[Warszawa], 14.11.2015, Make Way! vol.8 9th Age 2400

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Re: [Warszawa], 14.11.2015, Make Way! vol.8 9th Age 2400

Post autor: Lazur »

Przegięte te Dwarfy... trzeba napisać do AR comu jak to niszczą turnieje w Polsce ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Dzięki za turniej, dobrze się bawiłem, spoko ta 9 edycja

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Dzięki również, świetnie przygotowany turniej, miło i przyjemnie ( może nie szybko bo trzeba było cały czas zaglądać w podręczniki )

9 ed jest ok, do następnego :wink:
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

9 ed. to wypas. Mnostwo nowych zlozen do przetestowania zanim wyklaruja się standardowe rozpy.

Gralem Imperium i kazda bitwa byla bardzo przyjemna i ciekawa.

Do nastepnego chlopaki!

Ps. Kilka zdjec w ciagu tygodnia wrzuce.

Awatar użytkownika
Mojżesz
"Nie po to jadę"

Post autor: Mojżesz »

Jak zwykle organizacyjny top. Brawa Panowie. Dziękuje przeciwnikom i czekam na następną edycję.
TROSKLIWE MISIE

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Nie przesadzałbym z potencjałem krasnali.
Guldur nie jest pierwszakiem, miał świetna, przemyslaną rozpiskę, i po prostu wiedział jak nią zagrac.
Co do mnie, to w pierwszej bitwie Lwie Serce oddał mi pół armii za frajer, bo pozwolił mi wyjsc greybeardsami 12" od połowy jego armii, gdzie druga połowa nie miała szans wesprzec walki w ciagu 2 tur. Fakt, ze throwing weapons w obecnej formie są chyba OP, szczególnie na kolesiach z BS4.
W ostatniej bitwie mielismy z Wojtkiem combat który mógł równie dobrze zakonczyc bitwę maską dla Wojtka, ale słabe rzuty na zionięcie i thunderstomp smoka sprawiły, ze mój kloc z kadrą wytrzymal, i doczekał sie wsparcia chłopaków z dwurakami z flanki.
Moim zdaniem problem lezy w tym, ze krasnale to teraz całkiem inna armia, i ludzie musza się do tego zaadoptować. Juz nie stoimy w rogu bijac punkty ostrzałemn, tylko idziemy do przodu, i to skutecznie, bo mamy dobra prędkosc w marszu, vanguardy, skautów i ambush, i zarówno Guldur jak i ja z tych opcji korzystalismy z dobrym skutkiem.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Dziekuje za turniej.make way jak zwylke wypadl na plus. Sliczna baza terenowa duzo miejsca.szkoda ze tak daleko od jakiegos sklepu ale dyskont u szczepana działał. ;)
Ubolewam nad jedną sytuacją znana tym ktorzy na turnieju byli.mam nadzieje ze koles sie kiedys bardzo wylozy i dostanie kilka kopow od życia zwlaszcza ze czlowiek któremu zrobil swinstwo jutro ma urodzin
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Chciałbym, aby ten epizod nie był tu dyskutowany, nikomu to w niczym nie pomoze, a całej ekipie związanej z tym turniejem moze zaszkodzić.
Nie nosze urazy, będe ostrożniejszy w przyszłosci. Strata nie jest duza, luzik :)
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Dziękuję przeciwnikom za bitwy jak i wszystkim innym obecnym.
9ed zdecydowanie na plus, żałuję tylko że nie udało się wbić na podium.
Całą lubelską ekipą bardzo dobrze wspominany turniej i pewnie jeszcze kiedyś do was wpadniemy :)

PS. Wojciech Dudek grał empire a Artur Siwko HE :)

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Wyniki wysłane.

Obrazek

Awatar użytkownika
Szary
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szary »

Dzięki chłopaki za gry. Było fajnie, bo 9. Wiek wnosi wiele świeżości, chociaż system dalej w większości jest dość znany. Dla mnie to były dopiero pierwsze podrygi w tym nowym układzie, więc zupełnie bez spiny wziąłem pomalowane ludziki, by sprawdzić co i jak działa.
Już widzę, że w skavenach są nowe ukryte combosy, które trzeba przetrenować. I kilka figurek może wróci w końcu do łask :)

I ukłony dla Szczepana na ogarnianie całej imprezy. Młodzikom, którzy kibicowali też się podobało ;)

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Jak patrzyłem na Twoją armie to zateskniłem za szczurakami
Obrazek

ODPOWIEDZ