Siatkówka

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Re: Siatkówka

Post autor: Scimitar »

smiejagreg pisze:Co myslicie o naturalizacji Kubańczyka? Imho to dobry pomysł, może mógłby coś dać tej reprezentacji...
Jak gość mieszka w Polsce, ma polskie obywatelstwo, wkrótce pewnie też żonę - polkę, to co za problem? Mógłby wybrać inny kraj, a wybrał Polskę. Jak dla mnie nie widzę przeszkód. Od strony sportowej też Polska zyska.

Natomiast jak już o siatce - właśnie skończyłem oglądać nasze panie na Mistrzostwach Europy. Normalnie ręce opadają. Pamiętam kadrę Niemczyka i tamte dziewczyny oraz młodą Skowrońską, co dopiero wchodziła do reprezentacji. 10 lat minęło i Skowrońska jest, a po niej długo długo nic. No, jeszcze Bełcik, ale to cień zawodniczki sprzed 10 lat. Normalnie patrzyłem na ten smutny spektakl i przypominało mi się, że podobnie to wyglądało jak 10 lat temu nasze grały z jakimiś egzotycznymi reprezentacjami z Afryki czy skądś tam. Poziom ten sam. Tylko, że teraz to my jesteśmy na poziomie takich kraików. Co to się stało, że nawet piłki przyjąć nie można? Atak? Jaki atak. Tylko Skowrońska gra. Te straszne Holenderki nie grały wybitnie, tylko przeciętnie. Reprezentacja sprzed 10 lat by je zmiotła z parkietu. Ale na obecną reprezentację kobiet w siatkówce to było nawet więcej niż wystarczająco. SZOK !!!
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Dargor
Chuck Norris

Post autor: Dargor »

Scimitar pisze:
smiejagreg pisze:Co myslicie o naturalizacji Kubańczyka? Imho to dobry pomysł, może mógłby coś dać tej reprezentacji...
Jak gość mieszka w Polsce, ma polskie obywatelstwo, wkrótce pewnie też żonę - polkę, to co za problem? Mógłby wybrać inny kraj, a wybrał Polskę. Jak dla mnie nie widzę przeszkód. Od strony sportowej też Polska zyska.

Natomiast jak już o siatce - właśnie skończyłem oglądać nasze panie na Mistrzostwach Europy. Normalnie ręce opadają. Pamiętam kadrę Niemczyka i tamte dziewczyny oraz młodą Skowrońską, co dopiero wchodziła do reprezentacji. 10 lat minęło i Skowrońska jest, a po niej długo długo nic. No, jeszcze Bełcik, ale to cień zawodniczki sprzed 10 lat. Normalnie patrzyłem na ten smutny spektakl i przypominało mi się, że podobnie to wyglądało jak 10 lat temu nasze grały z jakimiś egzotycznymi reprezentacjami z Afryki czy skądś tam. Poziom ten sam. Tylko, że teraz to my jesteśmy na poziomie takich kraików. Co to się stało, że nawet piłki przyjąć nie można? Atak? Jaki atak. Tylko Skowrońska gra. Te straszne Holenderki nie grały wybitnie, tylko przeciętnie. Reprezentacja sprzed 10 lat by je zmiotła z parkietu. Ale na obecną reprezentację kobiet w siatkówce to było nawet więcej niż wystarczająco. SZOK !!!
Co do Leona to się nie wypowiem, trochę szemrane interesy z tym całym obywatelstwem nadanym w trybie przyśpieszonym, narzeczona też za pomocą Grzyba itp. Ale jeśli ma nam to pomóc to czemu nie? Jakoś inne Kraje nie mają z tym problemów.
Natomiast co do Pań, no tak się kończy skakanie po pozycjach, nietrafione zmiany i brak autorytetu u siatkarek tak się właśnie kończy. Czemu Jeśli Skowrońska dobrze sobie radzi w ataku, to w następnym secie wpuszcza ją na przyjęcie? Jeśli kuleje przyjęcie to nie powinno się wpuszczać atakującej na przyjęcie! Ciekawe kiedy ją na środku zobaczymy...
W ogóle Nawrocki do mnie nie przemawia, i nigdy nie przemawiał, a sukces jaki niby z kadetami osiągnął to niestety zabrzmi brutalnie zasługa naszego dobrego rocznika i kiepskich roczników innych Państw, co zresztą zrewidowała Rosja w finale z nami, i nie, Gryc by nie pomógł wtedy.
Według mnie należy zrobić tak jak Belgia, zaorać wszystko i grać nastolatkami, szlifować i szkolić i być może będziemy mieli swoje "Van Hecke"...

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

trudno nie docenic chlopakow za wczorajszy mecz. odpuscilem sobie turniej by ogladnac, i nie zaluje.
forma nie byla optymalna, w 3 ost meczach brakowalo mi pewnego atakujacego (Kurek jednak pod kreska), no i szwankowala obrona - zaczynajac od braku bloku (tutaj w meczu o 3 miejsce byla poprawa i od razu profit), po bledy ustawienia w obronie. Pilki niby dotykane ale uciekaly.....w przeciwienstwie od Rosja/Francja kiedy udawalo sie bronic.

ale wąskie gardło selekcji maja za sobą. nawet w obecnej formie powinni zdobyc bilet do Tokio (razem z Iranem, Francja).

Dargor
Chuck Norris

Post autor: Dargor »

Witam,
ale wąskie gardło selekcji maja za sobą. nawet w obecnej formie powinni zdobyć bilet do Tokio (razem z Iranem, Francja).
Jakby nie zdobyli kwalifikacji z turnieju w Tokio to byłby blamaż i batożenie... Gdzie wychodzi tak naprawdę 4 zespoły z 8 uczestniczących a za przeciwników mamy półamatorów, nie licząc oczywiście wymienionych przez Ciebie drużyn. Bo z kim można tam przegrać? Z Japonią czy Australią? Ja wiem że należy szanować przeciwnika, sport jest nieprzewidywalny itp., jednak jeśli mamy się obawiać obsady tego turnieju to nie powinniśmy się nazywać Mistrzami Świata. Teraz kiedy mamy F6 w Krakowie całą Ligę Światową grałbym młodzianami albo kadrą B, bo np. Mika ledwo dyszał na tym turnieju, Kurek też pod kreską, ale jeśli w klubie atakuje po 42/45 razy to nie ma co się dziwić że prędzej czy później organizm się zbuntuje. Jednak obawiam się że dla PZPS najważniejsze są sprzedane bilety za LŚ więc trzeba będzie orać mimo że mamy awans z urzędu (dobrze że bliskie podróże w tym roku.)

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Jakby nie zdobyli kwalifikacji z turnieju w Tokio to byłby blamaż i batożenie
bo ja wiem czy taki blamaż? slaby byl pierwszy mecz z Niemcami, z Francja brakło nieco szczescia i moze zimnej krwii w 2-3 akcjach. imo wynik 0-3 nie odzwierciedlal tamtego meczu.
MŚ byly juz jakis czas temu i zdobyta inna druzyna.
byloby pewnie mocne bicie w piers i przebudowa druzyny....zapewne pod wodza innego trenera.

a tak wygada ze wszystko sie kreci we wlasciwa strone.

ODPOWIEDZ