Nadszedł czas, aby wzmocnić moją armię o Długobrodych, zdjąłem więc z szafy pudło ze starymi figsami i wygrzebałem swoich staruszków z lat 90-tych (a właściwie z 1990). Oprócz chorążego - Marauder Miniatures zapomniał o dowództwie. Nabyłem więc drogą kupna pudło warriorów, gdyż jak stało napisane na pudełku - można z nich zrobić Długobrodych, tylko, że zapomnieli o głowach z długimi brodami!!! Koleżka, który mi ich sprzedał pouczył mnie, że w dzisiejszych czasach Longbearda poznajemy masce na twarzy i białych włosach...
Jakoś nie mogłem zaakceptować tej nowej wizji starego wiarusa, który ma dłuższy warkocz z włosów na czaszce niż niesplecioną brodę...
Po nieprzespanej nocy udałem się do sklepu i kupiłem Green Stuff, co prawda nie miałem dotychczas kontaktu z tą miksturą, ale stwierdziłem, że czas się czegoś nowego nauczyć...
Zacząłem więc dorabiać wojownikom długie brody i powiem Wam szczerze, że Green Stuff przeszedł moje najśmielsze oczekiwania !
Oto pierwsze wrażenia:
W leeeeeeeeeewo zwrot !
Jestem bardzo zadowolony z efektu, zdjęcie w żaden sposób nie oddaje chłopaków jak wyglądają w realu.
Jak ich skończę - pozwolę sobie zamieścić ich w tym temacie !
PS. Ten koleżka z lewej jest tylko na gościnnych występach, jak zapewne zauważyliście po 17 latach pasowałby do tego regimentu jak pięść do oka, chyba muszę skleić całe pudełko i nie mieszać nowych figurek ze starymi, przynajmniej w ramach jednego regimentu
Greenbeards...
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Nie przesadzajmy, GW bohaterów nadal ma bardzo fajnych (piechota faktycznie jest z dupy, ale nie można mieć wszystkiego )
A do starych longbeardów muzyk jest - tyle że taki trochę w stylu imperialnym - z mieczem i bębnem pod pachą, mam go nawet pomalowanego . Ale on jest chyba nie z tej serii longbeardów...
A do starych longbeardów muzyk jest - tyle że taki trochę w stylu imperialnym - z mieczem i bębnem pod pachą, mam go nawet pomalowanego . Ale on jest chyba nie z tej serii longbeardów...
- Flint Fireforge
- Wałkarz
Ano starzy longbeardzi są piękni, a jakby ktoś miał ich figurki na sprzedaż to jestem chętnym ich zakupu więc nie szukajcie daleko
A co do brodaczy to całkiem fajnie Ci to wyszło choć na zielono trochę dziwnie jeszcze wygląda.
A co do brodaczy to całkiem fajnie Ci to wyszło choć na zielono trochę dziwnie jeszcze wygląda.
Zgodnie z zapowiedzią, zamieszczam już gotowego Długobrodego, ale, żeby nie ciągnąć dwóch wątków jednocześnie, aby go zobaczyć, kliknijcie tu:
http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?p=142493#142493
Proponuję przenieść tam ewentualne opinie...
http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?p=142493#142493
Proponuję przenieść tam ewentualne opinie...