Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Re: Hearthstone

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Troche bez sensu brak konsekwencji, imho powinien albo mrozic zawsze albo w ogole.
Mrożenie, zasadniczo, nie jest efektem uzależnionym od obrażen, natomiast elemental i chugger mają inaczej, i jest to wyraźnie ujęte w wordingu, więc nie ma tu żadnego braku konsekwencji.
Równie dobrze mógłbyś napisać, ze brakiem konsekwencji jest to, ze 'divine shield' nie chroni przed Assassinatem.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Najlepsza bójka wróciła <3
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Najlepsza po z free classic paczki dropnął mi złoty Black Knight ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

ja dostałem

LEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRROY JENKINS :D
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

kazdy w tej bojce grajcy magiem ja ma ja tam kilka wygralem zeby sobie poprawic bonusy i zlota zarobic co ciekawe na poczatku kilka razy typy mnie atakowaly miast bossa :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Żal tylko, jak partner w drugiej turze wystawia Wiedziciela Czo :( :wink:

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

smiejagreg pisze:Żal tylko, jak partner w drugiej turze wystawia Wiedziciela Czo :( :wink:
W drugiej gościu wystawił muklę, więc wystawiłem czo - przydał się. Na raz przeszedłem.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

swieta_barbara pisze:
smiejagreg pisze:Żal tylko, jak partner w drugiej turze wystawia Wiedziciela Czo :( :wink:
W drugiej gościu wystawił muklę, więc wystawiłem czo - przydał się. Na raz przeszedłem.
To była inna sytuacja, poza tym imo jednak szkoda Czo na dwa banany. Lepiej pobawić się z odzyskiwaniem życia chwilę później...

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Albo z savage roarami czy millhausem i fireballami
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dokładnie tak. Poza tym nie warto atakować minionami 1/1 w początkowej fazie. Często łapią one strzały losowe, poza tym zawsze można je wzmocnić...

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Wciągnąłem się też w to, jakieś najlepsze rady na początek? Kupować pakiety? Zbierać na przygody? Itp itd
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

przede wszystkim przygody,

kolejność w jakiej ja bym kupowal; caly naxx, 1 skrzydlo góry, cała liga, reszta góry
a pozniej pakiety.

jesli jest sie bardzo dobrym graczem arenowym to naprawde mozna niezle pozarabiac na arenach, ale to naprawde musisz 7+ zwyciestw kazda aby byc do przodu i nie wydac zlotówki i relatywnie miec wszystko.

jakbym mial teraz zaczac grac to była by to katorga, pewnie bym kupil ze 40/60 pakietów :Q
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Na poczatku granie aren dawało 10 złota za wygrane 3 gry, potem zdjęli to, bo sie okazało, ze grindowanie aren daje zbyt duze profity :)

Zdecydowanie warto na początek zrobic przygody, a potem grac areny, i stopniowo coraz bardziej wgryzac się w constructed, wraz z rozbudową kolekcji.
Poczytaj w sieci poradniki dotyczące craftowania kart, i nie bój sie rozbijać legendarek, które nie są złe, ale nie masz zamiaru grac nimi na starcie.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Jest teraz jakaś legenda warta stworzenia, która wpada w każdy deck? Coś w stylu booma. Nazbierało mi się pyłu na prawie dwie i za bardzo nie wiem co mogę z nim zrobić :)
Ostatnio zmieniony 18 sty 2016, o 17:49 przez Afro, łącznie zmieniany 1 raz.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

justicar jak lubisz grać paladynem/warriorem/pristem
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Polecam trzymac sie zasady takiej, by nie krzesać legend tylko po to by je mieć w kolekcji. Róbcie karty wtedy, gdy potrzebujecie je do talii na już.
Powody podstawowe są 2:
- mozecie trafić legendę w boosterku, i konczycie z bilansem -1200 pyłu
- ryzykujecie niepotrzebną stratę w przypadku scenariusza takiego jak z Leeroyem

Pył nie ma daty waznosci, i bardzo sie przydaje jak wychodzi nowy dodatek :)
justicar jak lubisz grać paladynem/warriorem/pristem
Justicar jest nieźle sytuowana w obecnym metagamingu, ale to nie będzie trwało wiecznie, tak samo jak Ragnaros wydawał się topem forever, a obecnie prawie całkowicie wyleciał z mety.

Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

justicare mam :) tak na marginesie to jakieś ploty o nowym dodatku już krążą?
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Nie, ale pod koniec stycznia powinny pojawic sie pierwsze 'przecieki' :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

A, jeszcze jedno odnośnie kraftowania: mając wybór legenda z GvG vs legenda z GT, lepiej wybrać GT, bo będzie ona dłużej dostepna do rankedów.
Oczywiscie, jeśli ktoś nie gra rankedów, to ten argument jest inwalidą ;)
Niestety nie wiem, czy obecny zestaw bazowy zostanie z czasem zmieniony, czy cały czas będzie taki sam, ale biorąc pod uwagę, że paczki z niego rozdają w brawlach, i robia przeceny pod szyldem "swiątecznego giftu", spodziewałbym się tego drugiego. Z tego powodu, od 2 miesięcy kupuję tylko GT.

Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

z GvG to Boom jeszcze będzie długo długo żywy :D
Brettonia 23/1/13

ODPOWIEDZ