WFB: Reworked and Rebalanced

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Glonojad
Kretozord

Re: Warhammer 9 edycja?!

Post autor: Glonojad »

kubencjusz pisze:Jeżeli uważasz że bretonia ugrywa cokolwiek tylko dzięki trebkom i HKB to pozdro poćwicz.
Jest to book IMO jeden z najlepiej napisanych bo mimo że jest od 3 edycji to był zbalansowany i dobrze się nim grało.
Tja. I właśnie dlatego, ze jest taki "dobry", ma +100 pkt na ETC i zero ograniczen, natomiast w szwedzkiej 9 erze na starcie rycerstwo zdrowo potanili. I pewnie dlatego, ze od 2 trebuszy i HKB niewiele zależy, sa one niemal automatycznie brane w prawie każdej turniejowej Bretonii. Z czystego masochizmu zapewne...

Oczywiście, każdy może mieć wlasne zdanie, podobnie jak każdy moze sie o kompletnie nieznanych ludziach wypowiadac z pogarda.

A co do cwiczen - dziękuję, ćwiczę, w tym roku już 30 bitew, z czego ponad połowa na turniejach (Bretonia. choc bez HKB i RAFu, a nie Ogrami ). Wiem, skromnie, tak to bywa w tym wieku. Rady "poćwicz" zatrzymaj przy sobie "pozdro".

Rozumiem, ze z reszta postu sie zgadzasz, skoro przyczepiles sie do watku pobocznego?
Uprawa warzyw od 1997 roku
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

kubencjusz pisze:Jeżeli uważasz że bretonia ugrywa cokolwiek tylko dzięki trebkom i HKB to pozdro poćwicz.
Jest to book IMO jeden z najlepiej napisanych bo mimo że jest od 3 edycji to był zbalansowany i dobrze się nim grało.
Napewno nie ''tylko'' ,ale tak jak napisał Glonojad ''przede wszystkim''. Przydałby sie jakis refresh zasad niektorych jednostek ,chociazby relikwi i questów. Chciałbym aby po x latach zagościły w rozpiskach.

Moim małym pragnieniem jest dostep do domeny lighta i zdecydowanie barding na pegazach :roll:
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Koorn
Wałkarz

Post autor: Koorn »

Jestem ciekaw czy w tych Lizakach znów będzie można użyć tego :

http://postimg.org/image/5o8ftr3k5/

Ciekam z niecierpliwością

Awatar użytkownika
Rilam
Kradziej

Post autor: Rilam »

kangur022 pisze:
Napewno nie ''tylko'' ,ale tak jak napisał Glonojad ''przede wszystkim''. Przydałby sie jakis refresh zasad niektorych jednostek ,chociazby relikwi i questów. Chciałbym aby po x latach zagościły w rozpiskach.

Moim małym pragnieniem jest dostep do domeny lighta i zdecydowanie barding na pegazach :roll:
Zdecydowanie, tym bardziej, że modele ów barding mają :D. Mi by tam wystarczył heaven na małych laskach i już byłoby świetnie. MAA zdecydowanie 3WS i jakiś koszt w dół, ale wtedy trzeba będzie zmienić zasady/podrożyć relikwię, bo inaczej hordy taniego syfu z wardem mogą być mega fajne :D

Jednak by nie wishlistować zbędnie z mojej strony powiem, że postaram się pod koniec października zrobić turniej na te zasady. Dotychczasowe podręczniki są naprawdę fajnie napisane i warto przyjrzeć się temu bliżej.

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Do fiendów mi by wystarczył 4 atak i mniejsza cena i już będą lepsze. Kiedyś były po 55 pktów. Za 440 pktów można wystawić 8. Nie sądzę że są takie rzeźnickie, przy obecnej wszędobylskiej MC.

Flamery - też chyba za drogie. Mogą mieć te S4, ale za 3 za 120 pktów, to troszkę drogo.

QC - a może zrobić tak jak kiedyś, że wszystkie demony czarują :D Za każde 10 modeli w oddziale, mają 1 lvl magii. Oprócz bidnych bloodletterów. Bez hejta i frenzy, za 14 pktów, to powinni mieć 5S z bazy.

Jędrul
Chuck Norris

Post autor: Jędrul »

Spawn pisze:Do fiendów mi by wystarczył 4 atak i mniejsza cena i już będą lepsze. Kiedyś były po 55 pktów. Za 440 pktów można wystawić 8. Nie sądzę że są takie rzeźnickie, przy obecnej wszędobylskiej MC.
weź pod uwagę że MC dostało po gaciach (demi, mournfangi pod 80 pkt, skullki pod 90)
MARK OF MARKI MARK

tomk81
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: tomk81 »

co myślicie o tym podręczniku Bretonni ? http://issuu.com/m4cr1ii3n/docs/warhammer__-_bretonnia

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Lizaki dodane! Link w pierwszym poście.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Słabe. Nie bede grał.
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Jędrul pisze:
Spawn pisze:Do fiendów mi by wystarczył 4 atak i mniejsza cena i już będą lepsze. Kiedyś były po 55 pktów. Za 440 pktów można wystawić 8. Nie sądzę że są takie rzeźnickie, przy obecnej wszędobylskiej MC.
weź pod uwagę że MC dostało po gaciach (demi, mournfangi pod 80 pkt, skullki pod 90)
Takie co ma save na 1+ albo 2+, d3 impacty, 5 albo 6s i armour piercing. Poza tym fiendy to jest monstrous beast.

Fiendy mają warda i zapierdzielają, dlatego tyle kosztują. A goły ogr kosztuje za to 21 pkt u furiona (wiadomo że jest gorszy pod wieloma względami ale też ma 3A z S4).

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

Te ogry to mają za niski koszt. Ja zawsze to sobie rozbijalem na pojedyncze w. 21/3. 7 pkt za model z s 4, t4 to za mało. A tu dochodzi jeszcze monstrous infantry, stompy i impakty.
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Ogry już podrożały do 23pkt.
Furion na bieżąco wprowadza poprawki, wystarczy sprawdzać pierwszy post.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Eltharion pisze:Słabe. Nie bede grał.
Solo wyjdź Boltharionowi z komputera
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Post autor: Klaudel »

Furion pisze:Lizaki dodane! Link w pierwszym poście.
killerskie monstery, tańsze miecze, plusy do ruchu, eteryczni Slaani, CORy z as 1+ - miodzio :)

jeszcze Razordony powinny strzelać z S5 (no chociaż S4 ap) i będzie idealnie
We can't stop here. This is bat country.

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

Hmm... jedna uwaga. Saurusi mogliby mieć I2, jak plaguebererzy, warriorzy krasnali i inna ciężka piechota.
GW za 3-4 pkt. też byłoby miło, ale to już jak uważasz.
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Klaudel pisze:
Furion pisze:Lizaki dodane! Link w pierwszym poście.
killerskie monstery, tańsze miecze, plusy do ruchu, eteryczni Slaani, CORy z as 1+ - miodzio :)

jeszcze Razordony powinny strzelać z S5 (no chociaż S4 ap) i będzie idealnie
Po pierwsze - Furion pompuje przecież tylko HE :)

Po drugi - czyli mowisz, że teraz w rozpisce liz bedzie cos wiecej niż ripki i kowboje? :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Post autor: Klaudel »

nie wiem, ale już się nie mogę doczekać DE :)
We can't stop here. This is bat country.

Awatar użytkownika
Zaleś
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Zaleś »

Oprócz podrożenia wszystkiego czym się gra , i nieznacznych obniżek punktowych na niegrywalnych potworach nie widzę raczej aby nastąpiły jakieś zmiany w rozpach lizzie . Rozpiskowego powiewu świeżości chyba nie uświadczymy , ale kto wie , może nie dostrzegam geniuszu w Furionowym rebalansie .

Luczi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Luczi »

Czekam na kolej bestyjek [-o< [-o< [-o<
He. BM.

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Tez jakos nie czuje powiewu świeżości w nowych lizakach.niby z jwdnej strony tansze duze potwory ale podrozec skinki o 1.5 pkt to juz zbrodnia.czemu kroxy q kohorcie sa drozsze niz solo?
Nowy czar w lore of old ones jest fajny ale dupy nie urywa....jesli wymienionu czar mozna by bylo rUcic w tej samej turze....juz zrobilo by sie ciekawie (zwlaszcza ze słoneczko zniknęło) ale bez game brekera.
Zaurusy i 2 albo szansa na gw. Tg mozliwosc wykupienia heawy armour. Wtedy zrobia sie mega syci. .
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

ODPOWIEDZ