[Bielsko-Biała], 24-10, 9th Age w Gnomie
-
- Falubaz
Re: [Bielsko-Biała], 24-10, 9th Age w Gnomie
Czy dało by radę zorganizować jedną wydrukowaną kopie zasad ogólnych na turniej? jest sporo zmian, ciężko je wszystkie spamiętać, a szukanie zasad na tablecikach czy telefonach jest uciążliwe 

Pisalem ze bede na 8, turniej jest na 9
misclick w liscie zgloszeń
Tak czy siak powodzenia, dajcie znac jak sie bawiliscie

Tak czy siak powodzenia, dajcie znac jak sie bawiliscie
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Dzięki wszystkim za przybycie!
TOP 3
1. Xargos
2. Suchy
3. DeBelial
Resztę wkleję jak mi Jackie podeśle swoje podsumowanie ostatniej bitwy
TOP 3
1. Xargos
2. Suchy
3. DeBelial
Resztę wkleję jak mi Jackie podeśle swoje podsumowanie ostatniej bitwy

Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Skill górą
orki w topie!

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Graty Artur!
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
- profesor Richard Dawkins
Napiszecie cos konstruktywnego o 9 edycji czy tylko laicyzmy
?

Wiem sam testowalem 3 aroki, odbily sie na razie tylko od lighta i niedoczytania zasady sueprnatural reflexesSpawn pisze:Goblin warboss z ciupagą +d6 ataków i siły, na pająku z 8W i 6T, jest mocny. Wyverna też super, bo jest MC, więc może mieć warda.

Ty masz PO na kawalerii

Dzięki za świetny turniej, pojawiło się 12osób co uważam za bardzo wysoką frekwencję jak na testy nowej edycji. Wszystkie zmiany jakie miałem okazję zakodować i przyswoić są na plus, balans armijny wygląda też dość dobrze chociaż pojawiają się jeszcze braki w wewnętrznym balansie konkretnych frakcji.
Wątpliwości na chwilę obecną:
- parry save, trochę za mocny,
- niezbyt udane przeliczanie punktów określających zwycięstwo i przegraną.
Gry minęły mi w ekspresowym tempie, bawiłem się świetnie, a sensowna możliwośc wystawiania takich jednostek jak np: gigant czy ork na wyvernie absolutnie zachwyca. Oczywiście ogromnym plusem jest również świeżość rozpisek i samej rozgrywki.
W najbliższy piątek od godz 16-tej do 21:00 zapraszam na spotkanie z 9ed w Gnomie, będziemy przyswajać zasady i ogarniać zmiany.
Turniej w listopadzie odbędzie się najszybciej tydzień po wydaniu pełnych ksiąg z zasadami, które mają się rzekomo pojawić początkiem miesiąca.
Pełne wyniki pojawią się już niebawem
Jeszcze raz dzięki za super zabawę i do zobaczenia!
Wątpliwości na chwilę obecną:
- parry save, trochę za mocny,
- niezbyt udane przeliczanie punktów określających zwycięstwo i przegraną.
Gry minęły mi w ekspresowym tempie, bawiłem się świetnie, a sensowna możliwośc wystawiania takich jednostek jak np: gigant czy ork na wyvernie absolutnie zachwyca. Oczywiście ogromnym plusem jest również świeżość rozpisek i samej rozgrywki.
W najbliższy piątek od godz 16-tej do 21:00 zapraszam na spotkanie z 9ed w Gnomie, będziemy przyswajać zasady i ogarniać zmiany.
Turniej w listopadzie odbędzie się najszybciej tydzień po wydaniu pełnych ksiąg z zasadami, które mają się rzekomo pojawić początkiem miesiąca.
Pełne wyniki pojawią się już niebawem

Jeszcze raz dzięki za super zabawę i do zobaczenia!
Pełne wyniki:
1. Xargos, OG, +7
2. Suchy, BR, +4
3. DeBelial, WOC, +3
4. Dzićka, DE, +3
5. Benek, VC, +2
6. BigBossM, DW, 0
7. Rymar, LIZ, 0
8. Brodacz, DW, -2
9. Redek, SK, -3
10. Traxors, OG, -4
11. Duży Paweł, DW, -5