Przegląd nieudaczników na szczycie.

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

czyli wnosek taki sam Bel- Shannnar = nieudacznik nie?
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Jak już mówimy poważnie to ani historia z army booka DE ani HE nie jest w pełni prawdziwa, każda jest pisana z własnej perspektywy z odrobiną propagandy i mamy co mamy....
ale moim zdanie fluff z tych dwóch książek razem daje znakomitą mieszankę....

a co do Fałszywych Króli, moim faworytem dalej pozostaje Tethlis Rzeźnik.... zabity przez własną straż po podniesieniu Miecza Khaine'a.... tam się mówi przynajmniej

Awatar użytkownika
Caledor
Wałkarz

Post autor: Caledor »

naprawdę??? Zdaje mi się że Thetlis nieżle dokopał DE a jeżeli już wymieniamy nieudacznych królów to mimo żeHE rulez to...

Caledor II - nieznosze gościa

HAHA ale nikt się niedoczepi do tego że Maalekitch nie jest prawowitym władcą Ultuanu

Awatar użytkownika
Caledor
Wałkarz

Ritchie pisze:druchii po prostu nie zginają się przed wszystkimi w pas i nie prowadzą polityki z pozycji klęczącej ;)
HE też nie...

Ale w takim razie jaką polityke prowadzą DE bo wydaje mi się że przymierze z Chaosem nie jest zbyt trudne do zawarcia....

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

zacznijmy od tego że Tethils "Rzeźnik" nie był królem tylko generałem Moravela. Padł w bitwie o Anlec.

EDIT:

Mój błąd. Tethils był królem. Pomyliło mi się Menthusem Caledorem :O
Ostatnio zmieniony 21 lis 2007, o 09:05 przez Murmandamus, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Caledor
Wałkarz

Co? Bzdura Ci dwaj to różni Phoenix kingowie :roll:

spoko :D kazdy moze sie pomylic

ps sorry za pisanie jednego pod drugim zapomnialem zedytowac

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Obaj nie popisali się zbytnio umiejętnościami dowódczym zarówno Tethils nie mówiąc już o Moravelu który wyręczał się Menthusem . W obu przypadkach wygrana polegała na zmobilizowaniu rzeszy rolników, rzemieślników i zrobienia z nich jako takich żołnierzy, których Druchii w większości wycięli, a przegrali tylko dlatego że nie mogli opierać się dłużej znaczącej przewadze liczebnej. Obaj też zginęli w beznadziejnie głupi sposób (szczególnie Moravel popełniając samobójstwo na wieść o poniesionych stratach) i dobrze im tak :twisted:, a Malekith powróci by upomniec sie o swoje dziezdzictwo
Ostatnio zmieniony 22 lis 2007, o 23:47 przez Tullaris, łącznie zmieniany 1 raz.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

a pewnie że w końcu się upomni, ale w moim (DE) AB jest wzmianka o tym, że Malekith (zobacz sobie pisownie celedor) miał prawo do tronu, dziedzicząc go. chciałem się jeszcze zapytać skąd znacie tyle fajnych opowieści o DE, bo ja jakoś niekturych nie mam w AB. w każbądź razie Helfy to takie pierdółki, które nie potrafią niczego poważniejszego dokonać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Caledor
Wałkarz

to znaczy Malekith nie miał żadnego prawa do tronu tzn miał do niego prawo takie samo jak Bel Shaanar.... a co do zdolności przywódczych rozumiem Moravela - nie był on strategiem ale Thetlis wypędził z Ulthuanu DE i wg mnie nie ma wątpliwości co do tego że był bardzo dobrym generałem

aha i sory za pisownie (widze że wszystkiego się będziecie czepiac :roll: )

historie - z AB high elfów...

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

no Tethlis wytłukł całkiem sporo Druchii, właśnie tym zasłużył sobie na swój przydomek, konkretniej dzięki wybiciu wszystkich, którzy osiedli się w Tor Anlec, nie tylko wojowników ale i bezbronne dzieci, kazał wytłuc wszystkich.... jakby nie patrzeć, całkiem słusznie xP
tylko późniejsza próba wzięcia Miecza Khaine'a trochę mu nie wyszła....
ale moją sympatię zyskał swoją bezwzględnością i okrucieństwem, skoro nawet Druchii nazywają go Rzeźnikiem xP

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Tethils pokonał Druchii i obronił Ulthuan, ale jakim kosztem, przy takiej przewadze liczebnej jaką miał nie trudno był odnieść zwycięstwo. Poza tym zabijanie bezbronnych świadczy o obłudzie HE, które mają niby być niby takie dobre praworządne i cywilizowane, a tu „mała” masakra na boku.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

ops taki psikus. Tethils może być jednym z nielicznych którzy mogą być przez druchii szanowani. Zachował się prawie jak druchii.

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

z całego tego tematu wynika jedno... helfy mogą się schować przed druchii :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
Caledor
Wałkarz

tak? to wtakim razie czemu DE zamiast panować na Ulthuanie siędzą w nagaroth??? czemu malekith nie żądzi wszystkimi elfami?

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Bo helfy wyznają piątego boha chaosu znanego jako Gav Thrope.

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

bo Naggaroth to najpiękniejsza kraina w całym świecie warchammera!!!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Naggaroth wcale nie jest piękny, jest zimny, surowy, okrutny, dziki.... taki jak Druchii....
chociaż pewne piękno w tym jest xP

Ulthuan natomiast jest piękny, jest domem, domem, z którego Druchii zostali wygnani, domem, który chcą odzyskać, jeśli trzeba (a trzeba) to po trupach

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

aaaż się serce kraje 8)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

właśnie chodzi mi o tą subtelną piękność, która podoba się każdemu druchii :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Piękne to były szaro-zielone lasy naszego północnego królestwa Nagarythe, które zostało nam brutalnie odebrane i za to każdy elf z Ulthuanu który nie uzna władzy Malekitha skończy jak należy, czyli na ołtarzu Khaine`a.

ODPOWIEDZ