Jak gość mieszka w Polsce, ma polskie obywatelstwo, wkrótce pewnie też żonę - polkę, to co za problem? Mógłby wybrać inny kraj, a wybrał Polskę. Jak dla mnie nie widzę przeszkód. Od strony sportowej też Polska zyska.smiejagreg pisze:Co myslicie o naturalizacji Kubańczyka? Imho to dobry pomysł, może mógłby coś dać tej reprezentacji...
Natomiast jak już o siatce - właśnie skończyłem oglądać nasze panie na Mistrzostwach Europy. Normalnie ręce opadają. Pamiętam kadrę Niemczyka i tamte dziewczyny oraz młodą Skowrońską, co dopiero wchodziła do reprezentacji. 10 lat minęło i Skowrońska jest, a po niej długo długo nic. No, jeszcze Bełcik, ale to cień zawodniczki sprzed 10 lat. Normalnie patrzyłem na ten smutny spektakl i przypominało mi się, że podobnie to wyglądało jak 10 lat temu nasze grały z jakimiś egzotycznymi reprezentacjami z Afryki czy skądś tam. Poziom ten sam. Tylko, że teraz to my jesteśmy na poziomie takich kraików. Co to się stało, że nawet piłki przyjąć nie można? Atak? Jaki atak. Tylko Skowrońska gra. Te straszne Holenderki nie grały wybitnie, tylko przeciętnie. Reprezentacja sprzed 10 lat by je zmiotła z parkietu. Ale na obecną reprezentację kobiet w siatkówce to było nawet więcej niż wystarczająco. SZOK !!!