Stalking

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Andrzej
Pan Spamu

Re: Stalking

Post autor: Andrzej »

Cyel pisze:
Andrzej pisze:W sumie ja sobie musze kupic nowa patelnie, dosc sporych rozmiarów, cena w granicach rozsądku do 100zł. Ktoś poleci jakąś dobrą markę?
Wypróbuj sobie tzw granitową (ceramiczną/marmurową). Zero przywierania czy przypalania, nawet jak się smaży tak niechlujnie jak ja to robię;)
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... u-1-5-0629

http://www.ceneo.pl/;szukaj-patelnia+ceramiczna

Myślisz, że faktycznie jest taka różnica w jakości pomiędzy 40-50 zł a 100-120? Bo jednak różnica spora, a po co przepłacać ;)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Od stalkingu do gotowania za to się to forum kocha :D
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Andrzej pisze:
Cyel pisze:
Andrzej pisze:W sumie ja sobie musze kupic nowa patelnie, dosc sporych rozmiarów, cena w granicach rozsądku do 100zł. Ktoś poleci jakąś dobrą markę?
Wypróbuj sobie tzw granitową (ceramiczną/marmurową). Zero przywierania czy przypalania, nawet jak się smaży tak niechlujnie jak ja to robię;)
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... u-1-5-0629

http://www.ceneo.pl/;szukaj-patelnia+ceramiczna

Myślisz, że faktycznie jest taka różnica w jakości pomiędzy 40-50 zł a 100-120? Bo jednak różnica spora, a po co przepłacać ;)
Andrzej - jak to sie mówi - tylko bogatych stac na tanie rzeczy. Płacisz za jakosć, nie musisz wymieniać co X czas. Zawsze oplaca Ci sie wziąć coś co jest kilka razy droższe, bo dłużej Ci słuzy, a na chinczyka w tym samym czasie wiecej wydasz

Btw najlepsze patelnie - przynajmniej w starych czas :D - sprzedawali Cyganie, majacy specjalne techniki ich wyrobu. No ale teraz przeszli chyba na żebry, wiekszy dochód :P
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

gotuje od dawna, i calkiem sporo.
z wlasnych obserwacji: jest Tefal i potem dlugo, dlugo nic.
jezeli myjesz miękką gąbką a do mieszania używasz drewnianych elementow to patelnia bedzie sluzyc ladnych pare lat. (w miedzy czasie wymienilem kilka sztuk patelni "firma krzak" bo mi teflon odpadl....a wolalbym tego jednak nie jesc).

koleje spostrzezenie : lepiej mi sie gotuje na teflonowych patelniach niz na ceramicznych. ale to juz kwestia gustu.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

To oficjalnie najlepszy wątek w historii off-topowania :D
Release the Przemcio!

quas
Niszczyciel Światów

trikk pisze:To oficjalnie najlepszy wątek w historii off-topowania :D
zaden off-top.
po prostu temat jest mylacy ;)

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Teflon w małych ilościach nie jest wybitnie trujący. Równie dobrze mógłbyś zjeść kawałek rurki pcv czy recepturkę.

Awatar użytkownika
Lothar
Chuck Norris

Post autor: Lothar »

Eee ja tam polecam patelnie ceramiczne zapłacisz całkiem sporo ale za to masz na lata i dostajesz gwarancję że potrawy nie będą przywierać
Przeze mnie droga w miasto utrapienia,
Przeze mnie droga w wiekuiste męki,
Przeze mnie droga w naród zatracenia.
Jam dzieło wielkiej, sprawiedliwej ręki.
Wzniosła mię z gruntu Potęga wszechwłodna,
Mądrość najwyższa, Miłość pierworodna;
Starsze ode mnie twory nie istnieją.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Lothar pisze:Eee ja tam polecam patelnie ceramiczne zapłacisz całkiem sporo ale za to masz na lata i dostajesz gwarancję że potrawy nie będą przywierać
No bez jaj że nie przypalę - serio? nawet jak zostawie na weekend?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Ja mam slabe doswiadczenia z ceramicznymi. Latwiej mi przywieralo niz do teflonu.

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Durin pisze:Ja mam slabe doswiadczenia z ceramicznymi. Latwiej mi przywieralo niz do teflonu.

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
To samo pomyslałem

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Niech ktoś kupi obie w porównywalnej cenie zrobi unboxing i porównanie :D

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Ja tylko szybko: stal only. Metal w figurkach, metal we krwi, metal w muzyce, metal w kuchni.
Bo metal to prestiż.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

i konieczine stalowa bielizna. Bawełna jest dla kobiet, dzieci, starców i pedałów :D

quas
Niszczyciel Światów

stalowe pończochy.
rozwiąże się problem "oczek"
chlopy maja spokój (mniej biadolenia), ktos robi biznes....a kobitka ma ponczochy na pare lat :P

crazygandalf
Chuck Norris

Post autor: crazygandalf »

Jasne, że tylko metalowa patelnia. Plastikowe czy failcastowe są jednorazowego użytku. Ale przynajmniej nic się nie przypala. No może poza samą patelnią. :D
Sprzedaję ORKI, WoCh, HE, VC. Zapraszam!

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Z metalowej łatwiej zmyć freehandy.
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

finecastowa roztapia się szybciej niż masło na niej położone
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Robo
Chuck Norris

Post autor: Robo »

Wracając do tematu, podobają mi się Wasze metody odstraszania takich upierdliwców. Zwłaszcza straszenie UOK, tym że nagrywacie rozmowę, albo że podacie do sądu za nielegalne przetwarzanie danych.
Takich rzeczy może wystraszyć się jakiś młodzik pierwszego dnia na stanowisku ;)

paulinka17
Kretozord

Post autor: paulinka17 »

Pościel z merynosa bym w sumie kupił.
@PiotrB, zainspirowałeś mnie, żeby poszukać. Pewnie lekka i ciepła.

ODPOWIEDZ