WFB: Reworked and Rebalanced
-
- Chuck Norris
Re: Warhammer 9 edycja?!
z całym szacunkiem dla Twojego wolontariatu ale uważasz ze w 21 godzin jesteś w stanie poprawić rulebook, który jest poprawiny od kilku edycji ? Cóż czekam na efekty...
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Scoutmaster....a ogladales taki film-piekny umysl?
To obejrzyj i zamiast russella croewa wstaw furiona...
To obejrzyj i zamiast russella croewa wstaw furiona...
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Armybook. Za rulebooka się jeszcze nie zabierałem.scoutmaster pisze:z całym szacunkiem dla Twojego wolontariatu ale uważasz ze w 21 godzin jesteś w stanie poprawić rulebook, który jest poprawiny od kilku edycji ? Cóż czekam na efekty...
I tak, jestem w stanie zrobić lepszy produkt w dwa tygodnie niż pracownicy GW w rok.
A poprawić to co już zrobili oni, to właśnie około 20h.
Co więcej takich ludzi w Polsce jest co najmniej kilku, jest to cecha rzadka ale nie unikatowa.
pozdrawiam
Furion
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Ale styl masz tylko Ty....
to jak? Kiedy za lizaki sie weźmiesz? PF bedzie dzialac z tylnich szeregów? Jazda na cold one będzie tańsza?
to jak? Kiedy za lizaki sie weźmiesz? PF bedzie dzialac z tylnich szeregów? Jazda na cold one będzie tańsza?
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Są momenty w których bardzo się ciesze, że Furion ma wy...ne na większość komentarzy;p
I to mimo tego, że mi menda armie pocięła;p
I to mimo tego, że mi menda armie pocięła;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Jak ktoś w tę grę GRA od długiego czasu a nie udaje, że produkuje, to może poprawki zrobić w dwa tygodnie
Tych kilku graczy ma za sobą wieloletnie testowanie WFB. GW otwarcie mówi, że produktów intensywnie nie playtestuje ... no halo
Jedziesz, z tymi leśniakami
(będzie opcja ugrywalnienia walczących herosów, poza BSB z HODA?)
Tych kilku graczy ma za sobą wieloletnie testowanie WFB. GW otwarcie mówi, że produktów intensywnie nie playtestuje ... no halo
Jedziesz, z tymi leśniakami
(będzie opcja ugrywalnienia walczących herosów, poza BSB z HODA?)
Kopyt pisze:(...)Rince i inni czołowi gracze(...)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Powiedział, że wrzuci jak skończy, dajcie Furkowi pracować.
Jeśli masz na myśli coś lepszego niż AoS (produktem jako grą bym tego nie nazwał: raczej to linia figurek i marka podpięta pod ulotkę) to jestem w stanie w to uwierzyć. Jeśli natomiast masz na myśli produkt jako dobre, kompletne zasady to robisz sobie jaja...Furion pisze:I tak, jestem w stanie zrobić lepszy produkt w dwa tygodnie niż pracownicy GW w rok.
Może i sobie jaja robi, ale zkładać bym się nie wolał
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Swoje na temat robienia gier wiem i w 2 tygodnie to można co najwyżej szkic zasad spisać.
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Zauważ pan, że Furion nie robi gry od nowa tylko naprawia bugi podręcznikowe, dostosowując je do obecnej mety.
Czy prościej mówiąc minimalizuje wszystko to co powoduje, że jedne rzeczy zalegają na półkach i w magazynach a bez innych nie wykłada się armii na stół.
I tak, powyższe każdy ogarnięty gracz, który gra od długich lat i napotyka powyższe problemy byłby w stanie lepiej lub gorzej naprawić.
A że Furion robi to na pewno lepiej (i do tego świetnie czuje klimat, chociażby O&G) to nie mam wątpliwości.
Czy prościej mówiąc minimalizuje wszystko to co powoduje, że jedne rzeczy zalegają na półkach i w magazynach a bez innych nie wykłada się armii na stół.
I tak, powyższe każdy ogarnięty gracz, który gra od długich lat i napotyka powyższe problemy byłby w stanie lepiej lub gorzej naprawić.
A że Furion robi to na pewno lepiej (i do tego świetnie czuje klimat, chociażby O&G) to nie mam wątpliwości.
Jeśli tak rozumiemy "zrobić" to mogę się zgodzić, tym bardziej że babole w Battlu są znane od lat.