PYTANIA ODNOŚNIE ZASAD TOMB KINGS
Moderator: Shino
Re: PYTANIA ODNOŚNIE ZASAD TOMB KINGS
Czy stalkerzy strzelający do star dragona woundują go na 5 czy na 6? Interesuje mnie odpowiedź od kogoś ogarniętego pod kątem zasad etc, a nie wklejenie opisu zasady z armybooka plus wydaj mi się że.......
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE
CANS FOR THE CANS THRONE
- RedScorpion
- Falubaz
Po określeniu ilości strzałów losujesz w co każdy strzał trafił. 1-4 smok, 5-6 prince. Smoka ranisz na 5+, prince'a na 6.
osobno na 5+ i 6+.kotson pisze:Czy stalkerzy strzelający do star dragona woundują go na 5 czy na 6? Interesuje mnie odpowiedź od kogoś ogarniętego pod kątem zasad etc, a nie wklejenie opisu zasady z armybooka plus wydaj mi się że.......
Owszem modele takie jak ironblaster, skullcannon czy chocby herosi na mountach nie bedacych monsterami ranisz na najwyzszej inicjatywie, ale w wypadku monsterow na inicjatywie modelu.
Wyjatkiem jest tu hellcannon, ktory ranisz na i1
witajcie mam pytanie co oznacza typ czaru T przy czarze Ewokacja dusz z domeny ewokacji ? i czy jest jakas mozliwosc recastowania czarow ewokacja dusz/np sygnaturki czyli te czary bodajze "0" czy nadal 1/ture ? kazdy czar ??
Ja na moim kutrze, sam sobie sterem, wędkarzem i rybą !
Jest to tak zwany Trait spell, tj. zaklęcie które zna mag dodatkowo do czarów jakie generuje ze swojej domeny. Na przykład masz wizarda z wykupionymi 2 spellami z evocation - losujesz czary numer 2 oraz 3 i dodatkowo do tego co wylosowałeś automatycznie poznajesz też Trait spella, czyli w gruncie rzeczy masz 3 zaklęcia.kevinior pisze:witajcie mam pytanie co oznacza typ czaru T przy czarze Ewokacja dusz z domeny ewokacji ? i czy jest jakas mozliwosc recastowania czarow ewokacja dusz/np sygnaturki czyli te czary bodajze "0" czy nadal 1/ture ? kazdy czar ??
Trait spell to nie jest to samo co sygnaturka. Sygnaturki obecnie nie można duplikować, a trait spelle można. Recastować czarów tym samym magiem się nie da, ale jak masz przykładowo 2 magów z evocation to możesz rzucić evocation of souls dwa razy - pod warunkiem że raz zrobi to jeden mag, a drugi raz inny wizard.