9th Age

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: 9th Age

Post autor: QQrydza »

Kołata pisze:
-Qc- pisze:Proponuje zeby przypisac mu wyniki masterowe Golonki, nikt sie nie zorientuje a fame wzrosnie :D Golonek na pewno się zgodzi ^^
To może dam mu dostęp do mojego konta na TWF? :P
3x na ETC orkami grałem i mam to w podpisie :mrgreen:
Bez żartów, dobry pomysł! nawet nie wiedziałem, bo za młody jestem :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

konan
Wałkarz

Post autor: konan »

Czy według nowej edycji nie bede mógł lączyc goblinów z orkami?

paulinka17
Kretozord

Post autor: paulinka17 »

W jednym oddziale nie będziesz mógł. Na razie.

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Inaczej.
Do oddziału orcs można dołączyć gobo charaktery. Natomiast orc characterów do unitu gobasów już nie.

ślivek
Kretozord

Post autor: ślivek »

Kołata a Ty nie masz ochoty?

W sumie jak chcecie mnie poprzeć jakoś to spoko, mogę się zgłosić i tego podjąć ale nie wiem jak by miało to poparcie wyglądać skoro to i tak jest po prostu mail gdzie się można zgłosić.
Konto na TWF jednak przesada - podszywanie się.
Podam link do Twojego profilu na TWF i powiem, że mam Twoje poparcie i, że w ogóle będę raczej przedstawiał opinię polskiego środowiska zielonych.
Czekam na potwierdzenie bo nie chcę tak bardzo wychodzić przed szereg bo też nie widzi mi się poświęcać na to dużo czasu.
Obrazek

PSz
Falubaz

P17
Nie wiem jak było wcześniej ale teraz wizard hat daje 1lv losowej domeny i stupidity. Do wzięcia przez nie magów.

Atrybut małej waagh to pozbawienie jakiegoś wizarda dodatku do cast czy dispela itp za levele.
Czyli całkiem fajne bo zdecydowanie gorzejnrzuca się czary bez +4

Też sądze że jak masz grzyby to musisz je jeść

PSz
Falubaz

Ślivek zapisuj się.

Dodam tylko opinie że jestem przeciwny komplikowaniu gry np. o różne atrybuty magii w zależności od podrasy szamana, itp.
Bo widziałem tam takie propozycje.

paulinka17
Kretozord

Post autor: paulinka17 »

masz chyba rację, przysypiałem i nie ogarnąłem Essence of a Free Mind. tam jest "available" niestety.
za to loremaster jest spoko za 50 pkt.

ślivek - masz też moje poprarcie. jestem najlepszym graczem OG na świecie :D, możesz sobie w CV dopisać.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Ja nie grałem zielonymi ponad 2 lata :oops: W tym czasie meta się wiele razy zmieniała. Pozatym brak czasu. Także mógłbym być najwyżej fasadą, za którą Wy byście stali ;) Ma to sens? Chyba niezbyt.

Osobiście prędzej do beastmanów zgłaszał bo jestem nimi ograny, ale przez brak czasu raczej odpuszczę.

Imo najlepiej jakby ślivek się dostał. Tylko pytanie jakie ma szanse się dostać. Może jednak warto spróbować, jeśli byś ślivek naprawdę chciał się do tego przyłożyć.

ślivek
Kretozord

Przekonaliście mnie ;)
Zgłosiłem się.
Jako, że mają napisane -
We strive to finish the application process until 30.09.2015 and hope to be able to acquire staff members from various national communities to represent the worldwide scope of this project
To do wtedy pewnie będzie odpowiedź czy jestem i jeśli nie będę to słabo bo wyraźnie napisałem o tym, że mam wasz pełen support i podałem linka do Kołatowego profilu na TWFie i wyszło by na to, że odcinają się od Polski.

A Ty Kołata więc się zgłoś do Beastmenów ;) Może będą chcieli jeszcze przerabiać tego booka.

Edit:
The review process will start once the application period has expired. Your credentials look promising and suggest that you are a very active community member on the one hand and a professional on the other hand. These skills are certainly key assets for meeting the high quality standards we and our community set. Furthermore we strive to involve as much local / national communities in our project as possible – personally I think the Polish community should be involved more heavily in the 9th Age project because they are certainly one of the leading wargaming communities worldwide.
Obrazek

PSz
Falubaz

Najnowsze TAC pokazuje że jest już lepiej z zielonymi.
Jednakże dalej jest kilka rzeczy do naprawienia. Skoro Ślivek jest naszym głosem na tamtym forum to może my tutaj podsuniemy jakieś pomysly na ulepszenia lub do AB.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Przede wszystkim naprawić tę biedę w orkowym lorze waagh!

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Orkowe lore musi miec boosty do CC zamiast tych gownianych pseudo sniperek
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

W sumie atrybut powinien podbijać siłę orków, a cała paleta powinna mieć czary boosta cc frenzy i innych bajerów a mały lor jakieś przerzuty trafień szarży kostek.
Jak by tak jeszcze dodali opcje do gigantów i zmienili zasady bo było by miodnie
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Giganty to przeszłość :D jak mi d3+1 ran nie pomoze, to nic nie pomoże

PSz
Falubaz

Giganty nie mają jak walczyć z MC bądź MI.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Nie musza. Sa tanie, duze, mocne i dziala je mniej bola. Dla mnie są rozwazalne

ślivek
Kretozord

Jest nowy TAC. Sporo propozycji zostało wysłuchanych. Widać, że faktycznie przeglądają to forum. Z najciekawszych - scout dla spider ridersów, impacty dla hoppersów, arok może być mountem dla goblin warlorda i staniał do 220 i bardzo sensowna zmiana oddzielająca veteranów od zwykłych orków.
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

podasz najnowszy link?

ODPOWIEDZ