Rzucanie czarów + O&G

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Łoś
Wałkarz

Rzucanie czarów + O&G

Post autor: Łoś »

Kilka pytań w kwestiach, w których mamy ze znajomymi wątpliwości:

1) Czy Czarodziej może spróbowac rzucic każdy z jego czarów w swojej turze magii? Np. Czarodziej 4 lvl. z czarami z Domeny Ognia może przeznaczyc 2 kostki na rzucenie Kuli Ognia i 3 na rzucenie Ściany ognia?

2) Czy Horn of Urgok używany jest na początku tury gracza czy na początku fazy magii? I czy używany jest automatycznie, czy można wybiera, w której turze się go używa, a w której nie?

3) Co się dzieje, gdy Squig Hoppersi stają na sprzymierzonej jednostce? Stają za nią czy przed nią?

Na razie tyle. Byłbym wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
slonkutno
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: slonkutno »

1 tak
2 nie mam przy sobie kodeksu ale jak dobrze pamietam to bound speel wiec w czasie magii mowisz ze go odpalasz i dziala do oknca twojej tury
3 zatrzymuja sie na jednostce, chyba ze uciekasz to wtedy za jednostka
mamo, dostalem dzisiaj trzy szostki z religii ;]

Obrazek

Awatar użytkownika
Łoś
Wałkarz

Post autor: Łoś »

Dzieki.

Ad. 3. Jak to "na" jednostce? Przeciez nie rozstawie squigow na oddziale:)

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

"Na", czyli przed nią :)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Kiedy staje sie jasne, ze hoppersi wpadna, to okreslasz oddzialowi szarzowanemu strefy. Strefa, w ktorej jest najwiecej hoppersow (sprzed szarzy) jest ta szarzowana. Dostawiaja sie tylko modele, ktore mialy zasieg do przynajmniej 1 modelu wroga.

Tyle. Chyba.

ODPOWIEDZ