Warstadt by qc

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Warstadt by qc

Post autor: quidamcorvus »

Dziś mam dla szanownego państwa-draństwa zdjęcia ostatniego z bohaterów służących w szeregach Strażników dróg z Averlandu do Warheim FS.

Averlandzcy kapitanowie to charyzmatyczni oficerowie dowodzący wielkimi armiami ale też mniejszymi oddziałami żołnierzy. Walczą na zrytych końskimi kopytami, przesiąkniętych krwią pobojowiskach i na zasłanych trupami ulicach miast. Toczą niekończące się kampanie wojskowe na terenie Starego Świata i poza jego granicami. Dowódcy Strażników dróg z Averlandu w większości rekrutują się spośród averlandzkich arystokratów, którzy przeżyli kilka krwawych bitew i zajęli miejsce poległego dowódcy. Kapitanowie wiedzą, co naprawdę liczy się na polu bitwy.

Figurki przedstawiające Kapitana pomalowałem podobnie jak pozostałych Averlandczyków. Jednak z uwagi na pełnioną w oddziale funkcję model nosi na sobie zdecydowanie więcej pancerza, a przy sobie oręża. Poza zbroją, model odróżnia się od stronników czerwonymi okładzinami mieczy i czerwono-kremowymi pieczęciami przymocowanymi do pancerza. Natomiast by podkreślić związek ze strażnikami dróg pióra sierżanta pozostawiłem białe.

A gdyby szanowne państwo-draństwo chciało dowiedzieć się więcej na temat modeli z których złożyłem bohaterów z Averlandu to zapraszam do lektury TEGO wpisu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Co prawda modele kurzą się w warsztacie od jakiegoś czasu ale dopiero dziś udało mi się wygospodarować nieco czasu na obrobienie zdjęć. Tak więc, szanowne państwo-draństwo pozwoli, że zaprezentuję kolejne modele zrekrutowane do Zwiadowczej kompanii z Królestw Ogrów.

Prezentowane poniżej Gnoblar Fighters, to oryginalne modele z od Games Workshop obyło się bez większych konwersji, jedynie tu i ówdzie pojawiły się jakieś dodatkowe części.

Efekt końcowy możecie obejrzeć poniżej. Wszelkie uwagi, komentarze, pomysły i spostrzeżenia mile widziane.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dziś mam dla was zdjęcia ostatniego modelu do Zwiadowczej kompanii z Królestw Ogrów, który będzie używany w trakcie rozgrywek w Warheim FS. Rydwan jest ostatnim modelem do gry, natomiast na dioramie pojawi się jeszcze jeden stwór.

Rydwan Gnoblarów to to lekko skonwertowany Scraplauncher od Games Workshop, do którego dodałem kilka części z innych zestawów.

Ramię katapulty przerobiłem tak, by służyło za palenisko, nad którym umieszczony został kocioł w którym Gnoblary warzą strawę dla swych większych towarzyszy.

Przed malowanie zostało jeszcze parę elementów do zaszpachlowania.

Wszelkie uwagi, komentarze, pomysły i spostrzeżenia mile widziane.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
roc3s
Mudżahedin

Post autor: roc3s »

Bardzo fajnie się prezentuje. czekam na pomalowanie ;)
Obrazek

daredbrush.com
Maluję na zlecenie LINK !!

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Wygląda prawdziwie. :P

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Bardzo fajnie ale wg mnie za mało beczek, Ogry DUŻO jedzą a tym co jest na rydwanie nawet Ork by się nie najadał ;)

Może dodaj krowę z zestawu Giganta itp. Ristul ma też kiełbasy, a koszyk z jakami można łatwo zrobić z GS. Generalnie brak mi żarcia...

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki za komentarze.

@Durant
Jakby mieli wystarczająco dużo żarcia to by na wyprawę nie ruszali ;)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Nikt nie spodziewał się hiszpańskiej inkwizycji, czyli #12 edycja Figurkowego Karnawału Blogowego:

Obrazek

Więcej na BLOGU.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

Szaty i twarze świetnie wyszły :)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Mega! :)

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Jedyne do czego można się przyczepić to fakt że tam powinno być "culpable" skoro to hiszpańska inkwizycja ;)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Przy okazji rekrutacji modeli do Zwiadowczej kompanii z Królestw Ogrów postanowiłem złożyć dwa modele Najemnych Ostrzy do Warheim FS - Ochroniarza oraz Miotacza Ołowiu. Dziś szanowne państwo-draństwo może obejrzeć zdjęcia pierwszego z wymienionych wyżej najmitów.

Ogr Ochroniarz to model złożony z bitsów pochodzących z różnych zestawów od Games Workshop.

Przed malowaniem zostało jeszcze parę elementów do poprawienia.

[align=center]Obrazek
Obrazek
Obrazek[/align]

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Jak szanowne państwo-draństwo zapewne wie, ruszyła #13 edycja Figurkowego Karnawału Blogowego, którą prowadzi Pietia.

Tak więc poniżej możecie zobaczyć zapowiedź tego o czym więcej napiszę wkrótce:

Obrazek

Awatar użytkownika
roc3s
Mudżahedin

Post autor: roc3s »

łoooooooo.. jest moc. Spora bestyja.
Obrazek

daredbrush.com
Maluję na zlecenie LINK !!

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Na pomysł zrobienia pomnika Magnusa Pobożnego wpadłem czytając wprowadzenie do #13 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego, które Pietia zamieścił na swoim blogu.

A ponieważ wciąż nie ukończyłem malowania kompanii Strażników dróg z Averlandu pomysł wykonania prostej makiety przypadł mi do gustu.

Do złożenia prezentowanego poniżej monumentu użyłem niemal wyłącznie części pochodzących z makiet produkcji Games Workshop, wśród których znalazły się cztery posągi świętych Kultu Sigmara oraz cztery gryfony z zestawu Chapel oraz tablice i płaskorzeźby z Imperial Bastion oraz stojący na szczycie Magnus Pobożny reprezentowany przez model Empire General.

Ponadto, aby jeszcze mocniej oddać klimat uniwersum Warhammer Fantasy ozdobiłem pomnik licznymi czaszkami, świecami i księgami oraz kilkoma innymi bitsami.

Jak zwykle wszelkie uwagi, pomysły i komentarze mile widziane.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I położone pierwsze kolory:

Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Już wygląda super.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Pomnik zapowiada się zajebiście...

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Kolejny etap ukończony:
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Jak napisałem tydzień temu przy okazji rekrutacji modeli do Zwiadowczej kompanii z Królestw Ogrów postanowiłem złożyć dwa modele Najemnych Ostrzy do Warheim FS - Ochroniarza oraz prezentowanego poniżej Miotacza Ołowiu.

Miotacz Ołowiu to model złożony z bitsów pochodzących z różnych zestawów od Games Workshop, wśród których znalazły się między innymi Leadbelchers oraz Ironblaster.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Jak zapewne szanowne państwo-draństwo zdążyło już przeczytać w poprzednich wpisach widoczny na zdjęciach poniżej Pomnik Magnusa von Bildhofena, zwanego Pobożnym powstał przy okazji #13 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego nad którą pieczę sprawuje Pietia.

Do złożenia prezentowanego poniżej monumentu użyłem niemal wyłącznie części pochodzących z makiet produkcji Games Workshop, wśród których znalazły się cztery posągi świętych Kultu Sigmara oraz cztery gryfony z zestawu Chapel oraz tablice i płaskorzeźby z Imperial Bastion oraz stojący na szczycie Magnus Pobożny reprezentowany przez model Empire General.

Ponadto, aby jeszcze mocniej oddać klimat uniwersum Warhammer Fantasy ozdobiłem pomnik licznymi czaszkami, świecami i księgami oraz kilkoma innymi bitsami.

Obrazek
Obrazek

Więcej zdjęć znajdziecie na BLOGU.

ODPOWIEDZ