age of sigmar a liga/turnieje/ nowy system

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Kalesoner
Szczur Królów

Re: age of sigmar a liga/turnieje/ nowy system

Post autor: Kalesoner »

Wydaje mi się, że do końca sezonu żaden z orgów, którzy dostali mastera nie zdecyduje się na zrobienie turnieju na AoS, w związku z tym ranking w aktualnym sezonie nie ucierpi. Jeśli chodzi o lokale na AoS to cieżko je zgłosić do ligi, bo nie ma chyba odpowiednich skrótów armii w arkuszu przeliczeniowym chyba że armie nazywają sie idealnie tak samo (nie wiem), wtedy warto się zastanowić.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

wypuscili warscrolle do istniejacych armii. jedynie z tego co rozumiem beda dodawac nowe armie.

jest to jednak zupelnie inna gra, ktora nie ma zbyt wiele wspolnego z wfb (nawet rasy sa inne. aelfy zamiast elfow i orruki zamiast orkow)

ja bym olal aos na rzecz ligi. Jak bedzie natomiast wygladala przyszlosc wfb to mysle, ze dopiero za kilka miesiecy bedzie mozna powiedziec.

ślivek
Kretozord

Post autor: ślivek »

lohost - najpierw założyłeś temat z konkretnym pytaniem potem sam offtopujesz?
Obecnie uważam, że nie ma sensu ruszać ligi wfb i jej zmieniać.
Jeśli by GW wydało po prostu inny system nie nawiązując do fluffu wfb i nie zdejmując wsparcia dla 8ed to byśmy go włączali? Jakoś wątpię. Po prostu póki co zanosi się na to, że wsparcia 8ed nie będzie ale do końca sezonu wszystko się może pozmieniać.
Tak samo nie uważam by cokolwiek zmieniał support dla istniejących armii. KoW wspiera zaraz wszystkie armie z wfb (nawet te w wfb niebardzo wspierane jak chaos dwarfy) i jakoś nie ma pomysłu by dodawać turnieje KoW do ligi wfb ;) zostawmy wfb sobie.

Co do AoS to nie widzę obecnie sensownego systemu w ogóle na organizację turniejów w to.
Obrazek

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

Aos ma nieprzemyślane zasady które pewnie wyjdą w pełnej wersji, trzeba czekać ale wfb to nie aos liga do końca roku powinna grać swoje.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

O AoS już wiemy, że turniejowo kupa. W co chcemy grać w przyszłym roku?
Chciałbym, żeby osoby ze swoich środowisk odpisały jakie mają pomysły i ewentualności. Od siebie powiem, że mocno przyglądamy się (i testujemy) Kings of War - system okazuje się być bardzo fajny, z prostymi (ale nie prostackimi zasadami) stawia duże wyzwania graczom. Najkluczowsza jest faza ruchu i jak dobrze ją przemyślimy to wygrywamy (łatwo nie jest). DO tego mechanika prosta i...modele z WFB spokojnie wystarczą do poważnego grania :)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Kalesoner
Szczur Królów

Wydaje mi się, ze większość (o ile zostanie w grze), to będzie chciała grać w to, w co będzie sie grało na Euro.
Obrazek

Awatar użytkownika
Hoops
Oszukista

Post autor: Hoops »

Bo tak zapewne będzie. My czekamy na rozwój wydarzeń ze szwedzkim compem, który zapewne ma największe szanse na zainteresowanie graczy globalnie.
Nie jest powiedziane że nie pogramy sobie na Furionowe zmiany, ale raczej póki co nie przewidujemy zmiany na Kings of War.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

rozmawiałem z Grekiem, który bierze udział w orgowaniu ETC 2016 - im bardzo podoba się KOW, ale sami nie chcą podjąć decyzji. Ma być głosowanie kapitanów/spokepersonów - KOW będzie albo sidem (single) albo mainem (obok WFB) albo mainem (zamiast WFB) - takie opcje widzą. Mantic jednak dobry ruch wykonał na samym ETC w Pradze ;)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

1. zmieńcie temat rozmowy bo w oczy kuje to AOS.
2. Gorzów: lokalnie gramy nadal w 8ed, potestujemy też opcje Furiona
3. Zobaczmy jaki będzie wynik głosowania kapitanów.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2015, o 18:15 przez Szmajson, łącznie zmieniany 1 raz.
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
krzychoss
Falubaz

Post autor: krzychoss »

Bydgoszcz i kujawsko-pomorskie tak samo, lokalnie gramy 8 ED, projekt furiona protestujemy.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Kraków tak samo jak Gorzów

Kalesoner
Szczur Królów

Jak wyżej.
Obrazek

ODPOWIEDZ