[Świdnik] 31.01 9th Age 2500 "Cola z wkładką"
Re: [Świdnik] 31.01 9th Age 2500 "Cola z wkładką"
Armie się załatwi, wpadajcie.
1 Stan vcety
2 Bojo demony & Kamil ogry
4 Maciek lizaki
5 Krzysiek demony
6 Czopek warriorzy
7 Kondek de
8 Adrian breta
9 Dudi empire
10 Dziadek kraśki
woch- breta 6-4
demony - demony 8-2
de - liz 3-7
empire - vcety 6-4
kraśki - ogry 0-10
woch - liz 2-8
ogry - demony 3-7
vcety - breta 10-0
demony - de 3-7
woch - demony 3-7
ogry - breta 7-3
demony - liz 5-5
2 Bojo demony & Kamil ogry
4 Maciek lizaki
5 Krzysiek demony
6 Czopek warriorzy
7 Kondek de
8 Adrian breta
9 Dudi empire
10 Dziadek kraśki
woch- breta 6-4
demony - demony 8-2
de - liz 3-7
empire - vcety 6-4
kraśki - ogry 0-10
woch - liz 2-8
ogry - demony 3-7
vcety - breta 10-0
demony - de 3-7
woch - demony 3-7
ogry - breta 7-3
demony - liz 5-5
Bojo, Stan chyba przekręcił tabelę do góry nogami, ty na 2 miejscu?! Graty! 

M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Hahahahahaha a mówiłem patrzeć na ręce 

Sorry, że się wcinam
ale myślę, że przy obecnej punktacji baj jest dość problematyczny. 6 punktów to troche mało (a może i nie) a 7 to już prawie wygrana maksem ale bez objective'a. IMO 6 punktów jest ok.

Po drugiej bitwie miałem czwarty wynik. Paringi wyglądały tak:
Maciek-Bojo
Ja-Kamil
Czopek-Krzysiek
Adrian - baj
Jako organizator dałem Adrianowi zagrać bitwę zamiast mnie, żeby nie musiał trzy godziny czekać i patrzeć jak Krzysiek gra.
Jeśli wy przyjeżdżacie na turniej żeby dostać baja i oglądać cudze gry to nie ma problemu, na następnym turnieju jak będzie nieparzyście baja ma Tocz, Czopek i Bojo.
Maciek-Bojo
Ja-Kamil
Czopek-Krzysiek
Adrian - baj
Jako organizator dałem Adrianowi zagrać bitwę zamiast mnie, żeby nie musiał trzy godziny czekać i patrzeć jak Krzysiek gra.
Jeśli wy przyjeżdżacie na turniej żeby dostać baja i oglądać cudze gry to nie ma problemu, na następnym turnieju jak będzie nieparzyście baja ma Tocz, Czopek i Bojo.
Na następnym turnieju baja będzie miał ten komu będzie przypadał ten bajStan pisze: Jeśli wy przyjeżdżacie na turniej żeby dostać baja i oglądać cudze gry to nie ma problemu, na następnym turnieju jak będzie nieparzyście baja ma Tocz, Czopek i Bojo.

Punkty za baya powinny być uzależnione od rundy turnieju. Co innego jest dostać 10 punktów na starcie i trafić na wyższy stół, który potem to skoryguje, a co innego dostać te 10 punktów w ostatniej bitwie.
Kiedyś w Lublinie na turniejach było za baya odpowiednio 20, 15 i 10 punktów.
To żeby nowi gracze nie pauzowali ma sporo sensu, ale wtedy pauzować powinien ostatni w tabeli stary gracz. Z tego co pamiętam to kiedyś było podobnie.
A tak z innej beczki to czytam zasady krakena i beastmastera i nigdzie nie widzę tego, że gdy trafi wszystkimi atakami to zadaje dodatkowe D6 autowoundów również zadających D3 ran. Czy taka zasada tam jest gdzieś? Czy jestem ślepy czy dostałem solidnego wała?
Kiedyś w Lublinie na turniejach było za baya odpowiednio 20, 15 i 10 punktów.
To żeby nowi gracze nie pauzowali ma sporo sensu, ale wtedy pauzować powinien ostatni w tabeli stary gracz. Z tego co pamiętam to kiedyś było podobnie.
A tak z innej beczki to czytam zasady krakena i beastmastera i nigdzie nie widzę tego, że gdy trafi wszystkimi atakami to zadaje dodatkowe D6 autowoundów również zadających D3 ran. Czy taka zasada tam jest gdzieś? Czy jestem ślepy czy dostałem solidnego wała?