Hearthstone
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Hearthstone
Polecam warka pod broń, grimy, legendę podwajającą pasywkę i karty podnoszące koszt stronników z okrzykiem bojowym. Strasznie wkurzający deck
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Odnosnie mistcallera - jesli dostajesz mega szybki deck to w sumie nie ma znaczenia czy go masz czy cokolwiek. Natomiast gralem przed chwila z kolesiem dosc dluga gre (ramp druid vs totem shaman) i nagle jak azure draki 5/5 wyskakuja czy 7/6 fire elemental to sie troche przykro robi.
Jestem mega zachwycony druidem, ale nie tokenem, ktory podobno zyskal ale midrangem zwanym wszedzie ramp druidem. Jedna karta ktora weszla do druida totalnei zmienia jego styl gry i tempo - laska co dodaje jeden many a jak ginie tracisz. Zagrana w drugiej turze na takiego paladyna daje auto przezycie do nastepnej rundy gdzie juz mamy 4 many i potencjalnego keepera czy szatkownika. Jak jeszcze to sie skombuje z wild growthem to zdarzyly mi sie gry, ze bylem 3 many nad przeciwnikiem. Uwazam podanto, ze silencowanie laseczki keeperem w zaleznosci od matchupu nie jest wcale zle, bo ta roznica many i to jakie silniejsze stowry wyrzucasz na stol robi roznice. Gram eksperymentalnie justicarka u druida i poki co w mid-late gamowych partiach swietnie sie to sprawdza. Double combo, thorissian, wild growth i darnsuska naprawde oraja.
P.S. Nie cierpie tego sekret paladyna, zrobie sobie chyba jakis counter deck na hunterze i niezaleznie od wyniku bede odczuwal wiellka satysfkacje odpalajac flare w 6 rundzie
Jestem mega zachwycony druidem, ale nie tokenem, ktory podobno zyskal ale midrangem zwanym wszedzie ramp druidem. Jedna karta ktora weszla do druida totalnei zmienia jego styl gry i tempo - laska co dodaje jeden many a jak ginie tracisz. Zagrana w drugiej turze na takiego paladyna daje auto przezycie do nastepnej rundy gdzie juz mamy 4 many i potencjalnego keepera czy szatkownika. Jak jeszcze to sie skombuje z wild growthem to zdarzyly mi sie gry, ze bylem 3 many nad przeciwnikiem. Uwazam podanto, ze silencowanie laseczki keeperem w zaleznosci od matchupu nie jest wcale zle, bo ta roznica many i to jakie silniejsze stowry wyrzucasz na stol robi roznice. Gram eksperymentalnie justicarka u druida i poki co w mid-late gamowych partiach swietnie sie to sprawdza. Double combo, thorissian, wild growth i darnsuska naprawde oraja.
P.S. Nie cierpie tego sekret paladyna, zrobie sobie chyba jakis counter deck na hunterze i niezaleznie od wyniku bede odczuwal wiellka satysfkacje odpalajac flare w 6 rundzie
Ziemuś ale to nie jakaś wielka kontra tylko jak popatrzy się na decki w turniejach to huntardy wsadzają 1 sztukę ot tak
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Czesto mialem tak jak wchodzil koles za 6 many to przeciwnik mimo ze przegrywal to zaczynal mocno odrabiac. Jak masz dobrze rozlozny mana kerw i mu zniszczysz te sekrety to zle to bedzie dobicie lezacego
Ok dziś zrozumiałem urok Patrona
cała gra do tyłu z dragon priestem wystawił za dużo jednostek i poleciało w turę 40 dmg
cała gra do tyłu z dragon priestem wystawił za dużo jednostek i poleciało w turę 40 dmg
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Ja dzisiaj grałem grę Thief Prejem z magiem pod spell power i controll.
Na stole pojawiły się takie kwiatki jak 5 malygosów. 1 udało mi się zniszczyć a 4 przejąć W sumie w kluczowym momencie pod koniec gry, gdy koleś miał na stole imperatora a ja ostatniego Malygosa i 4hp, to udało mi się wskrzesić śluzożera. Gościu już potem nie wytrzymał mojego leczenia i przegrał z braku kart. Dawno nie grałem tak zaciętej potyczki.
Na stole pojawiły się takie kwiatki jak 5 malygosów. 1 udało mi się zniszczyć a 4 przejąć W sumie w kluczowym momencie pod koniec gry, gdy koleś miał na stole imperatora a ja ostatniego Malygosa i 4hp, to udało mi się wskrzesić śluzożera. Gościu już potem nie wytrzymał mojego leczenia i przegrał z braku kart. Dawno nie grałem tak zaciętej potyczki.
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
To nawet nie jest talia, tylko "random pile", który odbija sie od dna po zagraniu pretendenta, i czesto odbija sie tak mocno, ze wygrywa.P.S. Nie cierpie tego sekret paladyna, zrobie sobie chyba jakis counter deck na hunterze i niezaleznie od wyniku bede odczuwal wiellka satysfkacje odpalajac flare w 6 rundzie
Przypominaja mi sie czasy midhuntera sprzed nerfa sępa i unleasha...
Od tygodnia nie spotkałem grim patrona na rankedzie, wiec najwyraźniej Blizzard skutecznie go znerfił, i wcale nie trzeba craftować Chillmawa, wystarczy ze pojawił sie nowy, durny deck...
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
To uciekajcie z rangi w okolicy 20 bo planuje cały sezon farmić patronem
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
Ja tez, patron to jedyny deck z topu ktory moge zlozyc (bez deathbiteów...)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Można zastąpic tym lepszym whirlwindem ale ryzykowne to jest bo nie można 2 razy polecieć nim tylko raz
Brettonia 23/1/13
Brettonia 23/1/13
no nie wiem czy tworzę nową metę, zamieniajac death bite'a na bron 5/2. spelnia role removal tak samo (nawet ciut lepiej) ale brakuje whirlindu - mam 2x to i 2x ghoula ale to w zasadzie tyle. pilka jest smutna bo czesto cos z x/1 jest na stole (chocby aptrony)Lazur pisze:Deathbite to nie tylko whirlwind ale też hard removal np takiego belchera. Qc daj znać jak Ci tym idzie, może tworzysz nową mete
Ale jeżeli zamienie te kosy na oracle to moze stworze nową metę z turbo drawem
No i nie mam kart z dodatku wiec troche ograniczona manipulacja
Probowalem cisnąć malyshamanem, ale za szybkie decki teraz są, nawet pomim ododania wreszcie lava schocków, co teoretycznie pozwala na szybszy draw (nowa karta z overload 2)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Ja cały czas kombinuje by zrobić solidnego warka według control w stylu MTG.
Teraz weszła kolejna zmiana, 1x stronnik podnoszący koszt wszystkich stronników o 2.
Brak mi jeszcze kluczowej w tym buildzie legendy, paru rarów i epiców ale i tak gra się śmiesznie, gdy przeciwnik do 6-7 tury nie może wrzucić na stół żadnego stronnika
Teraz weszła kolejna zmiana, 1x stronnik podnoszący koszt wszystkich stronników o 2.
Brak mi jeszcze kluczowej w tym buildzie legendy, paru rarów i epiców ale i tak gra się śmiesznie, gdy przeciwnik do 6-7 tury nie może wrzucić na stół żadnego stronnika
Nie wiedziałem, że jest tutaj wątek o hearthstonie . Możecie mnie dodać Liberado#2308, chętnie pogram . I ktoś pytał o control warka, to mój build: http://imgur.com/FmkV5vW nie jest to prawda taki control jak w mtg czyli totalny lock ale i tak mi się nim przyjemnie gra (czasami zmieniał ragnarosa na geddona jeśli gram na aggro często).
EAT SLEEP CONQUER REPEAT
7 legend w tali hmmmm może nie