Elves of Darkness czyli DE w 9th Age
Moderator: Yudokuno
Talladil pisze:Altary mogą jeździć bez bohaterów... chariot z wardem na 4++ Ciasno się zrobiło w rare... Warlocki nadal dają radę
poprawka - warlocki z AP dają rade
Tylko nie zrozumiałem ejdnej rzeczy. Jesli damy im wyznawców slaanesha to co? nie mogą brać LD od generała który nie jest wyznawcą kultu slanesza?
Tylko od generała który jest wyznawcą kultu krwi, od generała który nie jest wyznawcą możeGlegut pisze:Tylko nie zrozumiałem ejdnej rzeczy. Jesli damy im wyznawców slaanesha to co? nie mogą brać LD od generała który nie jest wyznawcą kultu slanesza?
Mają, ale ukrytą Fleet CommanderKangur pisze:Będa w kazdej rozpie chyba, ale bohaterowie nie maja juz opcki sea cloackow!!
locki nie dają rady. musiałyby jeździć z hagą, żeby dostać ap, a wtedy stracą free reform. chociaż w sumie to by była taka ciężka kawaleria prawieGlegut pisze:Talladil pisze:Altary mogą jeździć bez bohaterów... chariot z wardem na 4++ Ciasno się zrobiło w rare... Warlocki nadal dają radę
Tylko nie zrozumiałem ejdnej rzeczy. Jesli damy im wyznawców slaanesha to co? nie mogą brać LD od generała który nie jest wyznawcą kultu slanesza?
We can't stop here. This is bat country.
Tak , jednostki kultu dostają boosta dopiero jak bohater do nich dołączy.Troche głupio to zrobili. Natomiast opcja strzałek jest ok za ten 1 ptk:) i przy kulcie zamiast doombolta masz tańsza wersje pocisku z -4 do save'a
''If you show your teeth, bite''
Możesz przyjąć, że pierwszy combat w jakim bierze udział wearer ustala bonus do AS. Tyle.Klaudel pisze:jak dokładnie działa Blood Armourl? nie rozumiem tego zapisu "this round of combat"
No nie wiem... 3A, S5 AP, +1 to wound roll z poisonem jest banalnie łatwe do uzyskania...locki nie dają rady
Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15
Tu jest nieścisłosc którą zgłosze na forum , skoro save jest stały i do konca gry to powinno byc użyte słowo first round of combatKlaudel pisze:jak dokładnie działa Blood Armourl? nie rozumiem tego zapisu "this round of combat"
Znerfili im T do 5 ,chyba ze względu na HagiTalladil pisze:Altary mogą jeździć bez bohaterów... chariot z wardem na 4++ Ciasno się zrobiło w rare... Warlocki nadal dają radę
Klaudel pisze:locki nie dają rady. musiałyby jeździć z hagą, żeby dostać ap, a wtedy stracą free reform. chociaż w sumie to by była taka ciężka kawaleria prawieGlegut pisze:Talladil pisze:Altary mogą jeździć bez bohaterów... chariot z wardem na 4++ Ciasno się zrobiło w rare... Warlocki nadal dają radę
Tak? a ja wciąz uwazam że sie mylisz kultowcy warlocki to jedna z lepszych jednostek w grze... trza to tylko ograc;)
Według tego co napisali to najpierw jest test WS a poźniej obniżenie statystyk . Przy odwrotnej kolejności spell byłby OP . Nie wiem jak wam ,ale na tle innych lorów to jest naprawde mocny.Atrybut takze jest mocny. Na początku myślałem o beascie ,ale został pocięty mocno
Przetestowalem juz light oraz beast, a dzisiaj testuje black magic. Powiem tak, na papierze black magic jest moim zdaniem lepszy niz obydwa wymienione w realnej bitwie oraz na papierze. Jednakze mialem podobne wrazenie rowniez w stosunku do poprzednich, wiec zobaczymy Niemniej jednak nie moge sie wrecz doczekac testu Podjarany jestem blackiem niesamowicie ten path ma wszystko na kazda okazje i w mojej ocenie rewelacyjnie bedzie wspieral nasze mroczniaki Tym bardziej, ze nasze elfy sa jeszcze bardziej nastawione na bezposrednie starcie niz w 8ed, juz w ktorej trzymalem sie od rozpisek strzeleckich z daleka
Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15