[master] Wrocław - bedzie master??????
Re: [master] Wrocław - bedzie master??????
A nie jest tak że chlopaki z warmińsko-mazurskiego musieli zrezygnować z jednej z dwóch miejscowek bo było za dużo kandydatów?
Wychodzi na to że na miękko mogli Giżycko zrobić w terminie wakacyjnym a Olsztyn na jesień.
Giżycko z racji swojej oferty mogłoby spokojnie przyciągnąć więcej graczy. My z łodzi przykładowo na Giżycko byliśmy mega napaleni. Na Olsztyn już niekoniecznie.
Wyszło kiepsko. Tym bardziej że frekwencja z kozlowa z tamtego roku nie napawała optymizmem i mocno byłem zdziwiony ze dostali organizację.
Wychodzi na to że na miękko mogli Giżycko zrobić w terminie wakacyjnym a Olsztyn na jesień.
Giżycko z racji swojej oferty mogłoby spokojnie przyciągnąć więcej graczy. My z łodzi przykładowo na Giżycko byliśmy mega napaleni. Na Olsztyn już niekoniecznie.
Wyszło kiepsko. Tym bardziej że frekwencja z kozlowa z tamtego roku nie napawała optymizmem i mocno byłem zdziwiony ze dostali organizację.
Chciałem tylko zauważyć, że jest to temat o masterze we wrocławiu którego także nie będzie, a organizatorzy zachowali się o wiele gorzej, bo nie poinformowali o tym z tak dużym wyprzedzeniem jak Heretic - dlatego nie bardzo rozumiem jazdę po nim przy jednoczesnej ciszy na temat zachowania wrocławia. Czyżby lepiej było siedzieć cicho jak myszka do ostatniej chwili niż wyjść i po męsku jasno powiedzieć, że się nie da?
Także dajcie sobie na wstrzymanie i jeśli chcecie ponarzekać na brak mastera w szczyrku załóżcie osobny temat - z tego co pamiętam ten ma w nazwie wrocław, nie szczyrk.
Także dajcie sobie na wstrzymanie i jeśli chcecie ponarzekać na brak mastera w szczyrku załóżcie osobny temat - z tego co pamiętam ten ma w nazwie wrocław, nie szczyrk.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- Big Boss M.
- Falubaz
Robert słusznie postąpił, nie ma sensu robić mastera w terminie Mikołajkowym bo większość graczy którzy mają dzieci niestety będzie miało ograniczone pole manewru na czym znacznie ucierpi frekwencja. Lepiej zrobić Szczyrk jak zawsze na Gnomiconie na wiosnę bez obaw o to czy będzie problem z frekwencją. Mamy teraz trudny okres w WFB, na turniejach świeci pustkami ( przynajmniej na południu) Zwolennicy 8ed nie przychodzą na 9age i odwrotnie. Lepiej odpuścić te 2-3 miesiące z masterami zanim się sytuacja ustabilizuje. Co nie zmienia faktu że Wrocław zachował się nie fair wobec reszty społeczności battlowej i pewnie za rok mastera nie dostaną ( choć pewnie nawet by nie byli zainteresowani):)
Och kurwa...Necromanter pisze:A za rok jakie będzie wytłumaczenie. Osobiście uważam, że jak się na coś deklarujecie to powinniście to do końca pociągnąć. Skoro jednak nie chcecie to mam nadzieję, że społeczność WFB nie da się nabrać i tak jak rzesza polaków w wyborach nie da Wam 2 szansy.Heretic pisze:Ponieważ WFB przechodzi restrukturyzację, a ten master znalazł by się w jej środku. Na 8ed ludzie nie chcą już grać. Na 9ed z kolei cześć ludzi nie chce lub nie zna zasad na tyle, żeby jeździć na turnieje. Biorąc pod uwagę tp, że w Szczyrku trzeba spełnić określone klauzule w umowie z hotelem Orle Gniazdo to istniało za duże ryzyko. Poza tym nie chce robić mastera na siłę, który za pewne wypadłby średnio lub słabo. Dodatkowo terminem, kóry był możliwy był 5-6.12. Czyli mikołajki, co dodatkowo mogłoby popsuć frekwencje nawet gdybyśmy zatrudnili mikołaja dla dzieciaków.Oprócz tego jeszcze kilka mniej lub bardziej ważnych problemów.
Panowie. Podczas wyboru masterow bylo tyle kandydatur ile miejsc. Nikt nie musial wiec rezygnowac z organizacji, bo SS dostal wiecej glosow. Szybki Szpil otrzymal najmniej glosow. W zwiazku z tym jako ostatni moglismy wybrac termin, wiec dostalismy wrzesien, bo to zostalo. Najgorszy miesiac, bo po DMP. Dodatkowo przeciez we wrzesniu Wfb przestalo istniec, rozpoczela sie proba stworzenia nowej edycji przez graczy. Nasz termin przepadl, bo organizacja takiej imprezy w takim chaosie to samobojstwo organizacyjne. Mielismy plan zrobienia konwentu w Szczyrku, na ktorym byloby WFB, ale na robienie mastera w grudniu sie przeciez nie pisalismy. Uwazam, ze nie robi sie takich imprez na sile. A tak by bylo, gdybysmy chcieli to zrobic. Spedzilem naprawde duzo czasu na rozmowach z ludzmi rowniez z innych systemow( ktore mialy byc w Szczyrku)i wspolnie doszlismy do takiego wlasnie wniosku, ze konwent w grudniu nie wypali frekwencyjnie, a to mogloby skonczyc sie spaleniem miejscowki, o ktorym pisal Qc. 9ed sie krystalizuje. Zrobimy super mastera w przyszlym roku kiedy WFB stanie na nogi i to wlasnie w Szczyrku. Na pewno nie odpuscimy tej miejscowki!
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
Ja myślę, że sporo osób jest mocno zainteresowanych masterem jeszcze w tym roku. To, że wcześniej wszystkie armie nie miały jeszcze nowych książek, mogło dość skutecznie odstraszać chętnych do ewentualnego udziału w lokalach.
Rzekomy brak frekwencji na turniejach 9th age na południu jest dość chybiony, patrząc na to, że na Śląsku takich turniejów było chyba dwa:
- w Bielsku było 12 osób co przy innych systemach (FurionHammer - odwołany w wyniku braku frekwencji) wygląda całkiem ok
- w Katowicach chyba 8 osób - przy raczej widocznej niechęci SS do grania 9th age
Patrząc na to ile osób jest zapisanych na lokala w Krakowie w ten weekend, to że w W-wie był chyba komplet na Make-Wayu pokazuje, że zainteresowanie jest.
Zawirowania są i pewnie będą, ale dopóki nikt nie zorganizuje mastera to system nie zostanie tak naprawdę sprawdzony. Sam jeszcze nie zagrałem ani jednej bitwy, ale jeżeli w końcu ktoś podejmie się zorganizowania tego mastera to na pewno nie tylko ja będę się starał z całych sił żeby tam być.
Tym bardziej, że w tym warunkach może warto by było trochę odpuścić na hobbystyce i te 50 osób moim zdaniem będzie na pewno, tym bardziej że chyba wszyscy jesteśmy ciekawi jak i czy w ogóle battle będzie istniał.
Ja Ci Lohost kibicuje, jak uda Ci się Paweł jeszcze coś w tym roku zorganizować to ja na pewno będę o ile nie wydarzy się nic nadzwyczajnego.
Rzekomy brak frekwencji na turniejach 9th age na południu jest dość chybiony, patrząc na to, że na Śląsku takich turniejów było chyba dwa:
- w Bielsku było 12 osób co przy innych systemach (FurionHammer - odwołany w wyniku braku frekwencji) wygląda całkiem ok
- w Katowicach chyba 8 osób - przy raczej widocznej niechęci SS do grania 9th age
Patrząc na to ile osób jest zapisanych na lokala w Krakowie w ten weekend, to że w W-wie był chyba komplet na Make-Wayu pokazuje, że zainteresowanie jest.
Zawirowania są i pewnie będą, ale dopóki nikt nie zorganizuje mastera to system nie zostanie tak naprawdę sprawdzony. Sam jeszcze nie zagrałem ani jednej bitwy, ale jeżeli w końcu ktoś podejmie się zorganizowania tego mastera to na pewno nie tylko ja będę się starał z całych sił żeby tam być.
Tym bardziej, że w tym warunkach może warto by było trochę odpuścić na hobbystyce i te 50 osób moim zdaniem będzie na pewno, tym bardziej że chyba wszyscy jesteśmy ciekawi jak i czy w ogóle battle będzie istniał.
Ja Ci Lohost kibicuje, jak uda Ci się Paweł jeszcze coś w tym roku zorganizować to ja na pewno będę o ile nie wydarzy się nic nadzwyczajnego.
Jeśli faktycznie chcecie żeby ta grała miała jakąkolwiek szansę na przyszły rok to nie odpuszczajcie hobbystyki bo sklepy się na was wypną. Każdy właściciel sklepu nigdy nie da nagrody na turniej gry w którą gra się kartonikami. Sytuacja jest bardzo trudna i wiele oczu na Was patrzy wbrew pozorom. Od tego co zrobicie teraz zależy czy będzie z kim i gdzie grać w przyszłości. Dobrze że ktoś chce coś zrobić a nie dobrze że ktoś odpuszcza.
Ale nikt nie chce tego odpuszczać, chodzi bardziej o to, że 10-20% armii pktowo może być np niepomalowane wyjątkowo na tego jednego mastera, m.in. właśnie w związku z tymi perturbacjami. Hobbystyka to część tego hobby i chyba każdy przyzwyczaił się, że granie na pomalowane armie to normalka, dla mnie to jest jakiś tam szok jak na lokalu mam zagrać na szary plastik.PiotrB pisze:Jeśli faktycznie chcecie żeby ta grała miała jakąkolwiek szansę na przyszły rok to nie odpuszczajcie hobbystyki bo sklepy się na was wypną.
A co do 9th Age w Katowicach, Inny wymiar jest stosunkowo duży, boicie się spalić miejscówkę w Szyczyrku, ok, to zróbcie se mastera z limitem miejsc 50 czy 60 osób - na ile pozwala lokal sensownie. Lepiej zrobić tak, niż nie robić go wcale. W tym przypadku nie utopicie finansowo, a i gracze z pewnością będą bardziej zadowoleni niż jak nie zrobicie mastera wcale.
Marek naprawde myslisz, ze nie myslalem o zrobieniu tego mastera w IW. Owszem. Natomiast w samej haciendzie jest za malo kiejsca na 25-30 stolow. Mamy duza hale, ale ona jest nieogrzewana wiec grudzien odpada.
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
No zawsze możecie jeszcze turniej Kings of War zrobić.
W Poznaniu sie okaże jak ten KoW frekwencyjnie pogra z trupem (WFB)Murmandamus pisze:No zawsze możecie jeszcze turniej Kings of War zrobić.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Rozumiem Wasze nerwy i pytania, gdybym tylko mógł coś konkretnego napisać, zrobiłbym to. W tej chwili sytuacja jest taka, że mamy od szkoły bardzo ciulowy termin. Nie składamy broni i wciąż próbujemy przeboksować się z miejscówką. Ja bardzo chciałbym by ten turniej się odbył.
Czy ew. termin 12-13 grudnia kogoś interesuje? (nie, nie taki dostaliśmy, o taki możemy powalczyć)
Czy ew. termin 12-13 grudnia kogoś interesuje? (nie, nie taki dostaliśmy, o taki możemy powalczyć)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
- Big Boss M.
- Falubaz
Walczcie, z Bielska na bank z 4 osoby będą:)Dymitr pisze:Rozumiem Wasze nerwy i pytania, gdybym tylko mógł coś konkretnego napisać, zrobiłbym to. W tej chwili sytuacja jest taka, że mamy od szkoły bardzo ciulowy termin. Nie składamy broni i wciąż próbujemy przeboksować się z miejscówką. Ja bardzo chciałbym by ten turniej się odbył.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Heretic pisze: Dodatkowo terminem, kóry był możliwy był 5-6.12. Czyli mikołajki, co dodatkowo mogłoby popsuć frekwencje nawet gdybyśmy zatrudnili mikołaja dla dzieciaków.Oprócz tego jeszcze kilka mniej lub bardziej ważnych problemów.
Nie dziwcie się rozgoryczeniu Kudłatego. Chłopak już zaczął rozjaśniać brodę i miał załatwioną fuchę na masterze, każdy się trochę denerwuje jak traci robotę...kudłaty pisze:Jasne, dla wielu graczy WFB Mikołajki to ważny termin. Zupełnie was rozumiem.

malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole