Coś dla początkujących
Moderator: Gremlin
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
ok... sprawdziłem w rulebooku... i przyznaje z bólem serca że się myliłem w tym względzie...
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
na to wypada... jak masz jednostke ze stubbornem to ona może:
- zawsze zdawac breaki na swojej Ld i wtedy nie jest ona modyfikowana przez nic...
- zdawać Ld na generalskiej (ale nie używasz stubborna wtedy)
Wybierasz co ci się bardziej opłaca i rzucasz...
- zawsze zdawac breaki na swojej Ld i wtedy nie jest ona modyfikowana przez nic...
- zdawać Ld na generalskiej (ale nie używasz stubborna wtedy)
Wybierasz co ci się bardziej opłaca i rzucasz...
Ehh... czyli sytuacja w której twój przeciwnik ma fear'a i wygrywa walkę. Jeśli ma on przewagę liczebnę (outnumber) - automatycznie zwiewasz (chyba że jesteś immune).Qbas pisze:Czyli....:embarassed:
Więc w takiej sytuacji nawet nie jesteś dopuszczony do rzutu na złamanie.
Tak sobie Pocisk zażartował ;]
Ostatnio zmieniony 26 lis 2007, o 17:20 przez Deadwit, łącznie zmieniany 2 razy.
Oczy węż zawsze ratująDeadwit pisze:Ehh... czyli sytuacja w której twój przeciwnik ma fear'a i wygrywa walkę. Jeśli ma on przewagę liczebnę (outnumber) - automatycznie zwiewasz (chyba że jesteś immune).Qbas pisze:Czyli....:embarassed:
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
chyba żartujesz... w takiej sytuacji testujesz breaka i ratują cię dwie 1 czyli insane courage. Nie zwiewasz automatycznie. Masz minimalne szanse ustacDeadwit pisze:Ehh... czyli sytuacja w której twój przeciwnik ma fear'a i wygrywa walkę. Jeśli ma on przewagę liczebnę (outnumber) - automatycznie zwiewasz (chyba że jesteś immune).Qbas pisze:Czyli....:embarassed:
1. Jak szarżuje na Ciebie koleś z fearem - zdajesz liderkę. Jak nie zdasz i masz większy US od niego, to trafiasz go na 6. Jeśli on ma większy US to zwiewasz.Qbas pisze:A to nie jest przypadkiem tak, że przed walką z oddziałem z fearem (jeśli nie ma outnumbera) zdaje sie liderkę, a potem ewentualnie ucieka?
2. Jeśli przegrywasz walkę z bardziej liczebnym przeciwnikiem z fearem, to zwiewasz, na każdym innym wyniku niż oczy węża. ;]
EDIT:
A nie jest przypadkiem tak że stoisz w miejscu? W 7 ed. jest to zmienione?Pocisk pisze: Jak szarżujesz na oddział z fear'em i nie zdasz ld a jego jest więcej to uciekasz.
Pomyliło mi się, jak na ciebie szarżuje większy oddział z fearem i nie zdasz to uciekaszDeadwit pisze:A nie jest przypadkiem tak że stoisz w miejscu? W 7 ed. jest to zmienione?Pocisk pisze: Jak szarżujesz na oddział z fear'em i nie zdasz ld a jego jest więcej to uciekasz.
To samo ze zdawaniem po przegraniu walki z liczniejszym przeciwnikiem (z fearem). W 7 ed. jest to zmienione że stoi się na 2 x 1?
Mam pyatnie.
Mam 120 pkt.i wolny slot rare.
Do armii mocno ofensywnej co lepiej dać?
Glade guard czy waywatchers?
Mam 120 pkt.i wolny slot rare.
Do armii mocno ofensywnej co lepiej dać?
Glade guard czy waywatchers?
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Ja bym wziął wayów. Kasowanie marszu, można nastraszyć przeciwnika , KB czasem przydatny. Ale ogólnie mam do nich sentyment.
IMO zależy jeszcze czy masz jeszcze jakichś łuczników, jeśli dużo, to waywatcherzy, jeśli mało, to zwykli GG.
IMO zależy jeszcze czy masz jeszcze jakichś łuczników, jeśli dużo, to waywatcherzy, jeśli mało, to zwykli GG.