Pytania, uwagi, sugestie i marudzenia

Uwagi, pochwały, zgłoszenia, skargi, sugestie i pomysły - jeśli dotyczą tego forum, oto miejsce dla nich.
Tu poruszane będą wszystkie kwestie związane z działaniem forum.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Re: Pytania, uwagi, sugestie i marudzenia

Post autor: Afro »

ciężko to inaczej interpretować...
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Bo obecnie panuje nadwrażliwość na rasizm.
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Tyle osób mocnych przed klawiaturą wyrażu na tym forum takie poglądy, że nie ciężko o taką nadwrażliwość. Zrozum.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Heretic pisze:Tyle osób mocnych przed klawiaturą wyrażu na tym forum takie poglądy, że nie ciężko o taką nadwrażliwość. Zrozum.
Nie ma to jak osoba zajmująca się moderacją z wytłuszczonym podpisem obrażającym uczucia religijne i stanowiącym czystą formę segregacji
ze względu na system przekonań (traktowaną tak samo jak ta rasowa).

Poziom świadomości #-o

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Wyrażanie swoich poglądów na temat religii to nie to samo, co obraza uczuć religijnych. W państwie demokratycznym wszystko podlega społecznej dyskusji, religia też. Heretic nikogo nie obraża, nie wyzywa od głupków, jeśli chcesz z nim dyskutować - to śmiało możesz to robić w tym temacie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... start=7440
Dopóki nie mamy u siebie szariatu, wyrażanie nieprzychylnych opinii o religii nie jest zabronione.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

[quote="Heretic"]Tyle osób mocnych przed klawiaturą wyrażu na tym forum takie poglądy, że nie ciężko o taką nadwrażliwość. Zrozum.[/quoteHereticu twój poprzedni podpis był typowo odrodzeniowy, tj wszystkie obecne religie równie bezzasadne jak te starożytne. Teraz widzę idziesz o krok dalej prawdziwa awangarda doprawdy, jakie to bystre, nowatorskie i przede wszystkim odważne zadrwic z naiwniactwa katolików.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Dziękuję za docenienie mojej bystrości, a raczej Dawkinsa. Zamiast tego przemyśl zawarty w podpisie przekaz. Z nikogo nie drwię, ale staram się zmusić do refleksji nad tym co jest w podpisie zawarte.

Pozdrawiam
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Zastanawiam się czy tu ktokolwiek z modów albo adminów (nawet byłych ) nie jest ateistą?
Prawdopodobnie to był główny i jedyny wymóg patrząc po paru osobach :D . Kilku wręcz wojuje z religiami i różnymi wyznaniami ze stalinowskim zapałem.
Szkoda Heretyku (:lol2:) że tak trudno tobie nawiązać do ułamka klasy choćby Ziemka, który potrafi oddzielać swoje poglądy
od zajęcia jakie tu wykonuje i nie bije ludzi po oczach kontrowersyjnym, nietolerancyjnym i agresywnym wobec religii podpisem podczas moderowania.
To jakby sędzia piłkarski miał koszulkę obśmiewającą część klubów z ligi - i tłumaczył to że chce skłonić kogoś do refleksji. Godne czternastolatka.

Trudno zrozumieć ostre reakcje w obronie niektórych i bardzo selektywnie wybranych mniejszości
i przyzwolenie oraz nawet udział osób mających - teoretycznie - być rozjemcami, pilnować tu porządku - na atak na ludzi, religie, narodowości (na które "można").
Dodatkowo - atak na religię i nienawiść wobec choćby katolicyzmu albo islamu rozumie się tu jako nowoczesny ateizm :roll: .
Przypomina to kurczące się getto zamieszkane w sporej części przez stadko małych, nienawistnych, nietolerancyjnych, palikotowych, tęczowych, podszytych lemingiem kucyków. A być może nauczono ich jedynych właściwych poglądów, kiedy byli tak mali że nie mieli wyboru :wink:
Nowoczesna demokracja nie polega na nienawiści do grup społecznych innych niż nasza.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

DZIK pisze:Szkoda Heretyku (:lol2:) że tak trudno tobie nawiązać do ułamka klasy choćby Ziemka
Ja mam szczerą nadzieję ,że to jest troll :)... Heretyk (Robert) może ma dosyć kontrowersyjny poglądy ale wyraża je w sposób kulturalny czego na prawdę nie można powiedzieć o co niektórych :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

[quote="DZIK"][/quote]

Proponuję przejście do odpowiedniego, w/w tematu dotyczącego religii. Jeżeli piszesz w tym temacie, bo chcesz abym zmienił podpis to odpiszę, że nie zrobię tego. Jeżeli dlatego, żeby zwrócić na to uwagę administratorowi to proszę napisz PM do administratora. Z pewnością sprawa zostanie podjęta. Masz prawo do skarg i zażaleń.

Co do przesłania podpisu, to nie nawołuję w nim do nienawiści, a jedynie wskazuję, że religia jest wpajana dzieciom wtedy, kiedy nie potrafią jej zrozumieć i wyciągać wniosków na podstawie których mogłyby ocenić tak złożony problem jakim jest pochodzenie człowieka lub świata. Zasadniczo problem(może słowo kwestia będzie odpowiedniejsze) niewyjaśniony i zagadkowy. Oczywiście dla mnie, bo teiści mają swoje ,,wytłumaczenie" tej kwestii.

Dla Twojej( innych zainteresowanych, jeśli tacy są) informacji wychowywano mnie w duchu katolicyzmu, ale w wieku nastoletnim uświadomiłem sobie, że nie wierzę. Wydaje mi się, że nawet wtedy byłem zbyt młody, by rozważać takie problemy, jednak dziś już paręnaście lat starszy i mądrzejszy, dalej nie wierzę w super-naturalny, nadprzyrodzony, zdolny do załamywania czasoprzestrzeni(czynienia cudów), wszechwiedzący, nieśmiertelny, wszechmocny, zdolny do odbioru komunikatów( modlitw), lecz już nie do nadawania ich z powrotem, żyjący byt zwany bogiem. Co do nienawiści to nie szerzę jej. Być może mam złe informacje, ale to właśnie nie ateiści, ale teiści popełniają najbardziej karygodne i obrzydliwe zbrodnie i to właśnie w imię religii. Oczywiście nie chce tu generalizować. Fanatycy religijni którzy zabijają w dzisiejszych czasach są względem ogółu wiernych w znacznej mniejszości. Wśród katolików zapewne są to nieliczne jednostki. Tylko, że nie znam przypadków ateistów, którzy zabijaliby w imię swoich religijnych przekonań. Jeżeli tacy istnieją(prawdopodobne) to z kolei oni są w znacznej mniejszości względem ich teistycznych kolegów.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Podpis Heretica nikogo nie obraża poza przewrażliwionymi jak zwykle wyznawcami jedynej słusznej w Polsce religii. To oficjalne stanowisko jednego z adminów. Ateisty oczywiście. I dzięki temu posiadacza trzeźwego spojrzenia na świat.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Czyli wierzacy nie myślą trzeźwo? Toż to przejaw dyskryminacji. ...;)
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Panowie EOT, przejdzcie do odpowiedniego tematu, a nie niczym choroba roztaczacie tematyke religii na cale forum z tym niezwiazane. Groszku wydziel prosze posty z tego tematu i wrzuc je tam gdzie byc powinny. (w koncu lubisz ta tematyke)

P.S. Kazdy post dot. religii po tym bedzie kasowany.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Temat Polityka i inne zostal usuniety, czy tylko mnie z niego usunieto :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Mówiłem :D polityka na BP niet ;)
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Tak Tomash go usunal tak jak niepoprawne rozluznianie posladow.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

No i bardzo dobrze zrobił. :mrgreen:
Obrazek

ODPOWIEDZ