Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Re: Hearthstone

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Tempo 1 skrzydła na miesiąc w początkowym okresie będzie zupełnie przyzwoite
Robiąc 'daily' za srednio 50 golda powinien 700 zbierać w 10 dni, grając nie dłuzej jak godzina dziennie (przy jakims aggro-decku to nawet w pół godzinki ogarnie)
To nie jest raczej ostry grind.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

Bearded Unclean 'Un pisze:
Tempo 1 skrzydła na miesiąc w początkowym okresie będzie zupełnie przyzwoite
Robiąc 'daily' za srednio 50 golda powinien 700 zbierać w 10 dni, grając nie dłuzej jak godzina dziennie (przy jakims aggro-decku to nawet w pół godzinki ogarnie)
To nie jest raczej ostry grind.
dziennie 50 złota to nie jest ostra harowka

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Dokladnie jak pisza poprzednicy. Bez problemu casual moze to zrobic, a nawet co 3 dni sie logowac, zeby wypelnily sie questy i je wszystkie zrobic od razu.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Kurde ja teraz ugrzęzłem na rankingu 20 :D jakaś masakra, jak uda mi sie zebrac 3 gwiazdki, to nagle trafiam na jakiś przejebany deck i wracam do zera. W ogole raz trafil mi sie koles z cardbackiem z legendy...
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

a ja gram mech magiem z gorylem, jedyna legenda to Lotheb, i wbilem 12 ;]
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

To ze nie trzeba miec legend w talii, zeby robic legend rank #1 zostało dowiedzione w czasach supremacji Zoolocka.
Obecnie nieźle siada 'burst shaman' bez żadnych legend, a zakładam, ze takich konstrukcji jest więcej.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Wzialem shamana agro mech burst, takie talie sa smutne. Na 15 gier przegralem z 3. Zero frajdy z grania, talie agro chyba nie sa dla mnie, uwazam je za mocno tepe...

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Nie uważam tak, choć sam tez nie lubie aggro.
To samo wciąż słyszałem w srodowisku M:tg: 'burn to talia dla idiotów' itd.
Nie zgadzam się, talie aggro maja po prostu specyficzny plan na grę, i to, że plan ten zakłada jak najszybsze sprowadzenie rywala do parteru nie jest powodem do piętnowania tego stylu gry lub ludzi, którzy taki styl preferują.
jak ktoś jest slabym graczem, to nie znaczy wcale, ze aggro deckiem zrobi lepsze wyniki niz midrangem lub controlem.

Jeśli chodzi o HSa, to faktem jest, ze na niskich rankach (do 5) jest po prostu duzo aggro decków, i mozna ich po prostu miec dość.
Powżej rangi 5 ilosc rozgrywanych gier w jednostce czasu nie ma juz takiego duzego znaczenia, i ludzie częściej sięgaja po konstrukcje, które po prostu im 'leżą' i daja dodatni bilans.

Obrazek

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Bez problemu casual moze to zrobic, a nawet co 3 dni sie logowac, zeby wypelnily sie questy i je wszystkie zrobic od razu.
Tak pi razy drzwi mniej więcej planuję grać :), z okazjonalnymi czasami większej aktywności raz co trochę. Na razie zbieram powoli na pierwsze skrzydło namarxxasa, a więcej czasu i tak spędzam przy innej grze Bli$$arda - Legacy of the Void :twisted: .
Zero frajdy z grania, talie agro chyba nie sa dla mnie, uwazam je za mocno tepe...
Jeśli coś jest mocne i wymaga do skutecznego używania intelektu na poziomie buraka cukrowego, to ludzie będą tego używac nie pomimo tego, tylko właśnie dlatego.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Kazdy ma inne preferencje, po prostu dawno nie gralem zadnym aggro i widze, ze to nie moj styl. Uwielbiam generalnie midrange. Myslalem, ze liga odkrywcow mete malo zmieni, a jednak sporo nowych ciekawy deckow powstaje jak chociazby druid na silencach, czy control priest na entomb (pamietam jak kilku polskich streamerow mowilo ze ta karta jest slaba i sie z nich smialem, imho w matchupie vs midrange jest spoko, a vs control totalnie genialna)

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Rozumiem samo dodanie entomba do priesta, taka mocniejsza wersja assasinate rogalowego, od razu wrzuciłem do swojej talii. Nie rozumiem stwierdzenia 'control priest na entomb', można na tym cały deck opierać? :D

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Dodaj do tego Pana z muzeum i laskę co daje małpę.

Pan z muzeum daje ciekawe karty (często belcher) i ogólnie karty z deathrattle pozwalają utrzymać się dlużej na stole. Entomb daje Ci plusy w control vs control bo wolniej się spalisz i mocne karty przeciwnika bierzesz. A laska od malpy no to wiadomo gier nie będziesz kończył szybko to ta małpa na finisher podejdzie :D.
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Pan z muzeum, to który? Bo coś nie kojarzę, podoba mi się za to ten, który daje 'potężne artefakty', niby kosztuje to 10, ale artefakty są naprawdę wpytkę :)

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Museum Curator :D po naszemu nie wiem jak się zwie ;D
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Dodajmy do tego takie narzedzia jak justicar, auchanai priest i LIGHT BOMBY, robi sie nagle deck z odpowiedzia na wszystko.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Fajnie, bo ostatnio priest dosyć słabo stał z tego co pamiętam.

PS
Gokish zainstaluj se whatsapa ;D

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

http://www.hearthpwn.com/decks/387333-s ... ot-version

ta wersja zetalota robi pogrom ostatnio :D czyli dokładnie to o czym Ziemko mówi ;)
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Tyle spelli tam jest, ja bym wcisnął summoning stone do tego ;D

minority
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: minority »

Trochę zbaczając z tematu, mam problem z battlenetem mam zablokowane konto(nie grałem przez tydzien)i gdy próbuje je odblokować to potrzebuje kodu jednakże nie otrzymuje go na emaila ,pisałem juz do suppportu ale nie dostalem odpowiedzi ,ktoś ma pomysł co z tym zrobic?

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Zadzwoń do nich, blizz ma polski support, na pewno pomogą.

ODPOWIEDZ