał tych jednostek w obu scenariuszach. Oddziały zbrojnych tylko 30+ a rycerzy 10+
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
- Szczwaniak
- Chuck Norris
Jeden green knight imho wystarczy.
Co będzie jeśli zginie i nie mam nic na stole? Przecież może wstać, nie?
Co będzie jeśli zginie i nie mam nic na stole? Przecież może wstać, nie?