Niezwykli 2.0 (mekka bezmyślnego spamu)
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Imperfect to dopiero zło..... Kto nas ukarał Niemieckim ;/
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Imperfekt? Chodzi o ten najprostszy czas przeszły, który przerabia się w 1/2 klasie gimnazjum?Sykstus pisze:Imperfect to dopiero zło..... Kto nas ukarał Niemieckim ;/

Człowieku, possessiver Dativ, praedikatives Attribut zum Subjektspraedikativ, albo appositionsverdaechtige Konstruktion, to jest dopiero hardkor

Trochę porażka tak na lekcjach w szkole siedzieć.Skavenblight pisze:Kiedy masz bardzo fajny pomysł, że chcesz zostać nauczycielem [albo chociaż mieć uprawnienia], to częścią starań o to jest zrobienie hospitacji, czyli przesiedzenia iluś tam godzin na lekcjach w szkole.b_sk pisze:Co to jest hospitacja?

A licky boom boom down!!!
Kto was ukarał taką pisownią? :twisted"Sykstus pisze:Imperfect to dopiero zło..... Kto nas ukarał Niemieckim ;/
Niemiecki jest fajny, angielski trochę już mi się nudzi. Poza tym Imperfekt przerabia się nawet nie w gimnazjum, tylko w 6 klasie podstawówki. Jazda zaczyna się od Konjunktivuów i Passiv Perfekt

Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action

Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)

- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Przeklinanie i obrażanie innych użytkowników jest bardzo niemile widziane.Skavenblight pisze: possessiver Dativ, praedikatives Attribut zum Subjektspraedikativ, albo appositionsverdaechtige Konstruktion

Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
:*Tomash pisze:Przeklinanie i obrażanie innych użytkowników jest bardzo niemile widziane.Skavenblight pisze: possessiver Dativ, praedikatives Attribut zum Subjektspraedikativ, albo appositionsverdaechtige Konstruktion
Szkoda, że to nie NG, dostałabym ostrzeżenie pod avatarem i byłabym TrÓ

Ja z nimi nawet nie gadam, z uczniami tu akurat nie mam kontaktuFensir pisze: Skaven, jak nie leciały teksty pokroju za ile da pani "siebie" itp, i nie opluto Cię, to było spokojnie

Generalnie dość spokojne dzieciaki były, tu młodociany dres, tu mhroczny szatan lat 13, tam dziewczę wyglądające na studentkę z racji mocnej charakteryzacji, standard gimnazjalny, ot.
Skavenblight pisze:tu młodociany dres, tu mhroczny szatan lat 13, tam dziewczę wyglądające na studentkę z racji mocnej charakteryzacji, standard gimnazjalny, ot.

A ja sie nie klasyfikuję, do żadnej z tych grup i jestem zadowolony. Lubię być, i jestem inny xD
kriegowe nazwypossessiver Dativ, praedikatives Attribut zum Subjektspraedikativ, albo appositionsverdaechtige Konstruktion

mam niemiecki od 9 lat a umiem z niego dużo mniej niż po angielsku (chyba ze 4 lata)... przerąbany język.
a jeszcze to studiować? masochizm, ot co
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Mam dokładnie odwrotną sytuacjęLunn pisze:kriegowe nazwypossessiver Dativ, praedikatives Attribut zum Subjektspraedikativ, albo appositionsverdaechtige Konstruktion
mam niemiecki od 9 lat a umiem z niego dużo mniej niż po angielsku (chyba ze 4 lata)... przerąbany język.

Niemiecki od 7 lat, angielski od 13

Jak ktoś to lubi i chce, to rzeczywiście masochizmLunn pisze:a jeszcze to studiować? masochizm, ot co

Racja Lunn ;P JA tam mam Niemca od 7 lat
(jak ten czas leci) a i tak nic nie umiem
A angielski to już będzie... 9 lat... tyle że tutaj coś umiem 

angielski ciagnal sie za mna z 11 lat - umiem wystarcajaco by sie porozumiec z obcokrajowcem i przeczytac ze zrozumiem dokumetacje techniczna 
niemca miałem 4 lata i umiem powiedziec: "przykro mi, jestem nie przygotowany"
za to super jezykiem jest hiszpanski - bardzo milo sie go uczy i sporo zostaje w głowie

niemca miałem 4 lata i umiem powiedziec: "przykro mi, jestem nie przygotowany"

za to super jezykiem jest hiszpanski - bardzo milo sie go uczy i sporo zostaje w głowie

- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Doskonale się da. Mało tego, jest znacznie bardziej logiczny niż angielski.Qbas pisze:Ja co prawda się uczę niemca trzeci rok ale już widzę, że się nim nie da operować normalnie
Trzeci rok? E, to jeszcze wiele przed Tobą

Czeski jest najfajniejszy, niestety nie jest dane mi go studiować, choć bardzo bym chciała

Czemu nie jest Ci dane?
(podobno)Wystarczy chcieć.
Moje wrażenia odnośnie Niemieckiego: obrzydliwie brzmiący język którego się nie powinno używać w Polsce pod groźbą powieszenia

Moje wrażenia odnośnie Niemieckiego: obrzydliwie brzmiący język którego się nie powinno używać w Polsce pod groźbą powieszenia

"To nie prawda, że HE mają lepsze niż dwarfy"
miscast.fora.pl => jako Alex
forum.gildia.pl => Carillion
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
"Podobno" robi wielką różnicę.Fensir pisze:Czemu nie jest Ci dane?(podobno)Wystarczy chcieć.
A to już jest kwestia gustu. Mi się nie podoba brzmienie angielskiego, i tego języka nie lubię zdecydowanie bardziejFensir pisze:Moje wrażenia odnośnie Niemieckiego: obrzydliwie brzmiący język którego się nie powinno używać w Polsce pod groźbą powieszenia