Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Re: Hearthstone

Post autor: JarekK »

Qc L2P skoro uważasz że flara to konta na secret palladyna... Widać, że low rank player.

Siła tego decku polega na bardzo mocnych kartach w każdej turze. Zauważyłeś, że to bardzo mocny stół wygrywa większość gier secretowi? Sekrety z challangera tylko dodatkowo go umacniają. Aby pokonać secreta musisz utrzymać kontrole stołu aż jemu skończą się argumenty typu challanger tyrion boom a w early juggler, mustard, minibot.
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Czyli napisales to co ja ale pyszczysz. Nic dziwnego ze Cie we Wroclawiu na turnieje nie wpuszczali :)

trollowanie to super sprawa, szkoda ze andrzej zbanowany bo nie walczylbym sam o sprawe ;(
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Ja osobiście polecam Freeze Face Mage. Solidny tani deck, który jest ciężki do zatrzymania.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Podforum małe, ale spokój ma być - wywaliłem dwa ostatnie posty Jarkka oraz QCa.
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Ale ta nowa bójka fajna :D
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

-Qc- pisze:Ziemas, masz totalnie kij od szczotki :) , to dopisze jeszcze L2AnaBP!

Secret ma bardzo daleko do wygiętości patrona, zwlaszcza ze ma obvious kontrę (flara) no i jak uda CI sie mieć odpowiedni stol, to aż tak źle z nim nie jest. Jest mocny - Ale na nerfa bym nie liczył.

Animacje nakrecajacego sie patrona tez byly syte :)

Wiesz co naprawde nauczyc sie grac, analizowac decki, obserwowac mete i dopiero sie madrz.
Secretladin jest najmocniejszym deckiem w obecnej mecie, nie ma decku, ktory rzeczywiscie go kontruje (mowie tu o deckach uniwersalnych rankedowo-turniejowych) w 100%. Dobrze zlozony hunter stricte pod niego moze mialby szanse, natomiast jak to powiedzial slusznie Lothar malo ktory deck jest w stanie utrzymac tempo jak zlota 3jka wjedzie tura po turze (kon, boom, tyrion)

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

no nie wiem, entomb prej radzi sobie z secret paladinem wyjatkowo dobrze.
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Ziemas luz :) nabijam się z Ciebie trochę, bo zawsze na co narzekasz a Ty tak serious... dragonladinem zrobie legende to wtedy se przybijemy zolwia ok :) ?

Jest najmocniejszy, ale zawsze cos jest. Jednak kon > boom > tyrion to tury w najlepszym wypadku 6,7,8 - do tego czasu sporo aggro moze sobie z tym poradzić. A andrew mowil ze midrange z flarą wymiotl secreta z mety, ja tam sobie gram spokojnie murlockami bo nie mam czasu grac :D to se moge doomseerow wrzucic w 5 i 6 i mam chwile wolnego :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Aldeen pod warunkiem, ze priestowi podejdzie early, jak nie to nie zdazy. Imho aby zjechac secretladina trzeba wygrac early i potem dostac entomba/light bombe.

Qc ja nie narzekam, bardziej stwierdzam fakt, aczkolwiek lekko drazni mnie kiedy wygyrwam gre, a koles ostatnia karta dostaje konia rafala, chwile pozniej, dobieranie kart i potem boom czy tyrion i przegrywam. Qc poza tym secretladin ma bardzo mocne early. Standardowe rozdanie to jest minibot tura druga, trzecia muster, czwarta miecz lub shredder -pretty awesome.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Albo pani od sekretów (plus sekret jak jest coin)/ sekret/ muster lub knife juggler + sekret ;D.

Wsadzam dwie do decku :D bo nie doczytałem, że na przeciwnika też bangla
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Ty zawsze lubiles Gokish decki in meta :)
Dzisiaj podczas grania rankedow co drugim deckiem byl secretladin, gralem ciagle tempo magem (czyli deck ktory nie ma az tak zle), na 4 gry wygralem raz, bo mialem dream rozdanie on srednie ---> tylko dlatego.
Zirytowalo mnie to zrobilem anty-secretladin huntera 3/3 wygrane przeciwko temu shitu tylko nagle secretladiny poza tymi 3ema na jakeis 15 gier przestalem dostawac :D Uroki HSa ;)

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Tam siedzi taka pani Basia i zajmuje się RNG i wybieraniem MU. Jak ci za dobrze idzie, to i bomby z dooma po 1 dmg nie w tego miniona robią, a to dostajesz kontre na swój deck 5 razy z rzędu mimo, że nie jest w mecie, a czasami piękne rozdanie gdzie przez 4 tury grasz HP. Taka tam fajna gra.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Dla Funu to gram brawle :D i arenki
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Midrange hunter po korektach - z tych turniejowych deckow - da sobie rade. Jednak z flara kon to tylko karta 6/6 za 6 czyli bez szału :P + psiaki.

No ale to jednak nie poziom patrona ktory po prostu wymiatal wszystko i wszystkich :D

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Tylko ze patrona trzeba było ustawic kombinacją kilku kart i efektów, a paladyn wygrywa po bezmyslnym zagraniu 6-dropa.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

-Qc- pisze:Midrange hunter po korektach - z tych turniejowych deckow - da sobie rade. Jednak z flara kon to tylko karta 6/6 za 6 czyli bez szału :P + psiaki.

No ale to jednak nie poziom patrona ktory po prostu wymiatal wszystko i wszystkich :D
Zbliżony poziom do patrona, choć minimalnie może niższy.
Ostatnią gre, który wygrałem tempem na niego (czasem się uda, choć rzadko) to jak rzucal blessing of kings, a ja mialem sekret swoj na sobie. Dobrze miec w 4tej turze miniona 5/7 :D

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Bearded Unclean 'Un pisze:Tylko ze patrona trzeba było ustawic kombinacją kilku kart i efektów, a paladyn wygrywa po bezmyslnym zagraniu 6-dropa.
nie. Musisz miec jeszcze stol, zeby kon zrobil swoje. Z pustym stolem nie ma szału

Ziemas - propsy :) tak to sie robi na Dzikim Zachodzie :D wreszcie anginaczka zaklec robi cos zabawnego :P

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

nie. Musisz miec jeszcze stol, zeby kon zrobil swoje. Z pustym stolem nie ma szału
Stary, pokaz mi innego +6-dropa, który zagrany na pusty stół robi tyle co pretendent.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Bearded Unclean 'Un pisze:
Stary, pokaz mi innego +6-dropa, który zagrany na pusty stół robi tyle co pretendent.
Boom nawet tyle potrafi nie zrobic co pretendent.

Qc ja zaklinaczka kiedys gralem potem jak wyszedl GT to zamienilem na kukle, ale przy takiej ilosci priestow i paladynow dziala to dobrze. Szczegolnie, ze ogarniety gracz czesto sprawdzi jakims coinem czy czyms innym czy to nie counter i potem moze miec neispodzianke. Minus taki, ze nie chroni przed AOE jak counter, ale wole ja :) Niedawno wyciagnela mi przegrana gre, bo patron mial rzucic inne rage a za to ja dostalem minona 3/2 i bylem w stanie zszyscic stol z frostboltem, dowozac to majac 10 life.

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Fajne jest to, że ludzie się nastawiają na decki w 100% na przykład jak widzi palladyna który gra secret, to nie bierze pod uwagę tego co zabija 4 stronnika, czy że będziesz miał konsekracje :D

ODPOWIEDZ