Elves of Darkness czyli DE w 9th Age
Moderator: Yudokuno
Re: Elves of Darkness czyli DE w 9th Age
Wygląda to elegancko.
Jak się gra na konikach bez free reform?
Jak się gra na konikach bez free reform?
We can't stop here. This is bat country.
Testowaliscie w ogole smoka ? Jak sie sprawdza przy obecnej mecie ? Pomimo wszystkich plusow jakos mnie nie przekonuje save 3+... Moze i ma pierdolniecie ale jest miekka faja imo... Bez nianczenia wardem z wozka slabo to widze...
Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15
To zależy Tallad w jakim złożeniu i jak wygląda finalna rozpa.
wiesz jak wygląda moja? u mnie po prostu bierzę na siebie klocuszki z WS do 5 i S5 lub large targety ( Nie Bloodthirsta ).
Na klepaczy niestety bez warda jest za "miętki"
wiesz jak wygląda moja? u mnie po prostu bierzę na siebie klocuszki z WS do 5 i S5 lub large targety ( Nie Bloodthirsta ).
Na klepaczy niestety bez warda jest za "miętki"
No i super. To idz za ciosem i niech to wpisza w AB. To ze ktos z Abc to potwierdzil, jeszcze nie znaczy ze RT tak samo to interpretujeGlegut pisze:Po zrzędziłem po zrzędziłem i taką o to odpowiedź jest:
No i jak Panie Królik ? Wystarczy tyle w tej kwestii ?Stalfos wrote:
The Dragon is a Monster, so both the Beast Master's rules apply
Macie jakieś pomysły na ugrywalnienie Black guard . Większość chciałaby dodac im hate'a ,ale nie wiem czy to im sie przyda az tak z racji tego ,że i tak wszystko z WS4 trafiają na 2+. Fight in extra ranks w hordzie nieprzydatne. Jakieś sugestie? Pytanie szczególnie do graczy ,którzy nie mają konta na forum 9th age.
''If you show your teeth, bite''
zdecydowanie lepsza zbroja by pomogła
czy pytanie brzmiało jak nimi zagrać czy jak ugrywalnić ? W swoich pk są za słabi niestety na tle np Egzeków, SM czy WL z HeTalladil pisze:Więc najprostszym rozwiązaniem jest path of alchemyWolff pisze:zdecydowanie lepsza zbroja by pomogła
To zależy jakie zadania przed nimi stawiasz, jak wygląda reszta rozpiski i jaką taktykę ma realizować (ofensywną czy defensywną)... Problemem każdej piechoty jest niski as, problemem tg dodatkowo jest wysoki koszt punktowy. Rozwiązaniem tego problemu jest path of alchemy + ward 5++ z wózka. Chłopaki wygar mają bardzo dobry i mielą hordy aż miło. Nie porównywał bym również tg do egze czy jednostek he, gdyż wszystkie wymienione mają zupełnie inne zadania od tg. TG mają dawać stubborn i itp (dokładniej rzecz ujmując czas) uber koksom oraz nabijać CRa jeżeli się da. Ja tak rozumiem ten unit i podałem przepis jak ich ugrywalnić Trzeba po prostu złożyć rozpiskę wokół TG, a nie wrzucać ich na doczepkę
Tylko jezeli złożysz rozpe wokół nich to powiedz czym będziesz mielił? Kosztują tyle samo co egzeki które miela, a oni nie . Żeby cos zrobili musisz ich kręcić magią. 4s ap1 to praktycznie nic kowboj 1as z relolem ich zjada i twój klocek za xxx pk stoi bo oni sami spadają jak muszki wiec jest na czym nabijać wynik. Nie sa na tyle konkurecyjni w tych pk z tymi zasadami żeby walczyć z np egzekami o bycie na stole. Przyroda
Po pierwsze, jeżeli w taki unit tg wpadł kowboj z as 1 i rerolem to Ty zrobiłeś coś nie tak oraz proponuje zmienić sparing partnerów Po drugie to od tego masz w tg swoich koksów (pisałem o tym wcześniej) by byli z takim kowbojem w challengu i nie mielił bezkarnie tg, nie sądzisz ? Gdyby coś poszło nie tak, Twoi bohaterowie mają zawsze stubborn od tg Po trzecie 15 ataków s4 ap zada więcej ran niż 10 ataków s6 wiec nie wiem gdzie widzisz tą większą potencję exeków do mielenia hord as 1+ nie jest już tak wszechobecny, a zwiększyła się liczba woundów na stole, więc w dalszym ciągu uważam, że tg nie są na straconej pozycji w wyścigu o pierwszeństwo Ponadto w związku z nerfem korony, koszt stubborna z tg został moim zdaniem prawidłowo wyceniony