Prośba do Administracji Dyskusji Ogólnej

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Prośba do Administracji Dyskusji Ogólnej

Post autor: GrimgorIronhide »

Fluffy cz jakiś inny modzie, możnaby przenieść wszystkie tematy AoSowo-pokrewne do osobnego działu w Innych Systemach ?
Możnaby od razu wszystkie tematy z poszczególnych armii o AoS też przenieść jako poddziały do tamtego działu.

Wysuwam prośbę, ponieważ olbrzymia ilość kółek wzajemnej adoracji czy kółek krytyki i pozamykanych tematów gdzie nieustannie odbywa się spam na potęgę utrudnia w śledzeniu off-trackowych tematów z Dyskusji Ogólnej takich jak Blog Inkuba, zebrane z tygodnia czy Arena Śmierci.

Zapewne rozwiąże to wiele problemów i nie będzie tak razić w oczy.
Po poprzenoszeniu wszystkiego można usunąć ten wątek

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

+1

heimdall89
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: heimdall89 »

- 1000 sprawi to większy bałagan

Spam prowadzony przez wielbicieli KóW sprawia, ze nie mogę czytać innych tematów - WuT?

Ja wnosze o nie przenoszenie. Byloby to nie fair.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Ja jestem za wnioskiem Grimgora, zwłaszcza jeśli pozwoli to uniknąć niepotrzebnych wojen forumowych. AoS jest nowym systemem a to jest forum WFB więc nie widzę nic złego w tym, żeby stworzyć osobny temat / dział - Age of Sigmar w "Inne systemy".

Bocian
Chuck Norris

Post autor: Bocian »

Popieram Grimgora, AoS nie ma nic wspólnego z whfb,a w każdym razie znacznie mniej niż KoW czy Warthrone, powinien mieć swój osobny dział - może na forum dla użytkowników klocków LEGO? :lol2:

Alavarin
Wałkarz

Post autor: Alavarin »

W nagłówku strony jak byk stoi "Niezależne Forum WFB", o ile mi wiadomo AoS WFB nie jest więc tematy należy przenieść.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Jak na mój gust AoS poza inną mechaniką wciąż dotyczy świata Warhammer'a. W czym problem dla wrażliwych ignorować tematy na jego temat (prawie redundacja ;]) ?
Ostatnio zmieniony 12 lip 2015, o 14:20 przez dzikki, łącznie zmieniany 1 raz.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

heimdall89

Post autor: heimdall89 »

dzikki pisze:Jak na mój gust AoS poza inną mechaniką wciąż dotyczy świata Warhammer'a. W czym problem dla wrażliwych ignorować tematy na jego temat?
Dokładnie. AoS To nadal świat WH, ci sami bohaterowie itd. A co jeśli za miesiąc-2 gw wyda info o 9 edycji. To co wtedy - będziemy przenosić ponownie?

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Nawet jesli nie wyda to nie jest kwestia świata przedstawionego, ale ludzi, którzy nie potrafią pogodzić się z pewnymi faktami. A przecież można spokojnie pisać na jednym forum o obu światach przedstawionych. Ci, co lubią AoS będą o nim pisali a reszta będzie ignorować tematy poruszające drażliwe dla nich kwestie. Chyba, że ktoś ma problem...
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Vulturius
Pseudoklimaciarz

Post autor: Vulturius »

Popieram wniosek Grimgor'a. Nowa gra ma tylko w nazwie Warharmmer'a. Świat jest inny, design jest inny. Nawet ciągłość fabularna jest na siłę wprowadzona.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

@dzikki, heimdall - no właśnie świat jest zupełnie inny, a wszyscy ci bohaterowie mają scrolle na otarcie łez. W kanonowym uniwersum oni wszyscy nie żyją. Poza Sigmarem.

Do tego mechanika zupełnie inna - to ani Warhammer ani ta sama lub podobna gra.

Awatar użytkownika
Meekee

Post autor: Meekee »

Dla mnie nawet jeśli AoS i WFB to tylko 25% wspólnego to dodatkowe fakty każą głębiej zastanowić się nad tym co zrobić.

Tymi faktami są: dyskontynuacja WFB, więc AoS de facto jest dalszym ciągiem WFB, jego następcą i trochę jak kolejną edycją, mimo, że nią nie jest.
Zmieniła się logika produktowa, ale z drugiej strony jakby było tak:
- nazwa bez zmian, tj. WFB
- marketingowane jako 9ed. EFB
- zupełnie nowe zasady dokladnie jak w AoS, z okrągłymi podstawkami
- nowy świat zbudowany na resztkach rasowo postaciowych ze starego, w tym sigmaryci
to co wtedy by wszyscy pisali? Pewnie to samo, a może nawet więcej jakie to @#$% dodano i przerobiono z WFB...

Prawdą jest że czy jest to WAoS wydany jako następca WFB, czy byłaby kolejna edycja WFB wydana jako WFB z powyżej opisanym kontentem - to nie ma za dużej różnicy, jedyna różnica jest semantyczna i marketingowa.

Forum będzie musiało się dookreślić i w przyszłośći (raczej nie teraz) zmienić nazwę, gdzie bezpieczną wersją byłoby po prostu odniesienie do nazwy Warhammer (zamiast WFB)
Oczywiście jest koncepcja by to było forum dla WFB 1-8 jako systemu który już nie istnieje czyli gra z przeszłości... ale wątpie by większość poszła tą drogą.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Meekee pisze:Dla mnie nawet jeśli AoS i WFB to tylko 25% wspólnego to dodatkowe fakty każą głębiej zastanowić się nad tym co zrobić.

Tymi faktami są: dyskontynuacja WFB, więc AoS de facto jest dalszym ciągiem WFB, jego następcą i trochę jak kolejną edycją, mimo, że nią nie jest.
Zmieniła się logika produktowa, ale z drugiej strony jakby było tak:
- nazwa bez zmian, tj. WFB
- marketingowane jako 9ed. EFB
- zupełnie nowe zasady dokladnie jak w AoS, z okrągłymi podstawkami
- nowy świat zbudowany na resztkach rasowo postaciowych ze starego, w tym sigmaryci
to co wtedy by wszyscy pisali? Pewnie to samo, a może nawet więcej jakie to @#$% dodano i przerobiono z WFB...

Prawdą jest że czy jest to WAoS wydany jako następca WFB, czy byłaby kolejna edycja WFB wydana jako WFB z powyżej opisanym kontentem - to nie ma za dużej różnicy, jedyna różnica jest semantyczna i marketingowa.

Forum będzie musiało się dookreślić i w przyszłośći (raczej nie teraz) zmienić nazwę, gdzie bezpieczną wersją byłoby po prostu odniesienie do nazwy Warhammer (zamiast WFB)
Oczywiście jest koncepcja by to było forum dla WFB 1-8 jako systemu który już nie istnieje czyli gra z przeszłości... ale wątpie by większość poszła tą drogą.
Problem w tym ze to forum jest głównie graczy turniejowych, graczy WFB
a AoS turniejowy na dzień dzisiejszy nie jest i narazie nic nie wskazuje że będzie (gdyby był może zmieniono by specyfikę forum a może nie)

Teraz dlaczego założyciele muszą sie okreslać czy chca zostać jako wfb czy zmienić na inna "bezpieczną nazwę"? skoro jest to forum ich własnością?
WFB = Warhammer Fantasy Battle - AoS jakakolwiek by go nie nazywać nie zmienił nazwy własnej poprzednich podręczników
Komuś nie podoba się administracja/nazwa/cokolwiek innego na tym forum, bo jest o innej grze a nie o grze w która gra
==> niech założy własne forum o swojej grze

-DE-
Mudżahedin

Post autor: -DE- »

Ciekawi mnie, o czym bylyby prowadzone rozmowy w dziale AoS. Nie liczac oczywistosci pokroju nadchodzace nowosci czy fluff (ktory pewnie malo kto bedzie zglebiac). Ani nie idzie pogadac o grze, bo kazdy bedzie grac w swoja wersje, ani o taktyce, bo jej nie ma, ani o rozpiskach, bo ich nie ma, ani o turniejach, bo nie beda prowadzone...

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

dzikki pisze:Jak na mój gust AoS poza inną mechaniką wciąż dotyczy świata Warhammer'a. W czym problem dla wrażliwych ignorować tematy na jego temat (prawie redundacja ;]) ?
W takim razie usuńmy tematy Mordheima i BloodBowla, bo też mają coś wspólnego z WFB :) (To pierwsze szczególnie).

Inny czas, zupełnie inne nacje, inny świat, nie mówiąc o mechanice gry. Jak dla mnie - wywalić AoS na jakiś śmietnik :P

Kastor Krieg
Wałkarz

Post autor: Kastor Krieg »

Czyli gdy już się nie da trollować graczy AoS w ich własnych wątkach, to teraz jest pomysł by wywalić te wątki do ich własnego getta. Prawdziwe "ostateczne rozwiązanie kwestii AoSowskiej" koledzy nam szykują.

Skoro tak, to zamknijcie całe Forum, bo to forum o Warhammerze Fantasy Battle, a takiego systemu już nie ma. :x

Awatar użytkownika
Artur
Chuck Norris

Post autor: Artur »

Bartuś, przestań siać zamęt, myślisz że jak się odwrócisz od kanara to on zniknie i już nie zapyta się o bilet - którego nie masz ? Twój pomysł jest durny aby ci go uzmysłowić zróbmy petycje w drugą stronę: proszę o zmianę nazwy forum z niezależnego WFB na niezależne Warhammer Age of Sigmar, no bo czym jest WFB? Wszedłem na stronę producenta i nie ma tam nic takiego jak WFB - już nie istnieje, przykre ale prawdziwe, więc lepiej niech na razie wszystko zostanie po staremu a później coś się z tego wyklaruje - a nie prowadzicie beznadziejne batalie słowne ... szkoda czasu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Zaleś

Post autor: Zaleś »

Arturku ,a ty zamiast spamować na forum to lepiej dalej przekładaj figsy na okrągłe podstawki. W końcu po co grać w dwa systemy skoro można tylko w jeden , no i na okrągłych lepiej wyglądają :twisted: :twisted:

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Już pisałem w jednym temacie AoS, aby przenieść masę tematów o AoS do ich własnego działu w "Inne Systemy".
Popieram Grimgora.

Z tłumaczeniem heimdall89 i dziekki jakoby AoS to nadal świat WH kompletnie się nie zgadzam. W tym wypadku systemy takie jak Warmaster czy Mordheim, które rozgrywają się w świecie Warhammera, również powinny być obecne w "Dziale Ogólnym". AoS to zupełnie inny system. WFB i AoS łączy tylko to, że GW postanowiło zarżnąć WFB i na jego miejsce wstawić AoS. Równie dobrze GW mogło zarżnąć WFB i na jego miejsce wskrzesić Mordheima 2 edycję, albo Warmastera. W każdym z tych przypadków, byłyby to odmienne systemy.

Osobiście uważam, że GW lepiej by wyszło na wydaniu AoS i napisaniu dobrej 9 edycji, którą by wydali wraz z premierą Warhammer Total War. Ten błąd będą mogli naprawić w 2 edycji AoS, która uważam będzie dużo bardziej przypominała starego WFB (Sigmar cofnie czas i w ogóle - coś wymyślą). No ale co się stało, już się nie odstanie (przynajmniej nie przez kilka najbliższych lat|).

Te forum i ten dział to Warhammer Fantasy Battles.
Pozostałe tematy, jak np. "Dlaczego nie będę grał w Kings of War" też najlepiej przenieść do "Płoty i Młoty". Z wszystkich ostatnich tematów można zostawić jeden, zamknięty - "Co zmieni się w 9 edycji? (Podsumowanie link w 1 poscie)" - bo przez sporą część tego tematu nikt się nie spodziewał, że 9 edycji nie będzie (efekt zaskoczenia GW). Ale i ten można uciąć i przenieść do innego działu.

Dla pozostałych osób - te forum pozostanie WFB, bo będzie w ten system grało nadal masa osób i wraz z wyjściem fanowskich 9 edycji WFB możliwe, że jeszcze więcej. Kastor Krieg i Artur - jeśli jesteście właścicielami forum to zmieńcie nazwę i wykasujcie wszystkie warhammerowe działy. Te forum ma swoją wyrobioną markę - Północ nie położy na nim łapy i nie spali jej flagi. AoS, tak jak KoW, Warthrone i inne systemy będą musiały założyć własne forum. Wh40k ma własne i jakoś nie płacze. Lotr również.

ajt
Kradziej

Post autor: ajt »

Kal_Torak nie sądzisz, że WFB i AoS łączy to, że jednostki z WFB 8ed. zostały do AoS przeniesione?

ODPOWIEDZ