Malifaux
Re: Malifaux
Jedno i drugie.
Można grać kampanię ale do randomowej gry ktoś się znajdzie pewnie.
Można grać kampanię ale do randomowej gry ktoś się znajdzie pewnie.
Release the Przemcio!
Ktoś może odsprzedaje jakas bandę? Zainteresowany jestem kupnem plastikowych modeli, najchętniej Lucius i coś do niego. Pisać pm
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
28.11 znów gramy w Gentleman`s Club
https://www.facebook.com/events/1644668585773763/
https://www.facebook.com/events/1644668585773763/
Release the Przemcio!
Ramos:
Extra set pająków
Johan
Metal Gaminy
Mech Rider
Lucius jako Gildia:
Sonnia Criid box (dla Witchling Stalkerów)
Guild Pathfinder
Austringers
Guild Hounds jak wyjdą
Lucius jako Neverborn:
Jakob Lynch box (dla Illuminated)
Waldgeist box
Doppelganger
McMourning Guild:
Austringers
Lady Justice box (dla Judge`a)
Gildiowa część startera
McMourning jako Resser:
Molly Box (dla Crooligansów) albo Necropunks
Flesh golem
Seamus Box (dla Belles)
Sporo rzeczy, które są w innych boxach można też kupić osobno, ale odradzam osobiście. Jak chcesz zobaczyć, o co biega to łap mnie tu/na FB to się ustawimy na demo.
Extra set pająków
Johan
Metal Gaminy
Mech Rider
Lucius jako Gildia:
Sonnia Criid box (dla Witchling Stalkerów)
Guild Pathfinder
Austringers
Guild Hounds jak wyjdą
Lucius jako Neverborn:
Jakob Lynch box (dla Illuminated)
Waldgeist box
Doppelganger
McMourning Guild:
Austringers
Lady Justice box (dla Judge`a)
Gildiowa część startera
McMourning jako Resser:
Molly Box (dla Crooligansów) albo Necropunks
Flesh golem
Seamus Box (dla Belles)
Sporo rzeczy, które są w innych boxach można też kupić osobno, ale odradzam osobiście. Jak chcesz zobaczyć, o co biega to łap mnie tu/na FB to się ustawimy na demo.
Release the Przemcio!
Grupa na FB ma około 200 osób na teraz.
Generalnie raczej ludzie przychodzą niż odchodzą
W Wawie eventy co miesiąc mniej więcej są.
W Krakowie, Poznaniu i Katowicach też zaczyna się dziać, a nawet chyba dzieje się więcej niż w Wawie
Generalnie raczej ludzie przychodzą niż odchodzą
W Wawie eventy co miesiąc mniej więcej są.
W Krakowie, Poznaniu i Katowicach też zaczyna się dziać, a nawet chyba dzieje się więcej niż w Wawie
Release the Przemcio!
Wejście do gry jest śmiesznie tanie w porównaniu do WFB. Ja wydałem na początku jakieś 250 zł. Za to kupiłem mastera (Yan Lo) Henchmana i Enforcera. Z czasem dokupiłem kilka kolejnych modeli oraz drugiego Mastera. Mając 2 sety plus dwa lub trzy pudełka innych modeli masz bardzo dużo możliwości złożenia bandy. W moim przypadku wydałem 500, może 600 złotych do tej pory.
P.S.
Wrocław też gra
P.S.
Wrocław też gra
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
W Krakowie na ostatnim mikołajkowym turnieju było chyba ze 12, ale graczy jest więcej coś ze 30. Co najmniej raz w miesiącu odbywa się turniej a od 25 stycznia zaczyna się liga. Gra się rozwija, co prawda powolutku, ale stabilnie. Wydawca działa dobrze, coraz więcej sklepów sprowadza modele - obecnie np. sklep Imaginarium rozpoczyna sprzedaż Malifaux, jest Mgła, Vanaheim, Valador i jeszcze chyba by się coś znalazło.
tez kupilem 2 masterow i kilka pudel, koszt ok 500-600 PLN i sporo mozliwosci.Silvestro pisze:Wejście do gry jest śmiesznie tanie w porównaniu do WFB. Ja wydałem na początku jakieś 250 zł. Za to kupiłem mastera (Yan Lo) Henchmana i Enforcera. Z czasem dokupiłem kilka kolejnych modeli oraz drugiego Mastera. Mając 2 sety plus dwa lub trzy pudełka innych modeli masz bardzo dużo możliwości złożenia bandy. W moim przypadku wydałem 500, może 600 złotych do tej pory.
P.S.
Wrocław też gra
gry turniejowej nie planuje, pacynki traktuje "4fun" i do pogrania ze znajomymi.
Turnieje organizujemy jak na razie między sobą, sprawdzamy jak to wszystko wychodzi. Jednak mnogość scheme'ów wymaga co najmniej dwóch rozpisek, bo nie jesteś w stanie złożyć jednej uniwersalnej. Bawimy się również w Henchman hardcore, próbowałeś tego formatu?
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
Nieco poogarniałem system i jestem niemal pewny, że w to wchodzę . Czekam jeszcze na jakąś bitewkę pokazową, by zobaczyć wszystko na żywo i się upewnić na 100% i można zamawiać. Na początek idzie zestaw z Collodim, Coryphees i Arcane Effigy, do tego podręcznik i Fate Deck, za 320 zł wchodzę w grę, i like it. Oby system się rozwijał