Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Re: Hearthstone

Post autor: Infernal Puppet »

generalnie ta mi jakos nie siadla, za mocno troche losowa jak komu karty podjeda
Mówisz jakby w innych trybach było dużo inaczej :mrgreen: #-o .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Wydaje mi sie, ze jest. Sa matchupy ze jak nawet karta nie podejdzie to nie masz prawa tego przegrac.

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

W tej bójce wystarczy dobrze pomyśleć. Są karty op, np: Cienie z Naxxramas itp... które fajnie się buffuje. Można też cisnąć infernala, który pięknie wyczyści stół przeciwnika, albo taunty, które zadają 1 dmga wszystkim. Nie wspominając o stworach dających losowemu stronnikowi 1h pod koniec tury :twisted: Imho jedna z mniej losowych bójek, można mega taktycznie talię zrobić.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

Dla mnie bójki to wyłącznie paczka jak najprędzej i potem juz zazwyczaj nie zaglądam, ale musze przyznać, że mad bomber zabijający ysere, gianta i kel thuzada za jednym razem to całkiem ciekawy wdok :D .
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

O gustach sie nie dyskutuje. Traktuje bojki jako jedna paczka ekstra i tez wiecej nie wracam. W zwiazku z tym zawsze preferuje bojki z gotowymi deckami, gdzie z reguly wina robie pierwsza gra.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Jak bójka dobra to fajnie się na niej nabija questy dla klas którymi się nie gra (i najlepiej jak mówisz Ziemko aby deck był gotowy).

Bo tak to jak wszyscy paczka jest no to kończymy
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Bo tak to jak wszyscy paczka jest no to kończymy
A akurat jeszcze lubię wykorzystywać bójki do wykonywania zadań :) . Jakoś dzienne questy mi idą jakoś lepiej w bójce niż normalnie ( na przykład jak było "battle of the builds" miałem zadanie "zadaj 100 obrażeń bohaterom" i nabiłem 96 na jednym prieście co się ciągle leczył i do tego miał Reno :P ). Zresztą w dzisiejsze bójce miałem chyba najbardziej epicki comeback do tej pory. Gra zaczęła się źle , moich 2 czempionów zostało zabitych przez 2 sadzonki i moc specjalną driuda ( jedną z tych sadzonek zresztą bił mnie prawie do końca gry ), potem dwa razy wyczyścił mi całą menażerią zamachem, potem przez kila rund się tłukliśmy po 1-2 hp nawzajem, on sadzonką i herosem, ja się odgryzałem swoją mocą. W pewnym momencie postanowiłem nie rzucać kart na rympał, tylko zachowałem kilka :twisted: . Koniec końców zszedłem do 1 hp, przeciwnik miał 8, niestabilnego ghula, sadzonkę i imperatora. Tajemnym strzałem zdejmuję ghula, wszytko ginie i przyzywam kolejno sępa, hienę, sieciotkacza, nosorożca, czempiona mukli, szatkownika, plus jeszcze dowódcę rajdu i panią jeziora z ręki. Jeden strzał mocą specjalną później i mam cały stół mobków z 3/2 i go niszczę.

Szkoda ze ta gra nie ma opcji "zapisz powtórkę" :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Ragnaros i manipulator w pierwszej turze z coina. Jeden trafia w ysere drugi w twarz... Concede
Obrazek

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Ja w tej bójce zrobiłem freeze mage'a bez flamestrików, doomsayerów i akolitów, za to z owcami, ghulami i oraclami i malygosem...
W momencie gdy wszystkie stwory są 1/1, grajac tym deckiem prawie w ogóle nie czuc presji ze strony rywala, na dodatek kazdy rywal musi overextendować, dzieki czemu jest karcony przez aoe.
Chyba nie muszę dodawac co robi kombo Alex i Antek w jednej turze, z 8 wolnej many... :)
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

To jest dopiero niezla kmina imho freeze mage w takiej bojce chyba nie ma szansy przegrac :D

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

przy pechowym rozdaniu... kvaldir raider, mukla champion, stormwind champion, potrafią 'przejechać się' po aoe i nakręcać dalej... szczególnie kvaldir potrafi w******

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

I mamy informacje :) czyli to co większość obstawiała

Nowy format Standard. Obejmuje dodatki z tego roku i poprzedniego + karty podstawowe i karty z klasyczne (te będą zawsze w standardzie)
Standard grany będzie w normalnych potyczkach rankingowo i funowo. Format ten używany będzie także w grach turniejowych

Drugi format Wild. Wszystkie karty osobny ranking i zawsze jesteśmy parowani z graczami używającymi decków Wild.

Nowa zmiana kolejna i w chuj oczekiwana. Dodatkowe 9 miejsc na decki.

I najlepsze Dr Boom turniejowo właśnie umiera :D.

Aktualny blok standard będzie zawierał karty z zestawu:

Podstawowego
Klasycznego
Z Czarnej Góry
Z Wielkiego Turnieju
Z Ligi Odkrywców
Z dodatku, który zostanie wydany wiosną 2016 r.

http://eu.battle.net/hearthstone/pl/blog/19995505/ tu ogólnie ładnie wyjaśnione.

Duży plus karty ze starych dodatków w tym przygód będzie się robić za pył.
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

no i zajebiscie!

bardzo fajnie to zrobili.
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

a tu macie najmocniejsze karty które wylecą i patrząc na nie to naprawdę power level naxa i gvg był wysoki

http://www.pcgamer.com/the-20-most-impo ... ffer_pcgfb
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

ja wiem czy wszystkie mocne xD

shade of naxxramas jest uber slaby imo, no i antique healbot musi zostac bo znowu bedzie wylew face huntow xD

emiel_regis
Oszukista

Widzę że kolega nigdy nie dostał komba z druida + shade

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

No i co Emiel, jednak zrobili tak jak przewidziałem, i znów za wzór wzieli sobie M:tg... :)
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

emiel_regis
Oszukista

Cóż przykro mi :-) to co mogę powiedzieć: dr boom jeszcze tu wróci :-) tylko pewnie za 2-3 lata

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

no dokladnie, nie dostałem, bo jest tak turbo niespotykane

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

no dokladnie, nie dostałem, bo jest tak turbo niespotykane
Przecież shade jest podstawą combo-druida odkąd wyszło CoN.
Po wyjściu GT pojawiły się opcje z pretendentką, czasami właśnie w miejsce shade'a, ale stwierdzenie, że to jest niespotykane, to gruby nietakt :)

Tutaj mamy meta-deck druida z sezonu 23, z rzeczonym combo:
KLIK
dr boom jeszcze tu wróci :-) tylko pewnie za 2-3 lata
Nie wróci, bo:
1. rotacja ma zachęcać do spylania kart, i byłby niezły rage, gdyby za jakis czas wróciły legendy, które zostały przez graczy competitive spuszczone do klopa. (Nota bene, będzie mozna spylac tez karty z przygód, które wyrotują, oraz craftowac je, mimo iż same przygody nie będa juz dostepne w sklepie)
2. Blizzard chce zmniejszyc rng gry, ze względu na generalny feedback
3. Dr.Boom był/jest na cenzurowanym, spokojnie miesci sie w top3 kart uważanych za OP

Tutaj warto zaznaczyc, ze wiosną będzie duza aktualka zestawu klasycznego (nerfy i buffy), i byc moze zostanie on poszerzony o jakies karty z GvG i Naxx, ale Booma w tej puli raczej bym sie nie spodziewał.

Obrazek

ODPOWIEDZ