Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
A konkretnie? bo na stronie 37 stoi -nieudane czary zaklęte w przedmiotach powodują zniszczenie przedmiotu. A krasiowe kowadlo i runki są przedmiotami. Chyba że nie przeczytałem jakiejś innej części Rulebooka, albo erraty
Ramka Bound Spells na stronie 37, paragraf Miscasts, drugi podpunkt - "if the bound spell is an 'innate' ability - such as those used by a Warrior Priest, for example, then the model simply cannot cast further bound spells during that phase. Do not roll on the miscast table."
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Ja bym się cieszył gdyby runki nasze krasie miały wytatuowane na tylkach w związku z tym, niestety runki są na przedmiotach, i taki przypadek również jest w tej ramce
Edit: pierwszy punkt
Edit :otwartym angielski Rb i wiem już o co chodzi, czyli wystarczy słówko innate i spell jest traktowany jak przypisany a nie z przedmiotu?
Edit: pierwszy punkt
Edit :otwartym angielski Rb i wiem już o co chodzi, czyli wystarczy słówko innate i spell jest traktowany jak przypisany a nie z przedmiotu?
Takie rzeczy to w szwedzkiej 9 edycji
Większym problemem potencjalnie może niszczarka z high magic
A wracając do pytania - tak, innate bound spell to innate bound spell.
Większym problemem potencjalnie może niszczarka z high magic
A wracając do pytania - tak, innate bound spell to innate bound spell.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
W opisie inżyniera przy Artillery master jest wyraźnie określone, że należy określić która maszyna korzysta z buffa, przed strzelaniem.
W przypadku Grimma Burlokssona nie ma tego zapisu, czy to znaczy że mogę deklarować użycie zdolności w dowolnym momencie, na przykład jak już wyleci missfire?
W przypadku Grimma Burlokssona nie ma tego zapisu, czy to znaczy że mogę deklarować użycie zdolności w dowolnym momencie, na przykład jak już wyleci missfire?
-
- Chuck Norris
Raczej nie. W opisie masz napisane, że na poczatku shooting phase turlasz na 2+ i wybierasz jedna z trzech opcji, którą zboostujesz jeden unit.
Wszystko to robisz na początku tury.
Wszystko to robisz na początku tury.
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"
Czy jeżeli do oddziału wejdzie postać z zasadą Stubborn ( np. king Belegar ) to oddział też ma stubborna ?
Krasnoludy, krzaty, Dorfy (znani też jako ważniacy ze złotem) – jedna z ras humanoidalnych, są to praktycznie niscy Żydzi zrobieni z mięśni, alkoholu, bród i zarąbistości.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Tak, takie zasady jak stubborn, magic resistance przechodzą z postaci na oddział i odwrotnie.Kruszyna pisze:Czy jeżeli do oddziału wejdzie postać z zasadą Stubborn ( np. king Belegar ) to oddział też ma stubborna ?
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Nie moze.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Tak, to normalne "bound spells".
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
To są normalne zaklęcia, nie zdolności. Bez dodatkowej runki jest +0 do casta. To co dziala na zaklęcia, działa i na runki z kowadła / kowala. Różnica jest przy overwhelming power. No i kowadło nie musi widzieć celu. W podręczniku jest dział "bound spells". Warto zajrzeć.
Edit: nie możesz dispell zrobić tych Runek które mają odpalane zdolności, typu breath weapon na przykład.
Edit: nie możesz dispell zrobić tych Runek które mają odpalane zdolności, typu breath weapon na przykład.