[Bielsko-Biała], 24-10, 9th Age w Gnomie

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Bretonnian
Falubaz

Re: [Bielsko-Biała], 24-10, 9th Age w Gnomie

Post autor: Bretonnian »

Czy dało by radę zorganizować jedną wydrukowaną kopie zasad ogólnych na turniej? jest sporo zmian, ciężko je wszystkie spamiętać, a szukanie zasad na tablecikach czy telefonach jest uciążliwe :wink:

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Bedzie problem, zeby wziać bay w pierwszej bitwie, na 99% nie dam rady być na 10 w Bielsku.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Pisalem ze bede na 8, turniej jest na 9 :) misclick w liscie zgloszeń

Tak czy siak powodzenia, dajcie znac jak sie bawiliscie
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Niestety nie będzie mnie

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Dzięki wszystkim za przybycie!
TOP 3
1. Xargos
2. Suchy
3. DeBelial
Resztę wkleję jak mi Jackie podeśle swoje podsumowanie ostatniej bitwy :wink:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Skill górą :) orki w topie!
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

-Qc- pisze:Skill górą :) orki w topie!
skill, skill

(chyba nawet DSa w rozpie widziałem i parę innych "ujowych" patentów :wink: )
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Graty Artur!
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Napiszecie cos konstruktywnego o 9 edycji czy tylko laicyzmy :) ?

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Goblin warboss z ciupagą +d6 ataków i siły, na pająku z 8W i 6T, jest mocny. Wyverna też super, bo jest MC, więc może mieć warda.

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Parry save jest OP :wink:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Spawn pisze:Goblin warboss z ciupagą +d6 ataków i siły, na pająku z 8W i 6T, jest mocny. Wyverna też super, bo jest MC, więc może mieć warda.
Wiem sam testowalem 3 aroki, odbily sie na razie tylko od lighta i niedoczytania zasady sueprnatural reflexes :) Wiwerna wydaje się za droga - warto doplacać prawie 200 punktów za lot na 8 cali i 2 W ?

Ty masz PO na kawalerii :D ?

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

Bretonnian pisze:Parry save jest OP :wink:
+1.
wczoraj u mnie wampirzy lord siadł od 20 gorów bo nic nie trafil :D
:twisted: always Vampire :twisted:

duzypawel
Mudżahedin

Post autor: duzypawel »

Tarcze są mocne. -1 do Hit robi różnicę.
Gwardia krasnoludzka tarczami, 2+SV i -1 do Hit to klocek nie do rozkręcenia.

Awatar użytkownika
Dzićka
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Dzićka »

Mi się udało go rozkręcić w momencie gdy z jednej flanki wlecial lord na smoku,hydra i pegazista, z drugiej korsarze a od frontu ciezka kawaleria z frenzy i sygnatura z beasta ale to i tak było cięzko

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

parry jest przesadzone - taki mark nurgla dla każdego...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Xargos
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Xargos »

Dzięki za świetny turniej, pojawiło się 12osób co uważam za bardzo wysoką frekwencję jak na testy nowej edycji. Wszystkie zmiany jakie miałem okazję zakodować i przyswoić są na plus, balans armijny wygląda też dość dobrze chociaż pojawiają się jeszcze braki w wewnętrznym balansie konkretnych frakcji.
Wątpliwości na chwilę obecną:
- parry save, trochę za mocny,
- niezbyt udane przeliczanie punktów określających zwycięstwo i przegraną.
Gry minęły mi w ekspresowym tempie, bawiłem się świetnie, a sensowna możliwośc wystawiania takich jednostek jak np: gigant czy ork na wyvernie absolutnie zachwyca. Oczywiście ogromnym plusem jest również świeżość rozpisek i samej rozgrywki.

W najbliższy piątek od godz 16-tej do 21:00 zapraszam na spotkanie z 9ed w Gnomie, będziemy przyswajać zasady i ogarniać zmiany.

Turniej w listopadzie odbędzie się najszybciej tydzień po wydaniu pełnych ksiąg z zasadami, które mają się rzekomo pojawić początkiem miesiąca.

Pełne wyniki pojawią się już niebawem :)
Jeszcze raz dzięki za super zabawę i do zobaczenia!

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Pełne wyniki:
1. Xargos, OG, +7
2. Suchy, BR, +4
3. DeBelial, WOC, +3
4. Dzićka, DE, +3
5. Benek, VC, +2
6. BigBossM, DW, 0