WFB: Reworked and Rebalanced

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Re: WFB: Reworked and Rebalanced

Post autor: Glegut »

DoCH:

Furion dodaj w końcu proszę tego Exalted Flamera - jest on integralna i oficjalną częścią book'a demonów już chyba od roku...

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

W przeciwienstwie do putridów...
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Post autor: Klaudel »

fajne TK.
Ramhotep rządzi.
katapy naprawdę po 100 pkt?
We can't stop here. This is bat country.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Wszystkie maszyny podrożały. Bone Giant może w końcu z WS:5 do czegokolwiek się przyda. I wielki plus za Heavy Armour, aż mi się łezka w oku z nostalgii zakręciła. :)

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Furion może przywrócisz Krasnoludom przerzut armor savów? Dawnstone dalej jest w grze, a krasnoludy swoją rune of steel straciły:) Chyba, że według ciebie krasnoludy będą zbyt potężne z tą runą :<
Obrazek

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Bearded Unclean 'Un pisze:W przeciwienstwie do putridów...
+1

Wciąz wydaje mi się ze Furion ignoruje to info. Zgłaszałem to już kilka razy i na PM i tutaj...

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Co do TK. Wszystko ładnie pięknie, ale czy nie można by dac Ushatkom i Węża magicznego baneru?

kamkustwo
Wałkarz

Post autor: kamkustwo »

czy jest już plik do AB zawierający zmiany w TK? plik whfur134.ab nie zawiera nowych cen

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Champion of the Lady ma 2 razy wpisany equipment w różnej wersji,która jest poprawna ?
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Slayer Zabójców pisze:Furion nie podrazaj slayerow tylko ich zreworkuj.
??
kangur022 pisze:Champion of the Lady ma 2 razy wpisany equipment w różnej wersji,która jest poprawna ?
Ta z lancą. Poprawiłem, dzięki.
Smiechu pisze:Co do TK. Wszystko ładnie pięknie, ale czy nie można by dac Ushatkom i Węża magicznego baneru?
Uszatkom może i tak, węże tego z pewnością nie potrzebują.
Slayer Zabójców pisze:Furion może przywrócisz Krasnoludom przerzut armor savów? Dawnstone dalej jest w grze, a krasnoludy swoją rune of steel straciły:) Chyba, że według ciebie krasnoludy będą zbyt potężne z tą runą :<
Nie wiem w jakim celu. Chyba nie? I tak jest mnóstwo złożeń defensywnych.
Glegut pisze:DoCH:

Furion dodaj w końcu proszę tego Exalted Flamera - jest on integralna i oficjalną częścią book'a demonów już chyba od roku...
Niech ktoś proszę wrzuci skan zasad w tym temacie.
lwieserce85 pisze:Ciesze sie ze wreszcie ktos zabral glos w sprawie lizakow.ja walczylem z wiatrakami ale moze wam sie uda i nie zostaniecie zagluszeni przez furionowych akolitow. POWODZENIA
Nie płacz.
Cory zmieniam, tylko muszę wymyślić jakiś sensowny sposób jak to zrobię.
W następnym update będą zmiany.

Dzięki wszystkim za komentarze.

Pracuję nad Dogs of War'ami... tytaniczna praca. Wuchta jednsotek. Jeszcze trochę zejdzie.

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Furion....bardzo sie ciesze ze cos sie z lizakami ruszy.czy w swej nieomylności potrzebujesz pomysłów i nowych idei czy tez sam ogarniesz to zagadnienie.
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

lwieserce85 pisze:Furion....bardzo sie ciesze ze cos sie z lizakami ruszy.czy w swej nieomylności potrzebujesz pomysłów i nowych idei czy tez sam ogarniesz to zagadnienie.
Jak masz pomysł to daj. Każdy chętnie rozważę. Nie od dziś wiadomo, że komentarze czytam wszystkie.
Tylko po jaką cholerę te złośliwości?

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Ok . przepraszam. Tak sobie przypominam twoja odpowiedz ze za Grunwald skinki kosztuja 6.5 pkt.ale zostawy to.pax miedzy nami; )
Na zwiekszenie aktrakcyjnosci core proponuje zmniejszyc koszt kohorty do 5 pkt ale min wielkość unitu 15 modeli ( pomysl okonia).
Kosztem robienia sweft reformow uniemozliwic deptanie skinkow w jednostce z kroxami ( bedzie to statyczny i malo mobilny ale wytrzymaly klocek)
Jesli wciąż uważasz ze kohorty sa przegiete to niech poisony w shotingu beda dodatkowo płatne
Dać zaurusom mozliwosc wykupienia gw ew podbić im ws do 4 ( z fluffu wynika ze te gady sa uber wojownikami stworzonymi genetyczne do wojny)
To tak na szybko.rozumiem zwiększenie kosztu skirmishu bo jest to uber jednostka ale nie az o 1.5 pkt.jeden pkt by wystarczyl zwlaszcza ze skinki zdychaja od byle pierdniecia.
Pomysl okonia z herosami i przesuwaniem jednostek z sekcji specjal do core tez glupi nie jest. Moze wreszcie pojawila by sie kawaleria na stole.
Poprosze o rozpatrzenie pomysłów i nie opieprzanie mnie za moj wish list;)
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2015, o 23:04 przez lwieserce85, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Retaguardia
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Retaguardia »

Generalnie widze ze wiekszosc z nas sledzacych ten projekt widzi ze w wielu armiach tendencja poszla w zlym kierunku. Niepotrzebnie ogranicza sie punktowo stare "buildy". Powinno sie raczej promowac i ugrywalniac jednostki ktory byly slabe ale nie kosztem tych lepszych.

W ten sposob wahadelko przechodzi po prostu w druga strone a zalozenie jest czy bylo takie ze mamy miec roznorodnosc i ugrywalnione wszystkie jednostki.

Mam 5 Armii i obiektywnie HE sa zrobione tak ze moge grac roznie i zawsze beda mocne.

Wood Elfy wrocily do 6 edycji i sa TRAGICZNE. Zmiana wymaga wiecej niz kosmetyki.

VC sa w miare ale tez nie osiagnieto celu. Szkielety jesCze bardziej martwa jednostka niz byla. Bloodliny dodane sa kiepskie a stare za drogie. Moze czas wrocic do podzialow na blood dragonow , lahmie etc mortis strasNie drogi a wiekszosc armia go zastrzeli po prostu. Crypty maja sens glownie z mortisem i tez sa drogie. Dobrze ze GG potanieli ale bedac w corach po co wlasnej Szkielety??

Lizaki to sie tu wypowiedzieli juz ludzie ze skinki zupelnie za drogie i slann tez bez boostow magicznych za drogi. Ok ma 5 W warda i T 4 ale nie przeliczalbym tego bezposrednio na punkty. Jest za drogi i tyle.

DE moim zdaniem nie wymagaly az takich zmian. Zabieranie warda 3+ jest jest zle . Nie dziala przeciez w walce. Podrozenie Sea Dragon Cloaka. O reszcie sie nie wypowiadam bo nimi jesCze nie gralem na WBF(Warhammer By Furion )

Postulowalbym Furionowi tez wieksza ingerencje w zasady. Wiem ze zalozenie jest by nie ingerowac ale coz niektore zasady wolaja by je zmienic albo dodac nowe. Nie Balbym sie na Twoim miejscu na lekkie szalenstwo.

Szacun ze poswiecasz swoj czas wiec fajnie byloby zeby te roboczogodziny nie poszly na marne. Nigdy wszysykim nie dogodzisz ale jak kilka osob mowi to samo to cos w tym moze byc , nie ? ;)

Last but not least . Niech wroci Lore Of Athel Loren. Moze tym moglbys zbalansowac ta Armie?
Pozdro!
Obrazek

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

Imperium:

1. Demisiowi herosi - mucios gracias. Mega temat.
2. Ws/bs + 1 - mucios gracias. Serio się zastanawiam nad swordsmenami zamiast halabardników :) . WS 5 robi robotę.
3. Przedmioty magiczne - spoko, ale trzeba przetestować żeby zobaczyć jak to ma się z innymi bookami.
4. Podwyższenie ceny czołgu - ok, jestem to w stanie zrozumieć.
5. Podwyższenie ceny cannonów - z dziebka przesada bo one serio wybuchają, dużo i często (w krasiach masz runę od tego,a tutaj musisz badziewnego i bardzo drogiego inżyniera dokupować).
6. Pistoliersi w core - miodzio. Warci teraz przetestowania, ale nie wydają się opcją must have.
7. Mortar - super, że S3/6.
8. Outriders - wystarczy dać im zasadę Move and fire i zaczną się pojawiać. Bez tego są po prostu bez sensu.
9. Witch Hunter na koniu byłby na pewno ciekawy, ale dopiero po testach możnaby było stwierdzić czy nie pakuje za bardzo kawalerii. Swoją drogą kiedyś skarbonka z herosami w kawalerii chodź ogrywana nie była nigdy przegiętym tworem.
10. Jeden oddział huntsmenów w core byłby bardzo miły ;) .

W sobotę mamy turniej to potestuje i napiszę.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

5ws na ludziach nie herosach to już bezsens
to ulepszanie na siłę jednostek niezgodne z ogólnym klimatem
bo nigdy nie było takiego oddziału w ludziach których zrównano w szermierce
z black guardem, white lionem czy chaos warriorem.

To czemu jeśli swordsmeni za słabli i dostali +1 do ws to
krasnoludy nie dostaną +1 mv bo za wolni
saurusy +2 do Inicjatywy bo za mało ruchawi

to jest zacieranie właściwości jednostek przez usuwanie ich
"wrodzonych" wad nadających ich charakter.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Milczek
Kradziej

Post autor: Milczek »

Murmandamus pisze:5ws na ludziach nie herosach to już bezsens
to ulepszanie na siłę jednostek niezgodne z ogólnym klimatem
bo nigdy nie było takiego oddziału w ludziach których zrównano w szermierce
z black guardem, white lionem czy chaos warriorem.

Bretońscy rycerze Grala "od zawsze" mają nie tylko 5 WS ale i 5 I. No i 2A. To nie są herosi.
Ludzie, jak już jedziecie tak ostro po pomysłach Furiona to miejcie pewność, że wiecie o czym mówicie :)

Awatar użytkownika
Glegut
Szef Wszystkich Szefów

Furion pisze:
Glegut pisze:DoCH:

Niech ktoś proszę wrzuci skan zasad w tym temacie.
I co na nim będzie w tej sprawie?

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Murmandamus pisze:To czemu jeśli swordsmeni za słabli i dostali +1 do ws to
krasnoludy nie dostaną +1 mv bo za wolni
Easy - nie masz czym się martwić, dwarfy u Furiona dostały nawet więcej do szybkości. :mrgreen:

Slayerzy dostali te +1 MV, a ponadto wszyscy dwarficcy piechociarze otrzymali zdolność potrójnego marszu (MV x 3). Dodatkowo jest runa na kowadle zwiększająca movement (obecnie o +2 i może być stackowana) oraz bound z talizmanu dający walk between the world.
Obrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Ah czyli jest tak jak się obawiałem. Miałem jeszcze pewne złudzenia w którą stronę to idzie ale jak się okazuje dr Furionstein robi swoje eksperymenty na trupie warhammera i się okaże czy zakrzyknie "It's alive!". Mam nadzieję że nie. Właściwie się już nie będę wypowiadał.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

ODPOWIEDZ