Coś dla początkujących
Moderator: Gremlin
Mam kolegę który chcę sobie zbierać WE . Zrobiliśmy sobie armię "karteczkową" ja ogry on WE . Ja mam AB więc i czary mam , ale on nie ma Ab i czarów nie ma , a cały czas się skarży jaki to on biedny , że nie czaruje .
Czy byłby ktos tak miły podał mi nazwy po angielsku magów i po polsku wszystkie ich czary i na ile się rzuca i ile kości przysługuje magowi ? wiem że to troche nie poprawne , ale w końcu chce mu udowodnić , że nie ma różnicy czy będzie miał magie czy nie i tak dostanie bęcki .
Czy byłby ktos tak miły podał mi nazwy po angielsku magów i po polsku wszystkie ich czary i na ile się rzuca i ile kości przysługuje magowi ? wiem że to troche nie poprawne , ale w końcu chce mu udowodnić , że nie ma różnicy czy będzie miał magie czy nie i tak dostanie bęcki .
i jak tu nie kochać demonówKlops pisze:a psy są świetne na krasie.
raz widziałem jak 6 z BSB z D3 do kombatu lał się przez 6 tur walki z longami od przodu i hamkami z boku.
Uwierz mi, że po wpisaniu w google "Army Builder" wyskoczy wiele (może nawet zbyt wiele) propozycji.Ritchie pisze:W erze google.com takie pytania się zwyczajnie głupie._SkaVen_ pisze:da ktoś może adres ? xD
http://google.pl...
Stubborn, czyli upór, powoduje iż jednostka zdaje test złamania zawsze na niemodyfikowanych posiadanych przez siebie morale. Oznacza to iż nie ważne iloma bonusami dany oddział przegra walkę, zawsze zdaje liderkę, tą którą ma w statach
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
czyli w skrócie... jak moi hammerersi przegrają walkę to niewazne ile masz bonusów za rany, ranki, flanki, tyły, sztandary itp ja i tak zawsze zdaje breaka na 9 (lub 10 jak są z lordem)... zrozumiałe?
Lord nie podwyższa Ci ld stubborna:)Rakso_The_Slayer pisze:czyli w skrócie... jak moi hammerersi przegrają walkę to niewazne ile masz bonusów za rany, ranki, flanki, tyły, sztandary itp ja i tak zawsze zdaje breaka na 9 (lub 10 jak są z lordem)... zrozumiałe?
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
hehe... po tym jak ostatnio kosiłem leśne elfy na turnieju pomyslałem że przyjde tu się z nich pośmiac a powaznie... tak jakoś wyszło
Dastor - oczywiście że tak... zasada stubborn mówi że jednostka testuje breaka na nie modyfikowanym Ld (czyli nie zmniejsza się za wszelkie bonusy z walki) a mając Lorda ta jednostka ma Ld 10.
Dastor - oczywiście że tak... zasada stubborn mówi że jednostka testuje breaka na nie modyfikowanym Ld (czyli nie zmniejsza się za wszelkie bonusy z walki) a mając Lorda ta jednostka ma Ld 10.