Zianie, chuchanie i używanie flame template
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Zianie, chuchanie i używanie flame template
Gdzie w końcu przystawia się flame template przy zianiu/strzelaniu ? Do pyska smoka, lufy działka w czołgu ? czy do środka przodu podstawki, a może w dowolnej części podstawki ?? Istotne pytanie i kwestia, bo jak zwykle zależy od tego ile taką bronią zrobimy 

Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
mi sie wydaje ze staneło na tym ze przykladamy wzornik na srodku podstawki.
bezsensu przykladania do głowy chyba nie trzeba tlumaczyc
bezsensu przykladania do głowy chyba nie trzeba tlumaczyc

a przypadkie nie jest to juz uscislone? wiem ze toczyla sie wokol tego dyskusja.Scimitar pisze:no bo widziałem wszystkie wymienione wariantymoże to trzeba uściślić ??
niestety nie chce mi sie teraz grzebac w uscisleniach

Rulebook wspomina chyba o przystawianiu do głowy/lufy, choć wiemy jakie to może rodzić chore sytuacje.
"chore", czyli turniejowe smoki z telekospowymi szyjami 
dlatego rozwiazanie z RB jest bezsensu

dlatego rozwiazanie z RB jest bezsensu

nawet nie teleskopoweAsassello pisze:"chore", czyli turniejowe smoki z telekospowymi szyjami

ja zawsze przystawiam do dowolnego punkty podstawki..w ramach pola widzenia, jest to IMO kompromis pomiedzy srodkiem a glową

pzdr
No właśnie - a może wartałoby to ujednolicić ?? Bo może też smoka będę używałthurion pisze: ja zawsze przystawiam do dowolnego punkty podstawki..w ramach pola widzenia, jest to IMO kompromis pomiedzy srodkiem a glową![]()
pzdr

Draconis - FOR EVER !!!
Jak wystawiam zyro i dmucham to template przystawiam do podstawki, kumpel smokiem tez przystawia do podstawki, oczywiscie do tej krawedzi, ktora wyznacza LOS. Ta opcja wydala nam sie najlepsze z racji tego, ze jak strzelamy np kusznikami to mierzymy od podstawek a nie od kusz.
mamo, dostalem dzisiaj trzy szostki z religii ;]