Koncert życzeń 7 edycji ..

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

przeglądam sobie booka do HE i stwierdzam - zj..ali go nieco. Szczerze, to nie chciałbym aby DE wyglądały tak samo, albo analogicznie. Kiepska konstrukcja army lista. Wrzucili masę do speciali, natomiast w corach bieda aż piszczy, w rarach tym bardziej.
Rary to tylko bolce + orły w dowolnych kombinacjach. Cory są średnie, ale mały jakiś wybór. Tak naprawdę tylko speciale się będzie brało + bolce, ew. orły na dokładkę.

W DE liczę, że będzie coś z tego co jest:
- cory: korsarze, włócznie/kusze i DRy, jest ok, może jakieś Slavy (cokolwiek napiszecie byłyby fajne w tej armii)
- speciale: to co jest jest ok, ale np. jaszczurki mogłyby mieć te 8 Mv oraz coś mogliby zmienić z głupotą (sztandar 3d6 na test jak u lizaków czy inne takie); musowo 25 pkt. dla championów na itemy
- rary: to co jest ale coś tam poprawić (kocioł i hydra przede wszystkim)

- napewno poprawić monstery, aby było ich więcej i możnaby zrobić jakąś rozpiskę na Beastmasterze i bestiach (BM of cors do poprawy)
- kompozycja core/special/rare przy obecnej w HE widzę podobnie (ale bez przesuwania jakiś BG czy kociołków itp. do speciali
- kocioł poprawiony i funkcjonalny, czy stoi czy jeździ nieważne - istotne by było aby bonusy z niego działały jakoś fajnie i uzupełniały armię
- trucizny na wszystkich broniach strzeleckich oraz możliwość wykupu trucizn przez herosów/championów
- nowi herosi (a przynajmniej jakaś Hag Queen, użyteczny assasin - najlepiej poprawiony)
- z nowych jednostek to widziałbym rydwan - odpowiednik Tiranoca, ale jeśli dadzą jaszczurkom Mv 8 to będzie wystarczająco, harpie mogłyby ciekawiej działać (np. Ld od BM)
- ciekawe przedmioty (gł enchanted items, które obecnie biedą sypią, no i użyteczne bronie jakieś dające np. też S7+ w jakimś przypadku
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

wszystko to co mówisz jest poprawne. władca zwierząt troche sie nie opłaca bo jest straszniesłaby w statystykach. więcej zasad specjalnych. ulepszony asasyn.może większe AS i WS. większa przeżywalność
Obrazek

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

assassin byl by swietny gdyby dostal zasade shadowblade'a czyli mozliwosc ukrycia sie we wrogim oddziale, albo opcjonalnie zestawic go na biegacza z jakas mozliwoscia ukrywania sie albo nie za dalekiej teleportacji (magia?). Kociolek jesli poprawia bylo by super ale nie widze innej opcji niz umieszczenie go w rarach jednak BG przezucil bym do specjali. Charpie bez zmian i tak sa pozeraczami wszelkich maszyn. I co by mnie najbardziej zadowolilo to dostep do loru fire dla magow
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

BG do specjali czemu nie, a kocioł żeczywiście mógłby mieć więcej bonusów
Obrazek

Awatar użytkownika
Shenq
Chuck Norris

Post autor: Shenq »

Charpie powinny dostać fear i było by ok przynajmniej nazwy jednostek własnej armii nauczcie się pisać poprawnie

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Shenq pisze:Charpie przynajmniej nazwy jednostek własnej armii nauczcie się pisać poprawnie[/color]
o co ci chodzi z tą poprawnością pisowni?
Obrazek

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

Pitagoras pisze:wszystko to co mówisz jest poprawne. władca zwierząt troche sie nie opłaca bo jest straszniesłaby w statystykach. więcej zasad specjalnych. ulepszony asasyn.może większe AS i WS. większa przeżywalność
Hehhe większy WS powiadasz ... Zabójca i tak ma już 9 !! No wycha ze piszesz o WSv
A co do AS to jestem przeciwny... floooofowo to zbroja ogranicza ruch, co u takiego kolesia to jest niedopuszczalne.

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

chodzi o ward save. z tą zbroją to poprostu błupio tak, że np. jednostki specjalne i rare majo gorszy AS od warirsów i wogóle tak dużo ich ginie...

A wracając do wypowiedzi scimitar to czy gdybyś miał tak zjechany AB to grałabyś na zasady do 6ed. ? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

Pitagoras pisze:
Shenq pisze:Charpie przynajmniej nazwy jednostek własnej armii nauczcie się pisać poprawnie[/color]
o co ci chodzi z tą poprawnością pisowni?
HARPIE !

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Pitagoras pisze: A wracając do wypowiedzi scimitar to czy gdybyś miał tak zjechany AB to grałabyś na zasady do 6ed. ? :)
Zasady zasadami - w domu to se mogę grać Temple of Khaine i innymi wynalazkami, ale na turnieju jak obowiązuje book do 7 edycji to takim trzeba grać ... albo zmienić armię :) mam WE i DE, więc raczej problemu nie będzie (chyba że oba booki do 7 ed im zwalą).
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

w domu to i ja gram prawie bez zasad. wsumie to dlatego, że brat nie przyjmuje niektórych zasad, a jak tylko z nim moge grać... (prawie tylko :twisted: )
Obrazek

Awatar użytkownika
Bison
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bison »

Odnoścnie BG to bym jednak wstrzymał się z tak pochopnym sądem o przesunięciu ich do specjali.

Z ważnego powodu: to OSOBISTA straż i ELITARNA piechota. Świetnie się chłopaki trzymają w historii dark elfów.

Dopieścić ich jedynia, bo podobnie jak hydra potrzebują odrobiny miłości.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

ja jestem niemal pewni że przeskoczą do specjali i stracą 0-1
z PG tak się stało, a chyba flufficznie jeszcze rzadziej występują niż BG

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

BG w specjalach fajnie by było, ale w takim razie w jednostkach rzadkich musi pojawić się coś nowego np. jakaś nowa bestia. Ja bym proponował pozostawienia BG tam gdzie są, a wprowadzenie możliwości awansowania Lorda i Bohatera na kapitana BG. Gdyby się wystawiało takiego kolesia to nasza straż przeskakiwała by do specjali, a jeśli był by generałem armii to można by było wystawić dowolną liczbę jednostek, tzn. tyle na ile pozwala limit jednostek specjalnych.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Mike
Mudżahedin

Post autor: Mike »

Jakoś w HE nie doszło nic do rarów a wyleciało z nich i zostały bolce i orzełki.
U nas ciągle by został kociołek, bolce i hydry więc i tak więcej niż w helfach.
Ja bym był za tym, żeby BG byli w specialach i nie przeszkadzałoby mi gdybym miał nawet tylko bolce w rarech ; ]

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

w rarach bedzie pewnie hydra i bolce i wątpie żebyśmy mieli 4 rary na 2k bo za dobre by były 4 hydry smok i mantysia ;] a kociołek pewnie bedzie dla herosa jak altar lub kowadło

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

4 hydry+smok+manticora i tak będa beznadziejne, esli hydra się nie zmieni. 1000 pts utopione w modelach, które nic nie potrafią.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

Vincent pisze:w rarach bedzie pewnie hydra i bolce i wątpie żebyśmy mieli 4 rary na 2k bo za dobre by były 4 hydry smok i mantysia ;] a kociołek pewnie bedzie dla herosa jak altar lub kowadło
DE mają być władcami bestii, więc na 2000pkt "hydry, smok i mantysia" byłyby jak najbardziej ok.

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

Jankiel pisze:4 hydry+smok+manticora i tak będa beznadziejne, esli hydra się nie zmieni. 1000 pts utopione w modelach, które nic nie potrafią.
ewentualnie 4x gigusie :wink:

Awatar użytkownika
Bison
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bison »

MAM życzenie :), a nawet życzenia:

1) Hate na całą armię, z adnotacją że trzeba zdać LD, aby powstrzymać się od pogoni z minusem za ranki przeciwnika (nie jesteśmy idiotami, aby gonić z nienawiścią za każdym oddziałem goblińskich wilków).

2) Hydra z regeneracja i 360 pola widzenia (poganiacze widzą do tyłu)

3) Beast master, jako generał dla bestii, dodatkowo mantysia bez slotu hero i dodatkowo wprowadzający zasadę 2 hydry na slot :>

4)Kusznicy bez minusów z 2xshoot

5) Wichki z 5+WSv

6) Assasin z KB w standardzie i 4 atakami

7) BG - 2 ataki

8) Cold One - 2 ataki

9) Harpie z fear

10) Ulepszyć Dark Art i dać dostęp do większej ilości dziedzin

11) Wszyscy bohaterowie mogą kożystać ze świątyni Khaina

12) Poison attacks dla corsarzy

I chce też armour pearcing na całą armię w HtH!

Ehhh ... dobrze sobie pomażyć :D

Zablokowany