WFB: Reworked and Rebalanced

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Dreef
Falubaz

Re: Warhammer 9 edycja?!

Post autor: Dreef »

Kiedy beda demony? Wrzucenie tej jednej strony zaostrxylo apetyt na bookw, a tu jeszcze go nie ma!
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Dreef pisze:Kiedy beda demony? Wrzucenie tej jednej strony zaostrxylo apetyt na bookw, a tu jeszcze go nie ma!
Ha!
Jak wrócę z nocki i odeśpię. Pewnie koło 15-16 będzie.

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Glegut »

juz jest 16.30!

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Glegut pisze:juz jest 16.30!
jutro zią.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Stan pisze:Czy jest szansa na jakąś zmianę empire free milicja?
Nawet po zmianie kosztu punktowego nie mają sensu, od frontu np. 15 modeli(3x5) wypłaca 15 ataków, tak samo jak 15 spearmen którzy mają +2do I i są tansi.
15 modeli wypłaca 20 ataków. Ale fakt, dzięki mniejszemu kosztowi i light armourowi spearmenów, free company nie wytrzymują konkurencji z włócznikami. Można by im dać te 3.5pkt.

Tak poza tym to jedna mała sugestia dla Ciebie Furion. Umieszczaj może w nazwie pliku numer wersji. Łatwiej wtedy zapanować nad różnymi, często wydawanymi wersjami army booków.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Apropos tej jednej strony do demonów:
-czy furie lub soulgrinder bez żadnego marka liczą się jako kolejny "allegiance" czy po prostu modele bez marka się ignoruje w określaniu czy armia jest mono czy nie?
-do jakiej minimalnej wartości można furiom obniżyć Ld kiedy armia będzie "wielobogowa"?

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Remo, czy Ty prosisz o errate do spoilera?;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Karli pisze: 15 modeli wypłaca 20 ataków
10 z przodu i 5 z tylu, trzeci szereg nie atakuje bo to nie horda. Chyba, że Furion coś zmienił a ja o tym nie wiem :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Faktycznie. Za dużo grania hajami u mnie ostatnio.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Durin pisze:Remo, czy Ty prosisz o errate do spoilera?;p
Widzisz jaki szybki jestem? :)

Wiem już na pewno, że pytanie nie jest trollowe bo żaden piesio jeszcze nie zaszczekał. :wink:

Jezu, miałem nie być złośliwy... Sorry. #-o

Ale pytania są szczere. :)

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Wróg nie śpi - wiadomość od dobrego ptaszka.
From the Danish community there are a group of people, including but not limited to El Rey (who by the way has his own 9th age project in competition with Furions), who are in the process of a large badmouthing campaign aimed at Furion.
Examples:
1 -Everything Furion has done in regard to ECT has failed, and actually been a catastrophe every single time
2 -9th age talked with Furion, but Furion is ignorant, stubborn and only want it his way, no compromise whatsoever, so some kind of cooperation is impossible due to Furions behaviour
3 -Furion is biased towards High Elves. It is suggested that he only have this project to gain an advantage
4 -Furion is doing it one-man, since he has very bad relations with his Polish teammates (hence: They did not like him was the reason Furion was not present last year)
5 -Furions behaviour on any projects in the past has been horrible (TWF, ETC projects)
Fajnie, że robią syf - to znaczy, że trzęsą dupami i projekt ma realne szanse powodzenia.

Przypominam o ATAKU NA TWF
Misja jest bardzo ważna i prosta jak budowa cepa. Bardzo proszę - kto może niech pomoże. Trzeba wejść w ten topic (klik!) I napisać posta. Mogą to być słowa uznania, krytyki, sugestie, pytania. Cokolwiek, co by napędzić ruch. Możecie też się wdawać w dyskusje z tymi, co już tam piszą. Tylko bez hejty na anglojęzycznych noobów proszę, na tym zagranicznym forum admini działają szybko i bezlitośnie. Dzięki!

paulinka17
Kretozord

Post autor: paulinka17 »

Odhaczyles, ze nie jesteś botem? Tam na koniec jest seria pytań.

hesus
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: hesus »

Furion pisze:Wróg nie śpi (...)
(...) Fajnie, że robią syf - to znaczy, że trzęsą dupami i projekt ma realne szanse powodzenia. (...)
Może zamiast takiego podejścia warto z nimi się porozumieć. Powodzenie projektu jest związane z tym żeby jak najwięcej osób i krajów w tą samą wersję grało. Takie jest moje zdanie.
A nie, że wróg nie spi i robią syf bo się boją, że się Tobie uda. No offence.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Punkt 3 już leciał nawet u nas
Punkt 4 i logika stojąca za nim jest piękna

Potestowałem vargulfa na sucho w kombacie z kilkoma rzeczami. Przyda mu się ten 5 wound. Dodatkowo wracam do tematu belefire spike. Można wziąć flaming sword który daje +1 to wound za 15 pkt. Lanca na małym wampirze to 8 pkt. Belefire kosztuje 25, czyli 2 pkt drożej niż połączenie flaming sworda i lancy, a nie ma +1 to wound.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

hesus pisze:
(...) Fajnie, że robią syf - to znaczy, że trzęsą dupami i projekt ma realne szanse powodzenia. (...)
Może zamiast takiego podejścia warto z nimi się porozumieć. Powodzenie projektu jest związane z tym żeby jak najwięcej osób i krajów w tą samą wersję grało. Takie jest moje zdanie.
Rozmawiałem z nimi - oni nie chcą się porozumieć.

Elt
Mudżahedin

Post autor: Elt »

a od kiedy można tak łączyć ekwipunek (magicczny miecz + lanca) ?
Obrazek

MKG
Mudżahedin

Post autor: MKG »

Furion pisze:Wróg nie śpi - wiadomość od dobrego ptaszka.
...
Fajnie, że robią syf - to znaczy, że trzęsą dupami i projekt ma realne szanse powodzenia.

Przypominam o ATAKU NA TWF
Misja jest bardzo ważna i prosta jak budowa cepa. Bardzo proszę - kto może niech pomoże. Trzeba wejść w ten topic (klik!) I napisać posta. Mogą to być słowa uznania, krytyki, sugestie, pytania. Cokolwiek, co by napędzić ruch. Możecie też się wdawać w dyskusje z tymi, co już tam piszą. Tylko bez hejty na anglojęzycznych noobów proszę, na tym zagranicznym forum admini działają szybko i bezlitośnie. Dzięki!
Obrazek

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Elt pisze:a od kiedy można tak łączyć ekwipunek (magicczny miecz + lanca) ?
Nie mozna. Tłumacze za dużą wartoś punktowa dla belefire spike podpierajac sie argumentacja apropo flaming sworda.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

hesus
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: hesus »

Furion pisze:
hesus pisze:
Rozmawiałem z nimi - oni nie chcą się porozumieć.
Szkoda.
Szkoda, że nie chcą wykorzystać tej całej roboty jaką tu zrobiłeś.

ravtheone
Mudżahedin
Lokalizacja: Najczarniejsze, najrzadziej odkurzane zakątki Ciemnogrodu

Post autor: ravtheone »

Ripslinger był najszybszy... A wygrał kochany przez wszystkich Dusty Popylacz. :)
MISFIRE 2022 - turniej WFB6
MISFIRE 2022 na Facebook

WFB: HE, SK, OK, EMP, O&G
WH40K: IG Steel Legion, Catachan, Karskin, Tallarn, Vostroyan, GK, DA, SoB, Orks, Necrons, Kroot Mercenaries
Mordheim: Skaven, Possesed
Box: Warhammer Underworlds, Warhammer Quest, Space Hulk, Blacktone Fortress, Blood Bowl, Deathwatch Overkill

ODPOWIEDZ