Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
Planem był oddział 22 sisterek z handmaidenką i alarielle, żeby mogły się ruszać z racji na brak muzyka i zasięg 24" uważam że quick to fire może tam działać całkiem całkiem. Do tego miała dać w kluczowej fazie strzelania +1 do hita.
ale ile taki oddział będzie kosztował?
Powiem tak, allarielka boostuje zajebiscie lwy, natomiast nie wiem czy chcialbym ją wrzucac do 20-stu kilku sióstr i maidenki.
Aczkolwiek wszystko warto próbować.
Przy obecnej mecie zdecydowanie wolalbym 4 RBT, niż 20 sióstr. Ew. 4 bolce i 10-12 sióstr, ale bez maidenki.
Aczkolwiek wszystko warto próbować.
Przy obecnej mecie zdecydowanie wolalbym 4 RBT, niż 20 sióstr. Ew. 4 bolce i 10-12 sióstr, ale bez maidenki.
Z tym, że zniszczysz "magiczne zdolnosci" sztandaru, unit sam w sobie szmate będzie mial nadal;)
Witam! 2 herosowe pytanka:
Korhil: czy mam bonus + 1 do ataku za dodatkową broń? i czy mam dalej asf?
Caradryan: zadaje multiple wounds w oddział ale i tak liczy się 1 atak za jedną pacynkę? w sensie jak mi np. wejdzie 1 atak to ubiję 1 wroga nie?
Pozdrawiam!!
Korhil: czy mam bonus + 1 do ataku za dodatkową broń? i czy mam dalej asf?
Caradryan: zadaje multiple wounds w oddział ale i tak liczy się 1 atak za jedną pacynkę? w sensie jak mi np. wejdzie 1 atak to ubiję 1 wroga nie?
Pozdrawiam!!
He. BM.
Hej
Czy z Naval discipline mogę wycofać bohaterów z walki w ramach zmiany formacji zaraz po wrogiej szarży (np. rozstawiając unit na 3 rzędy z samym cg z fronu, albo rozszeżając się i bohaterów wyrzucając na flankę), czy to jest tak że jak wróg dojdzie i styknie się podstawkami, to już nie mogę wycofywać bohaterów z CC.
Czy z Naval discipline mogę wycofać bohaterów z walki w ramach zmiany formacji zaraz po wrogiej szarży (np. rozstawiając unit na 3 rzędy z samym cg z fronu, albo rozszeżając się i bohaterów wyrzucając na flankę), czy to jest tak że jak wróg dojdzie i styknie się podstawkami, to już nie mogę wycofywać bohaterów z CC.
Nie dokładnie tak. Musi pozostać w styku z wrogiem, ale nie koniecznie na swoim miejscu. Można więc np. ustawić maga i BSB po rogach, tak aby stykali się jedynie z jednym modelem wroga.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
od bardzo dawien dawna już, rydwanowej niestetyBelaner7 pisze:Dzięki za odp.
Jeszcze jedno pytanie, pewnie dla wszystkich oczywiste, ale ja długo nie grałem.
Czy smok pomyka na podstawce monsterowej czy rydwanowej?