Ja pewnie się pojawie, ale jak tak myśle nad tymi ograniczeniami slotów, to wychodzi mi kto wygra turniej:
Armie dopakowane (bo jak się im obcina przeciwników, to daje im się większe szanse): Wood Elves zupełnie nie ruszone (Treemen, masa driad, masa łuczników i 2x wildzi..) Chaos prawie nie ruszony (tam wszystko pakerne w Core, a rare mało kto używa) Empire zupełnie nie ruszone (2 działa, Steam Tank i kawaleria, strzelcy) Deamonic Legion zupelnie nie ruszony (i tak nie przekraczas 3 na rare i special) Bretonnia Erranci, Erranci, Erranici, Erranci, Erranci, Erranci, Pegazy, Quesci +BSB, magiczka......ktoś tu widzi jakieś obcięcie?
Armie trochę pocięte, ale w normie Szczury trochę pocięte (elektryk mniej i tunelling mniej, albo coś innego) Dwarfy jedna maszyna mniej...da sie zrekompensowac thunderersami High Elves i tak są drogie, więc pewnie slotów by nie wykorzystały Lizardmeni obcięcie jednych terradnów, lub kroxów jest niewgodne, ale skinki robią swoje Dark ElvesNie zastanawiałem się. Ale tam wszystko dorgie, oprócz harpii i shadów, a własnie to obcinamy. Może nie boli bardzo, ale zawsze
Armie bardzo pocięte Tomb Kings super...zamieniają scorpiona na...light cavalery. Ciekawe jak tu walczyć z driadami, treemanem, steam tankiem? I obcięta magia.... Vampire Counts rare i tak żadko używane, więc minusy tylko dla amatorów banshee lub black coacha, a takich mało. Duużym miusem zabranie slotu bohaterów, bo to oni walczą w tej armii Orcs and GoblinsDodatkowe dwie spear chucki, czy rydwan naprawdę mogą dużo zmienić w tej armii. A tak...pozostaje nienajlepsza, hordowa piechota bez wsparcia bohaterów
Są jeszcze Ogry, ale ta armia to taka plewa, że nie chce mi się o niej mysleć (ale raczej nie pocięta...)
Macku zgadzam sie z Toba z tym , ze kazde ograniczenia w jakis sposob dyskredytuja jakies armie - niektore sa w plecy gorsze dlatego , bo na te punkty gorzej dzialaja , a niektore sa w plecy bo armie sa nie za silne...
Apropo tych niektorych armii co wyminiles - postaramy sie , aby scenariusze je jakos przyciely ( np. 2 scenariusze dla WE bez dodatkowego lasu) . Cos sie pomysli...
P.S. Gobos jako pierwszy dostales przepiekne R przy Twoim zgloszeniu