BHP przy aerografie - przestroga
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
BHP przy aerografie - przestroga
Witam,
Od dłuższego czasu maluję aerografem, i dość szybko zaopatrzyłem się w maskę ochronną z filtrami węglowymi. Doszedłem do wniosku, że jak coś pachnie tak jak pachnie Wamod, to nie może być zdrowe wdychanie tego i postanowiłem troszkę zainwestować w siebie.
Ponieważ wiem, że bardzo dużo osób maluje bez takiej maski (bo to jednak te dodatkowe 70 zł które trzeba dorzucić do zestawu z aero), wrzucam zdjęcie które może da do myślenia (w imię zdrowia narodu oczywiście;) )
IMAG1068 by zygmunt frojd, on Flickr
Tak wygląda zewnętrzny filtr po 20 minutach malowania. Pomyślcie, że bez maski wszystko to zatrzymuje się w ustach, nosie i płucach;)
Biała obwódka to miejsce w ktróym filtr jest zakryty przez mocowanie, środek był przed malowaniem takiego samego koloru.
Pozdrawiam
Od dłuższego czasu maluję aerografem, i dość szybko zaopatrzyłem się w maskę ochronną z filtrami węglowymi. Doszedłem do wniosku, że jak coś pachnie tak jak pachnie Wamod, to nie może być zdrowe wdychanie tego i postanowiłem troszkę zainwestować w siebie.
Ponieważ wiem, że bardzo dużo osób maluje bez takiej maski (bo to jednak te dodatkowe 70 zł które trzeba dorzucić do zestawu z aero), wrzucam zdjęcie które może da do myślenia (w imię zdrowia narodu oczywiście;) )
IMAG1068 by zygmunt frojd, on Flickr
Tak wygląda zewnętrzny filtr po 20 minutach malowania. Pomyślcie, że bez maski wszystko to zatrzymuje się w ustach, nosie i płucach;)
Biała obwódka to miejsce w ktróym filtr jest zakryty przez mocowanie, środek był przed malowaniem takiego samego koloru.
Pozdrawiam
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Sprzedam maski mp4 (tzw buldog) kazdy rozmiar i ilość. .
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
A sprawdziłeś jakiej wielkości są dane cząstki i jak działają na nie poszczególne filtry?Kuros pisze:co jest groźniejsze dla zdrowia , farba akrylowa czy wszelakie opryski o wysokim stężeniu oraz natężeniu ?
Jak pryskam nie raz w wiatr, to tak jak byś sobie tym aero pryskał idealnie w twarz powiedzmy jakieś 6godzin
jest 16 dyszy o wysokim ciśnieniu
wystarczy spojrzeć
https://www.youtube.com/watch?v=jgYHHk8jwuU
akryl nie jest szkodliwy w porównaniu do np oprysku od robaka
również pamietam kilka lat temu jak były powodzie .Zgłosiłem się na ochotnika przy pomocy powodzianom i tez dostałem podobną maskę(wywalałem tynki itp więc kurzyło się niesamowicie.)
wiec dla mnie to jest głupota i będę to powtarzał , żeby do akrylu dawać się naciągnąć na specjalistyczne maski...chyba że malujesz olejówką
wystarczy spojrzeć
https://www.youtube.com/watch?v=jgYHHk8jwuU
akryl nie jest szkodliwy w porównaniu do np oprysku od robaka
również pamietam kilka lat temu jak były powodzie .Zgłosiłem się na ochotnika przy pomocy powodzianom i tez dostałem podobną maskę(wywalałem tynki itp więc kurzyło się niesamowicie.)
wiec dla mnie to jest głupota i będę to powtarzał , żeby do akrylu dawać się naciągnąć na specjalistyczne maski...chyba że malujesz olejówką
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Z malpa w zestawie?
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
lwieserce85 pisze:Z malpa w zestawie?
OStrzezenie, za rasistowskie hasla. (patrz regulamin forum) Jeszcze jedno i tygodniowy.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
W tych zestawach przeprowadza sie badania nad ebola. Badania takie przeprowadza sie na malpach bo to one sa nosicielami. To nie ja mam rasistowskie skojarzenia
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Wiesz kilka osob zintepretowalo to inaczej, dlatego zostalem poinformowany o tym. Dla mnie taki komentarz pod zdjeciem czarnoskorej osoby nasuwa jeden sposob rozumowania.
Ziemko pisze:Wiesz kilka osob zintepretowalo to inaczej, dlatego zostalem poinformowany o tym. Dla mnie taki komentarz pod zdjeciem czarnoskorej osoby nasuwa jeden sposob rozumowania.
Nie żebym chciał jakoś kogoś bronić, ale teraz twój post ma podłoże rasistowskie, sugerujące, że osoby o innym kolorze skóry nie mogą być w takich strojach i być naukowcami, tylko od razu kwalifikuje je się jako "małpy"... na pewno o to ci chodziło?
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Co ma murzyn blizszego do malpy od bialego czy żółtego? Homo sapiens sapiens genetycznie jest taki sam bez wzgledu na rasę. ...no dobrze. Biali maja więcej genow po neandertanczykach ale to dla tego ze sie z nimi krzyzowallismy
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
Temat zaczal sie od zgloszenia http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 1#p1373831 .
Jako, ze lwieserce sie wybronil, zalozmy i skonczmy temat, ze chodzilo mu rzeczywiscie o malpe, a ja cofam warna.
Jako, ze lwieserce sie wybronil, zalozmy i skonczmy temat, ze chodzilo mu rzeczywiscie o malpe, a ja cofam warna.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Spoko.nie mam urazy
6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki