[Kraków] 07.11.2015 2400 9 Age

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
ślivek
Kretozord

Re: [Kraków] 07.11.2015 2400 9 Age

Post autor: ślivek »

Jeśli można prosić to napiszcie potem jakieś raporty z gier w miarę dokładne i listy publikujcie (to ostatnie bardziej do orgów). Bardzo pomoże to w dalszych poprawkach i balansowaniu.
Ode mnie prywatnie duża prośba do graczy orków zwłaszcza - jeśli macie dwie armie i nie wiecie którą zagrać to weźcie zielonych i napiszcie mi wrażenia w miarę dokładnie.

Cały taki wkład będę starał się tłumaczyć i wrzucać na nasze wewnętrzne forum co by były jakieś faktyczne dane i raporty na których się oprzeć (póki co rośnie fala theoryhammera której trzeba się jakoś oprzeć.)
Obrazek

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

Gramy Secondary Objectives?

I na jakich stołach gramy - podręcznikowych (losowane tereny i/lub strefy wystawienia)?
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Nie wiem czy granie secondary objectives ma sens, ludzie w większości nie wiedzą jak grać w gre, a co dopiero w scenariusze. Mi to obojętne, ale wydaję mi się że prościej dla wszystkich będzie grać pitched battle :wink:

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Podzielam zdanie Suchego, skłaniam siędo 3x PB

Awatar użytkownika
Glonojad
Kretozord

Post autor: Glonojad »

No nie, to ja specjalnie wzialem Grali zamiast Questow, zeby midc full-painted, a tu mi obnizacie ocene na malowaniu? To jak ja chociaz na zero wyjde? :p
Uprawa warzyw od 1997 roku
ObrazekObrazekObrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Bretonnian pisze:Nie wiem czy granie secondary objectives ma sens, ludzie w większości nie wiedzą jak grać w gre, a co dopiero w scenariusze. Mi to obojętne, ale wydaję mi się że prościej dla wszystkich będzie grać pitched battle :wink:
To jak granie w 40k bez maelstormów - można, ale po co :) są elementem gry i balansu :)

Inna sprawa, ze moznaby na turniejach np. zamiast je losowac, to wyznaczac, ze w 1 bitwie taki, drugi taki a trzeci taki - bo losowanie tego jest takie se
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Dają radę leśniaczki - dzięki za fajny turniej.
Nie pamiętam kiedy ostatnio miałem lokala tak pod nosem ale ładnych już parę lat minęło.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Bretonnian
Falubaz

Ty się lepiej tak nie ciesz Laik, jak dalej będzie taki "balans" to skończy się tak, że wood elffy będą sobie grały turniej na 4 osóby max, gdzie każda z gier będzie mirrorem. Elfy w 9th to jakieś nieporozumienie. Dzięki za turniej mimo wszystko fajnie jest sobe poturlać kostkami od czasu do czasu :wink:

Awatar użytkownika
rusek
Chuck Norris

Post autor: rusek »

Dzieki za turniej i fajne bitwy :D ale gra WoChem chyba nie dla mnie... I jak pisalem przy zapisach bylem ostatni #-o musze poprzegladac booki i zweryfikowac moje modele i czym moge grac w danej armi :p

Awatar użytkownika
Szczwaniak
Chuck Norris

Post autor: Szczwaniak »

Było spoko, oby tego w krk było więcej z czasem
Kiedyś cierpieliśmy z powodu plag społecznych, dziś cierpimy z powodu lekarstw na nie. - Friedrich August von Hayek

Awatar użytkownika
Glonojad
Kretozord

Post autor: Glonojad »

Dzięki chłopaki za turniej :)

Prawie jak za starych dobrych czasów, ile to już lat u Was nie grałem?. Ze 12 myślę... były takie turnieje w Hucie, bracia P., zdaje się też ze dwoje dziewcząt (chyba blźniaczek? grało... heh.
Uprawa warzyw od 1997 roku
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Wyniki:

1 Laik
2 Szaitis
3 Arxx
4 Dydu
5 Suchy
6 Danrakh
7 Szczwaniak
8 Norbert
9 Hypnotic
10 Marcin
11 Glonojad

Awatar użytkownika
Szczwaniak
Chuck Norris

Post autor: Szczwaniak »

a jak to w punktach wygląda?
Kiedyś cierpieliśmy z powodu plag społecznych, dziś cierpimy z powodu lekarstw na nie. - Friedrich August von Hayek

Bretonnian
Falubaz

Coś to zle policzyłeś Dydu. Nie możesz być wyżej ode mnie mając 0 ptk, a ja mając 2 ptk. Weź to popraw

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

top4 z 0 punktów? tylko 9th :D

Btw - z 24 zapisanych dojechało 11 osób - jakiś pomór? czy nadprodukcja przy zgłoszeniach?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

ODPOWIEDZ