W co gramy w 2016 roku

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
PSz
Falubaz

Re: W co gramy w 2016 roku

Post autor: PSz »

@Qc
Ja tak rozumiem atrybuty obu waaagh. Są to osobne czary które jak wjedzie czar można rzucić na inny target.

Mi się piątka LW bardziej podoba w rrWfb bo tam podstawowa wersja nie była na caster unit tylko zajefajny zasięg.

@furion
Też się fajnie bawiłem z nowymi AB.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Jak dobrze liczę 16 kapitanów oddało głosy. Na ETC było 38 drużyn. Jest opcja przedłużenia głosowania o tydzień. Tak tylko formalnie zwracam uwagę, można spróbować w sejmowy sposób przepchnąć whfbRR na siłę.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Oj namieszalem, czytałem na szybko, opcja dodatkowego tygodnia dotyczy drugiego glosowania.
AkA Raistlin na NG.

ślivek
Kretozord

Post autor: ślivek »

ETC Charter pisze:13. Polls & Deciding matters at the Combined Captains Council.
• Polls are formulated by Chairmen only. In extraordinary circumstances a Captain can formulate a poll which will proceed if backed up by 10 other Captains.
• Each poll will offer one or several yes/no alternatives or clearly identified options, and mention an end date which will always be two weeks after it was posted, ending at midnight GMT. A vote will never end on a Friday/Saturday/Sunday. The Chairmen will announce important polls (like choosing a years venue) to the captains' emails.
• Each team has one vote, which is cast by the teams elected Captain (or another person designated by the team's Captain). Team Captains are only given a vote if their team has participated in at least one of the two most recent ETC editions. Note that everyone is welcome to provide input regardless of whether or not they have a vote or are members of a team.
• Decisions are voted by a simple majority of the voters. Changing this charter will always require a 2/3 majority. Changes to the Charter must step into force at at least one month after the vote. Only determined votes count toward the results (one cannot vote for exclusive choices at the same time).
Jakieś uchybienia było w tym "głosowaniu". Jakby kto chciał (myślę, że najprędzej kapitan albo chairman albo kto taki) to może się kłócić dość mocno.
Captains vote pisze:On Thu 17th September, the vote between the different proposals will be opened. This vote will last until 1st October 22pm CET, with the possibility of expanding one further week if less than 50% of the Captains with voting rights participate
Wspomniane przedłużenie nie dotyczy składania propozycji ale późniejszego głosowania.

Cała sprawa rozbija się o to, że w praktyce zrobili dwie tury głosowania tylko pierwszą nazwali zbieraniem propozycji i są szczęśliwi bo to nie było głosowanie to nie muszą się trzymać regulaminu dot. głosowań :D
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Nie no stary, przepraszam, że traktuje WFB sportowo :) Poza tym jakbyś na chwile przestał lać jadem to byś zauważył, że też jestem za granie na Furiona w Polsce. EOT bo zaraz zejdziesz na zawał
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Też podłączam się pod pomysł żebyśmy grali Furionowe Booki niezależnie od tego że w Irlandii lubią sobie pograć w AoS przy piwie. :wink:

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

+1

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

A ja uważam że powinniśmy poczekać aż będą dostępne wszystkie opcje, nie rozumiem tak stanowczych deklaracji w pół drogi.

@Qc
przeczytałem o tych re-directach - w końcu dobrze rozwiązane, dalej da się je robić ale jest to zrobione sensownie.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

as1
Chuck Norris

Post autor: as1 »

Powiem tak narazie 9 edycja jest mega słabo napisana.
Gram Ogrami i nie rozumiem dlaczego w domenie śmierci występują ciągle czary typu -3 to ld, sniperówa liderkowa i siłowa i jeszcze wzmocniona wersja dread knighta dająca heroic killingblow. Oczywiście wisienka na torcie słoneczko z minimalnymi zmianami (teraz to jest templatka 1 calowa?). Jak można tak debilny czar w ogóle wpuszczać do gry. W całej mojej karierze spotkałem się chyba ze wszystkimi rodzajami rzucania słoneczka czyli na tył na bok przez odział przesz wszystkie możliwe tereny. Choćby by jakoś ograniczyli rzucanie tego czaru ale widać nie chce im się.
A pozatym ogrzą regenkę rozbili na 5+ i 4+ sprawiedliwość musi być :)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

E tam Laik, e tam. Krytykujemy, to co mamy na stole (szwedzi maja tego duzo mniej niz Furion, a wczesniej zaczeli), a schodki zostaly bardzo symboliczne

A Niemcy co forsują? 9th age?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Bretonnian
Falubaz

Btw nadrobiłem trochę temat Whfb RR i naszła mnie taka refleksja - Bardzo dużo osób narzeka, że to niezbalansowane jeszcze, to źle to nie dobrze itd. Może sęk w tym żeby pewne rzeczy pozostały bardzo mocne czy nawet przekokszone w poszczególnych armiach, żeby właśnie zachować ten balans. Ujednolicenie booków do poziomu, na którym każdy ma ekwiwalentnie wycenione unity chyba nie było by najlepsze.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

as1 pisze:Powiem tak narazie 9 edycja jest mega słabo napisana.
Gram Ogrami i nie rozumiem dlaczego w domenie śmierci występują ciągle czary typu -3 to ld, sniperówa liderkowa i siłowa i jeszcze wzmocniona wersja dread knighta dająca heroic killingblow. Oczywiście wisienka na torcie słoneczko z minimalnymi zmianami (teraz to jest templatka 1 calowa?). Jak można tak debilny czar w ogóle wpuszczać do gry. W całej mojej karierze spotkałem się chyba ze wszystkimi rodzajami rzucania słoneczka czyli na tył na bok przez odział przesz wszystkie możliwe tereny. Choćby by jakoś ograniczyli rzucanie tego czaru ale widać nie chce im się.
A pozatym ogrzą regenkę rozbili na 5+ i 4+ sprawiedliwość musi być :)

Pijesz do nieaktualnych zasad - przeczytaj nowe

@Qc
Furion nie robił żadnych zmian w zasadach stąd ciężko tu o krytykę. Jeżeli schodki uważasz tam za symboliczne to musze Ci to pokazać na żywo.

@Suchy
Zmian jest tyle że nie wiadomo od razu co jakie jest, poz HE;)

Szwedzi robią swoją grę - pierwszy raz będziemy mieli grę zrobiona w 100% przez graczy, bez bugów jakie zwykło GW popełniać. Gdzie feedback graczy ma na wszystko realny wpływ.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

No masz zakres schodków X. W wyniku tej zmiany jest to X mniejsze o pewną część. Tyle.

Bretonnian
Falubaz

Właśnie o to chodzi! Weź tu zrób rozpe dobrą skoro nawet nie wiesz przeciwko czemu będziesz stawiać czoła? NEW META! :wink: A czy szwedzka będzie taka super jak mówisz, tego nie wiemy i znając życie może nie być wcale tak różowo.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Ja uważam ze zmiana słabe unity > mocne unity i na odwrót to za mało.
Jedynie część graczy nie będzie miała modeli a niepewna jutra ich nie kupi.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

@Laik, nie wiem czy wiesz, ale to nie bedzie pierwsza gra, w której feedback od graczy ma realny wpływ na nią. Każdy Oczywiście Wie o której grze mówię ;)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Mam na myśli bitewniaka a nie jakieś skirmishe dla ludzi którzy nie potrafią ogarnąć 100+ modeli :wink:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Zróbcie jakąś forumową ankietę -takie nasze referendum ! Niech każdy zaznaczy w co chce grać i zobaczymy wynik. Bardzo mnie to ciekawi ,szczerze mówiąc... :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Dymitr pisze:@Laik, nie wiem czy wiesz, ale to nie bedzie pierwsza gra, w której feedback od graczy ma realny wpływ na nią. Każdy Oczywiście Wie o której grze mówię ;)
Wreszcie się przerzuciles na warmaszynę?

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

a może ma na myśli królów wojny?
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

ODPOWIEDZ