Kilka pytań początkującego v 2.0
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Kilka pytań początkującego v 2.0
Pojedynek jest "wirtualny", odbywa się normalnie chociaż bohaterowie się nie stykają.
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Jacyś dziwni ludzie mają na fejsie grupę 'oldhammer.pl', i twierdzą, ze grają...
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
-
- Chuck Norris
Jest doprecyzowane. Musisz spełnić warunki z opisu vortexa. Tyle.
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"
on nie ma celu, masz napisane w opisie vortexu
kladziesz wzornik okreslasz kierunek i leci, mozesz puscic w tyl przod, po swoich modelach jak ci tam wygodnie i co sytuacja na stole mowi
po FAQ wzornik taki rani tyle modeli ile ma na zasięgu rzutu a nie wszystkie przez ktore przeszedl
wzornik moze przeleciec przez cala armie przeciwnika jesli nie ma miejsca zeby go polozyc, ale zrani tylko tyle ile rzucilo sie na zasieg
kladziesz wzornik okreslasz kierunek i leci, mozesz puscic w tyl przod, po swoich modelach jak ci tam wygodnie i co sytuacja na stole mowi
po FAQ wzornik taki rani tyle modeli ile ma na zasięgu rzutu a nie wszystkie przez ktore przeszedl
wzornik moze przeleciec przez cala armie przeciwnika jesli nie ma miejsca zeby go polozyc, ale zrani tylko tyle ile rzucilo sie na zasieg
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Siema, sytuacja jest taka: lanca bretknajtów(3 herosów z przodu i czarodziejka w środku) bije się od przodu z gulami, od tyłu w lancę wszarżował super wąpierz. Czy mogę wyzywać/przyjmować pojedynki z nim mimo, że siedzę z przodu? A mogę to zrobić czarodziejką, która jest standardowo w środku lancy?
Czy pojedynek musi być zorganizowany na początku walki, nieważne ile oddziałów się bije? Czy jeśli w pojedynku wąpierz zabije mi tatę, to może jeszcze on uczestniczyć w walce w tej turze (na przykład wszarżowałem w wąpierza łucznikami z boku i teraz może on ich bić albo oni jego)?
Czy ataki w pojedynku idą po inicjatywie w ten sposób, że jesli ojciec na gryfie zabije wąpierza (jakimś cudem), to gryf już nie dodaje do overkila?
dzięki
Czy pojedynek musi być zorganizowany na początku walki, nieważne ile oddziałów się bije? Czy jeśli w pojedynku wąpierz zabije mi tatę, to może jeszcze on uczestniczyć w walce w tej turze (na przykład wszarżowałem w wąpierza łucznikami z boku i teraz może on ich bić albo oni jego)?
Czy ataki w pojedynku idą po inicjatywie w ten sposób, że jesli ojciec na gryfie zabije wąpierza (jakimś cudem), to gryf już nie dodaje do overkila?
dzięki
Możesz wyzywać/przyjmować pojedynki.
Challenge rzuca się na początku tury CC. Modele walczące w pojedynku biją tylko po sobie. Żaden inny model nie może w nich uderzyć w tej samej fazie walki wręcz, w której odbywał się challenge i vice versa.
W 8 edycji ataki wyprowadzone z mniejszą inicjatywą niż te które zabiły oponenta nie mogą powiększyć overkilla - po prostu przepadają. W 9th age natomiast już mogą (chociaż faktem jest, że maksymalna premia za overkilla jest tam nieco mniejsza).
Challenge rzuca się na początku tury CC. Modele walczące w pojedynku biją tylko po sobie. Żaden inny model nie może w nich uderzyć w tej samej fazie walki wręcz, w której odbywał się challenge i vice versa.
W 8 edycji ataki wyprowadzone z mniejszą inicjatywą niż te które zabiły oponenta nie mogą powiększyć overkilla - po prostu przepadają. W 9th age natomiast już mogą (chociaż faktem jest, że maksymalna premia za overkilla jest tam nieco mniejsza).
- Dancaarkiiel
- Falubaz
1. Nie sądzę.
2. Jeśli kulniesz 6 na hita to masz "pecha" i nie masz możliwości na zabójczy cios - ponieważ rzut na zranienie nie jest wykonywany.
2. Jeśli kulniesz 6 na hita to masz "pecha" i nie masz możliwości na zabójczy cios - ponieważ rzut na zranienie nie jest wykonywany.
Bo tak napisali w podręczniku głównym do którego odsyłam
Bound spelle nawet rzucane przez maga nigdy nie mają żadnych bonusów do casta.
Jako że mimo wszystko są normalnymi czarami, jeśli zbijasz je 4lvl magiem to dodajesz jego poziom do rzutu na rozproszenie.
Bound spelle nawet rzucane przez maga nigdy nie mają żadnych bonusów do casta.
Jako że mimo wszystko są normalnymi czarami, jeśli zbijasz je 4lvl magiem to dodajesz jego poziom do rzutu na rozproszenie.