Rozpiski Imperialne

Empire

Moderator: #helion#

Zablokowany
Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Dla mnie szczelanie z dzialka czolgu do czegos mniej wartego niz 150 pkt jesli to zabijemy to wogole igranie z ogniem
podpis nieregulaminowy - administracja

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Zbik666 pisze:
Blaesus pisze:Strzelać z czołgu?!?! Ja sam rzadko to robię, najczęściej w aktach desperacji, nie ma chyba łatwiejszego sposobu na wyłączenie czołgu z akcji... 16,6666 % na to że dostanie do D3 obrażeń :/
I tu sie z Toba nie zgodze, strzal z tanka to nie akt desperacji bez przesady. Ja zawsze strzelam z tanka , ruch do przodu i strzal. Ta taktyka zawsze mi sie sprawdza i maxymalne uszkodzenie jakie zrobil mi misfire na canonie to 1W. co do bolcow wszelkiej masci no to nie oszukujmy sie 4-6 czuk jest wstanie wykluczyc nawet 2 tanki z gry ale liczmy sie z tym ze reszta naszej armi bedzie przez nie nie ruszona i bardzo blisko wroga :)
Poświęcić 2 steamtanki,czyli 600 pkt, żeby wyłączyć z gry 6 czuk... czyli 210 pkt??? Przyznam, że dziwna taktyka :P

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

hehe pamitaj ze jak gra się z gobbosami i orcami to się pojeżdza i terror to mamy fajną reakcję łańcuchową która dochodzi do czuk a te tez nie zdają i kilka czuk jest wyłączonych na 2-3 tury z gry :P

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Post autor: Zbik666 »

NIE chodzilo mi o to ze dwoma tankami masz sie pozbyc 6 czuk ale o to ze w tym ze do nich strzelaja mozna znalezc tez jakies + :P

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Oto moja rozpa na 2600 bez lordów i max 6 leveli magii:

2 X Steam Tank 600p

2 X Great Cannon 200p

9 Knights of the Inner Circle full comand group war banner 299p

5Outriders barding czempion 131p

22 Swordsmen full comand group 247p
5 Detachment - Handgunners
10 Detachment - Halberdiers

9 Knightly Orders full comand group d3" standar 267p

20 Flagellant Warbands 200p

Battle Wizard 145
Magic Level 2;
Dispel Scroll
Ring of Volans

Battle Wizard 145
Magic Level 2;
Dispel Scroll
Power Stone

Captain 142
Barding; Full Plate Armor; Battle Standard; Warhorse
Sword of Might
Doomfire Ring

Warrior Priest of Sigmar 144
warhorse
Armour of Meteoric Iron
Icon of Magnus

i jak czekan na ocene
Mam 2 w porywach do 3 boundów i 4 do casta 5 do dispela i 2 scrole
Ostatnio zmieniony 19 lis 2007, o 11:20 przez PAWLAK, łącznie zmieniany 1 raz.

Johanus

Post autor: Johanus »

jesli chodzi o dobór jednostek, to dla mnie ok. jedyne co mi się nie podoba w tej rozpie to dobór bohaterów i magicznych przedmiotów. sam nie wiem, może marudzę :roll: , ale uważam, że albo sie robi rozpę na magię albo antymagię. a u ciebie hybryda...ani tu magia ani antymagia.
skoro masz tylko 6 PD, to nie wiem po co dajesz power stona jednemu z magów. rod of power to chyba najbardzie przydatny przedmiot dla magów, a u ciebie go nie widać...może warto gdzieś przyciąć trochę punktów i zrobić jakiegoś lorda.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Johanus pisze:...może warto gdzieś przyciąć trochę punktów i zrobić jakiegoś lorda.
Bez lorda jest gra a co do rod of power to sam sie zastanawiam

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Mógłbyś magów przynajmniej przerobić (Nie mam pojęcia dlaczego masz tak skonstruowanych priesta i kapitana :/ Domyślam się, że to dostępność modeli). Co do magów, to moja propozycja:

Battle Wizard 150
Magic Level 2;
Dispel Scroll
Dispel Scroll

Temu panu najlepiej dać szkołę niebios i trzymać go blisko outriderów, żeby generował im przerzuty na jedynki

Battle Wizard 150
Magic Level 2;
Rod of power
Power Stone

Z tego pana lepiej zrobić chodzącą wyrzutnię rakiet... np magia ognia... Dzięki rod of power może mieć dużo kości co pozwala mieć przewagę w magii, a gdy przeciwnik ją ma to inwestujesz swoje PD w DD, power stone pozwala na utrzymanie jego użyteczności, lub w momencie gdy przeciwnik stracił scrolle, możesz dać niezłego kopa

I uważaj na pierścień Volansa, czy nie liczy się przypadkiem, jako power lv? (Razem z priestem, dwoma magami i doomfire ring daje 7 power lv)

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Blaesus pisze:Mógłbyś magów przynajmniej przerobić (Nie mam pojęcia dlaczego masz tak skonstruowanych priesta i kapitana :/ Domyślam się, że to dostępność modeli)
Własnie chciałem dać takich magów ale mam dylemat, a co do priesta i kapitana to BSB przyda się jak nic na 2 kolec jazdy i 1 piechoty a priest dal flagellantów i heata oraz boundów.

Dzieki

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Ja bym Ci proponował zamiast bsb pegazistę z aldred casket of sorcery, jak ukradnie czar to bardzo to boli przeciwnika, bo go nie tylko traci(Tutaj najbardziej płaczą skaveńscy elektrycy), ale samemu można go rzucić natychmiast... lub poczekac później i wypalić kilka czarów seryjką w jednej turze :D Do teggo magiczna broń(+1S) lub enchanted shield i lanca... warto też te 6 pkt wydać na pistolet... chłopak trafia na 2+, a ściąga droższe modele niż 6pkt :D

Ja bym tam z Doomfireringa zrezygnował, Jak już ma być kapłan na koniu, to dawn armor,tarcza,koń z bardingirm i armor... A sztandarowy armii to koń, meteoric i hammer of judgement(bardzo nieprzyjemna broń :)

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Blaesus pisze:Ja bym Ci proponował zamiast bsb pegazistę
Ten pan jak gra to tylko z kumplami tak nie spisuje się u mnie

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Co myślicie o tym?

1 Grand Master
General; Barding; Full Plate Armor; Shield; Warhorse
Sword of Power
Laurels of Victory

1 Warrior Priest of Sigmar
Barding; Prayers of Sigmar; Heavy Armour; Warhorse
Doomfire Ring
Enchanted Shield

1 Battle Wizard
Magic Level 2
Dispel Scroll
Dispel Scroll

1 Battle Wizard
Magic Level 2
Dispel Scroll
Dispel Scroll

24 Swordsmen
Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Duellist
10 Detachment - Crossbowmen
Crossbow
10 Detachment - Swordsmen
Light Armour; Shield

8 Knightly Orders
Standard; Musician;
War Banner [25]

24 Flagellant Warbands (Core)
1 Prophet of Doom

4 Pistoliers
Brace of Pistols; Light Armour; Musician; Warhorse
1 Outrider
Repeater Pistol

4 Pistoliers
Brace of Pistols; Light Armour; Musician; Warhorse
1 Outrider
Repeater Pistol

1 Great Cannon

1 Great Cannon

1 Helblaster Volley Gun

1 Steam Tank

Casting Pool: 6
Dispel Pool: 5
Models in Army: 105
Total Army Cost: 2339
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

Jak masz 2 magów to wywal im lewele...i tak nimi nic nie zrobią a to 70p

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Jakoś do tej pory zawsze coś robili.
A za 70 pkt nic nie wrzuce.
Lepiej mieć 4 czary niż 2.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

nie rzucisz zadnego sensownego czaru a masz za to rycerzy do 10 tki

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Nie do końca, z 2oma 2golevelowcami ma 6 PD, do tego dochodzi Warrior priest i pierścionek... nie tak źle, zawsze można podrażnić przeciwnika

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

I takie jest moje założenie.

Coś zawsze wejdzie.No chyba że przeciwnik ma 12 DD i 6-8 scrolli.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

lub 7 kostek i 4 scrolle;) zeby ksiadz był groxny swym czarem musi byc w walce wiec pierscionka nie uzyje w tej samej turze raczej;) 4 na jeden czar, i czasem 3 kostki starczą na drugi;) jak dla mnie to za mało ...choc kto wie...

Johanus

Post autor: Johanus »

mi się podoba jak jest. :) fajnie, że któs decyduje się jeszcze na cos innego niż archlector z dwoma czołgami.

gdybym ja grał, to dałbym pristowi,zamiast pierscionka, VHS i wsadził do jednego odziału z mistrzem zakonu. mistrzowi zabrałbym sword of might i dał lance, warda na 4+. ale to kwestia stylu gry. no i jescze pewnie wsadziłbym gdzies rod of power...

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Jesli to na PGA to chetnie takie Empire skonsumuje :wink:
podpis nieregulaminowy - administracja

Zablokowany