Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
Zagrałem tak teraz ostatnie kilka bitew, tyrion, lord ze star lancą i OTS, 4lvl z korona, bsb z przerzutka udanych hitów dla lataczy, do tego bus Silverów, 3x5 ellyrianow, 2 orły i 2 lodówki, bardzo zero jedynkowa rozpiska, jak przeciwnik pozwoli wbić się w to co chce to nie ma zmiłuj, jak nie to bardzo remisowo.
Brakuje baaaardzo bolcy w tej rozpie.
- efferus lupus
- "Nie jestem powergamerem"
Ja dziś zagrałem Tyrionem princem (+3 do siły ward 5+ wardem na maszyny 6+) bsb z banerem world of dragon i magiem 4 lvl high z korona i scrolem oraz klocek 15 sh jako oddział poza tym 5 elryain z łukami 6 sh z championem i tarczami 24 wl z banerem +1 do ruchu 3 bolcami i orłem. Trafiłem na WOch, który miał bardzo ciężko z moim wagonem gdyż chyba poza rydwanami i fastami wszystko atakowało magią. Wynik remisowy chodź po bitwie narodziły się dwa pytania czy nie zamienić orła i jednego sh na 4 bolec oraz czy nie lepszy lore dla maga to life (podbijanie wytrzymałości na wl lub wagonie sh no i leczenie bohaterów sygnaturką).
Słuchajcie, w jakiej konfiguracji/ilości polecacie wystawiać Shadow Warriorów lub Sisters of Avelorn?
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue
wg jakiego systemu ? 8 ed 9th age furion sklad czy AoS ?Galharen pisze:Zagrałem tak teraz ostatnie kilka bitew, tyrion, lord ze star lancą i OTS, 4lvl z korona, bsb z przerzutka udanych hitów dla lataczy, do tego bus Silverów, 3x5 ellyrianow, 2 orły i 2 lodówki, bardzo zero jedynkowa rozpiska, jak przeciwnik pozwoli wbić się w to co chce to nie ma zmiłuj, jak nie to bardzo remisowo.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Jaki Orli? Eagle-Claw Bolt Thrower to normalny stary Repeater Bolt Thrower (S6 NoSave D3 lub 6xS4 AP), a Eagle-Eye Bolt Thrower to ten na Rydwanie. Po prostu zmieniła się nazwa, bo doszła nowa jednostka Lothern Skycutter i trzeba było rozróżnić nazwą obie Balisty
Azurix pisze:Jaki Orli? Eagle-Claw Bolt Thrower to normalny stary Repeater Bolt Thrower (S6 NoSave D3 lub 6xS4 AP), a Eagle-Eye Bolt Thrower to ten na Rydwanie. Po prostu zmieniła się nazwa, bo doszła nowa jednostka Lothern Skycutter i trzeba było rozróżnić nazwą obie Balisty
Dziękować pięknie. Ale właśnie nie mogę znaleść tych zasad
Dobry, pytanka do 9th age:
1) Spear z tarczą dalej dają parry, nie?
2) Jak to jest z bohaterami, którzy siedzą na smoku? Tylko smok może oberwać i jak ginie to ginie całość?
3) Trochę mniej do HE, jak to jest jak bohater siedzi na War Platform? Można go jakoś osobno zabić, czy mordujemy cały model?
4) Honor "Queen's Handmaiden" nie daje +1 to Wound jeśli bohater ma Raider’s Bow, nie?
5) Każdy bohater może mieć inny honor, czy wszyscy muszą mieć takie same jak u VC?
Z góry dziękuję!
1) Spear z tarczą dalej dają parry, nie?
2) Jak to jest z bohaterami, którzy siedzą na smoku? Tylko smok może oberwać i jak ginie to ginie całość?
3) Trochę mniej do HE, jak to jest jak bohater siedzi na War Platform? Można go jakoś osobno zabić, czy mordujemy cały model?
4) Honor "Queen's Handmaiden" nie daje +1 to Wound jeśli bohater ma Raider’s Bow, nie?
5) Każdy bohater może mieć inny honor, czy wszyscy muszą mieć takie same jak u VC?
Z góry dziękuję!
Dzięki za odpowiedź! Znaczy się, pytam głównie by się upewnić. A ze spearami to miałem wrażenie, że kiedyś dawały parry, ale w sumie bardzo rzadko na nich nie grałem i miałem nadzieję, że jakiegoś buffa dostały.Semi pisze:1) parry nigdy nie dzialalo ze spearem wiec i teraz niedziala...
2) tak, to jest jeden model
3) jeden model
4) nie daje
5) kazdy moze miec inny
Generalnie wszystko o co pytasz jest dokladnie opisane w zasadach, wystarczy poczytac...
Jak teraz w 9ed wypada lwi rydwan? Grał ktoś może i testował?
I jak reszta rydwanów w tym poronione latające kajaki? Soli czy w jednostkach? vanguard dawać czy nie? Prosze o odpowiedz bardziej ogranych niż ja,czyli w sumie wszystkich.
I jak reszta rydwanów w tym poronione latające kajaki? Soli czy w jednostkach? vanguard dawać czy nie? Prosze o odpowiedz bardziej ogranych niż ja,czyli w sumie wszystkich.