Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Hearthstone

Post autor: smiejagreg »

Na każdym ranku możesz spotkać przeciwnika grającego świetnie i świetną talią. Po prostu akurat zaczął on grać sobie niedawno w tym trybie w tym miesiącu. I tyle. A że w zeszłym miesiącu np. nie grał wcale, to zaczął od niskiego ranka :wink: ...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Apropo ilosci legend w decku, to naprawde patrzac na topowie decki to ile sie ich ma max z 3 (nie liczac control woja) priest ma tylko mariel, bo reszte sobie ukradnie :)

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

tak naprawdę jest 1 legenda grająca w każdym możliwym decku (dr Boom) i dalej długo długo nic.
Tyle że z drugiej strony - na te 2-3 miejsca dla legendarek często jest do wyboru 3-4 legendy o różnych zastosowaniach (np. Harrison Jones/Loatheb/Sylvana), i chciałoby się mieć wszystkie :D.

Ja się ostatnio załamałem - osiemdziesiąt parę stron kart, i do każdego topowego decku brakuje pół talii :wink: poważnie zastanawiam się nad zbieraniem przez następne pół roku pyłu, żeby 'na raz' wycraftować sobie kompletny deck z tier 1, zanim się zestarzeje.

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Poza control warriorem to nie widze dobrych macht upow vs prist.
Gram w tym sezonie Reno-Warlockiem, i nie uważam tego priesta za trudny matchup.
Problem tego decku lezy w tym, ze choć ma odpowiedż na wszystko, to sam nie wywiera zbyt dużej presji na rywalu, więc wszelkie talie oparte na mocnych kombinacjach mają realne szanse na złapanie go z opuszczonymi gaciami, a w przypadku warlocka dochodzi możliwość spokojnego dobierania kart co ture, i podsuwania wymian 1:1, które w koncu doprowadzają do tego, ze Priest sie wyprztykuje z odpowiedzi.
Mi się w Entomb to niepodoba, że to po prostu duzo dużo lepsza wersja Recycle
Z naciskiem na 'dużo'.
Entomb to karta, która poza bardzo dobrym efektem usunięcia stwora z gry bez odpalania deathrattle'a, daje fajny luz w budowie talii, bo można nie skupiać się na wybieraniu 'bomb', i dodatkowo w trakcie gry znika problem z mulliganowaniem finiszerów, oraz poprawia sie płynnośc działania talii, bo zmniejsza się ilośc kart, których nie chcemy dobiarac, szczególnie w pierwszych 6 turach gry, a mana curve się skraca.
Control warrior przy odrobinie pecha moze mieć w 6 turze 2-3 karty, których nie jest w stanie zagrać, a Control Priest może zagrać wszystko.
tak naprawdę jest 1 legenda grająca w każdym możliwym decku (dr Boom) i dalej długo długo nic.
Boom jest op, i chwieje podstawowymi mechanikami gry, ale nie przesadzajmy, nie jest w każdej talii.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

no tak bo w mega szybkim aggro jest za wolny
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

W mega wolnym freeze-mage'u też go nie znajdziesz.
Jest naprawdę sporo talii bez Booma, i powiem więcej, jest wiele talii, gdzie Boom jest słaby, i mógłby być zastapiony czyms lepszym.
Przykład: ramp druid bez komba nie czerpie zbyt wiele z obecnosci booma, lepsza opcją jest np. Kelthuzad (ze względu na dużą ilość tauntów), i co wazne, unika sie podatnosci na BGH. Moim zdaniem to wystarczające argumenty, zeby nie grac Booma, ale wielu ludzi na slepo wrzuca go do talii.

Nie zmienia to faktu, ze Boom ma nieco za duzy power level, moim zdaniem powinien mieć staty 7/5 albo boty powinny zadawać mniejsze obrażenia.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

JarekK pisze: Poza control warriorem to nie widze dobrych macht upow vs prist.
warlok z jaraxxusem, murlok paladin, oil rogue

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Post autor: Entombet »

ktora przygode najlepiej kupic za golda jako pierwsza?.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

dla większości deków kolejność jest następująca naxamas > liga > góra
natomiast jeśli chcesz grać coś konkretnego wtedy zobacz które karty są w jakich przygodach np. dragon decki czy inne burst szamany potrzebują raczej góry

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Hurra Randomonium. Mój ulubiony brawl!
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

tiaa t3 warriorem skonczylem wyjebista :D
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Hurra Randomonium. Mój ulubiony brawl!
Ta, nie ma to jak wziąć i tak ogromną losowość gry i podkręcić ją do 9000 :wink: :P . Tryb jest niewątpliwie zabawny (no, o ile ktoś za zabawne uznaje, ze w 2 turze wchodzi Ragnaros, zaraz po nim dathwing, a po nim jeszcze Kruszor ), ale z jakąkolwiek taktyką, czy pomysłem na grę to nie ma prawie nic wspólnego #-o .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Najlepsze combo otwarcia jakie miałem to w drugiej turze Juggernaut, Boom i Ysera :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

t1 grom + inner rage :D

t3 koniec
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Większej bzdury niż obecna bójka to jeszcze nie widziałem.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Co kto lubi. Dla mnie jest mega pewnie że zależy od szczęścia ale to w końcu randomonium :)
Obrazek

Awatar użytkownika
lajkonik
Masakrator

Post autor: lajkonik »

Dwóch Tyrionow do trzeciej tury bardzo pomaga :D
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
lajkonik Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Czasami masz mega combo na dzień dobry a czasami 2 lowly squire, undertakera i oasis snapjawa. Wiadomo... losówka pełną gębą
Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Prezent na sylwka - Mistcaller :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Ja tam otworzyłem sobie skrzynkę za zdobyty ranking i nie wiem czy poziom tarczownika był niski czy co, ale były trochę żałosne :P . Drobinka pyłu, jedna złota karta którą już miałem, i revers do kart. Maaaaałłłłoooo #-o

No nic, trza zbierać powoli na trzecie skrzydło naxxramasa. Drugie było zaskakująco fajne (szczególnie wyzwanie klasowe łowcy :mrgreen: ), ale naprawdę, 700 golda za coś to się robi w jakieś 40 minut to gruba przesada.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

ODPOWIEDZ